Ultimele două minute

  Tot aşa, când veţi vedea întâmplându-se aceste lucruri, să ştiţi că împărăţia lui Dumnezeu este aproape… Căci ziua aceea va veni ca un laţ peste toţi cei ce locuiesc pe toată faţa pământului. – Luca 21:31 -35

  La sfârşitul fiecărei reprize de joc din Liga Naţională de Fotbal American (NFL) se dă o avertizare de două minute. Prin aceasta se anunţă că mai sunt doar două minute până la finalul reprizei. În trecut, arbitrul obişnuia să oprească crono-metrul şi să anunţe ambele echipe că meciul aproape s-a încheiat. Dar în prezent, cu inovaţii tehnologice mai bune, NFL încă foloseşte avertismentul de două minute ca o strategie importantă de a creşte entuziasmul.
  La finalul meciului de Super Bowl XLIX (49), când New England Patriots jucau împotriva celor de la Seattle Seahawks pentru mult râvnitul trofeu Vince Lombardi, cei doi fundaşi, Brady şi Wilson, au luptat până la capăt. Avertismentul de două minute a fost dat şi aproape că şi trecuseră cele două minute. Apoi, când au mai rămas doar douăzeci de secunde din meci, o rezervă a celor de la Patriots a interceptat mingea şi a înscris.

  Multe lucruri pot fi hotărâte în ultimele secunde ale unui joc!

  Cartea Apocalipsa vorbeşte despre cea mai mare competiţie din toate timpurile: marea luptă dintre echipa lui Hristos şi echipa lui Satana, controversa dintre bine şi rău (Apocalipsa 12:7). Dumnezeu le-a dat urmaşilor Săi o avertizare de două minute în aceste ultime clipe ale marii lupte. Avertizarea a fost dată sub forma semnelor timpului chiar înainte ca Hristos — care deja a câştigat lupta pe cruce – să Se întoarcă să îşi ia membrii echipei acasă în ceruri. Matei 24:7 ne spune că putem vedea semnele timpului în foamete, războaie şi cutremure. Daniel 12:4 ne spune că oamenii vor alerga încoace şi încolo şi cunoştinţa va creşte. Astăzi îţi ia foarte puţin să călătoreşti dintr-un loc în altul şi tehnologia ne permite conexiune imediată la sursele de informare. Avertismentul de două minute al lui Dumnezeu mai poate fi văzut şi în violenţa care este în continuă creştere (Geneza 6:11), imoralitatea sexuală (Iuda 7), dispariţia animalelor (Osea 4:3) şi multe eforturi mari de a asigura pacea mondială – care va fi de scurtă durată (1 Tesaloniceni 5:3). În ciuda acestor lucruri, Isus a făgăduit că Evanghelia va fi predicată întregii lumi şi mulţi se vor întoarce la El în ultimele momente ale istoriei pământului (Matei 24:14).

  Când veţi vedea aceste lucruri, Isus a spus că ar trebui să ştim că „Fiul omului este aproape, este chiar la uşi” (Matei 24:33).

  Echipa lui Isus, fii puternică! Ultimele două minute de joc aproape s-au scurs şi El este gata să vină!


  Suhana Chikatla

  Ultimele două minute - 2019. Isus a făgăduit că Evanghelia va fi predicată întregii lumi şi mulţi se vor întoarce la El în ultimele momente ale istoriei pământului. Când veţi vedea aceste lucruri, Isus a spus că ar trebui să ştim că „Fiul omului este aproape, este chiar la uşi”. Echipa lui Isus, fii puternică! Ultimele două minute de joc aproape s-au scurs şi El este gata să vină!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...