Ultimele două minute

  Tot aşa, când veţi vedea întâmplându-se aceste lucruri, să ştiţi că împărăţia lui Dumnezeu este aproape… Căci ziua aceea va veni ca un laţ peste toţi cei ce locuiesc pe toată faţa pământului. – Luca 21:31 -35

  La sfârşitul fiecărei reprize de joc din Liga Naţională de Fotbal American (NFL) se dă o avertizare de două minute. Prin aceasta se anunţă că mai sunt doar două minute până la finalul reprizei. În trecut, arbitrul obişnuia să oprească crono-metrul şi să anunţe ambele echipe că meciul aproape s-a încheiat. Dar în prezent, cu inovaţii tehnologice mai bune, NFL încă foloseşte avertismentul de două minute ca o strategie importantă de a creşte entuziasmul.
  La finalul meciului de Super Bowl XLIX (49), când New England Patriots jucau împotriva celor de la Seattle Seahawks pentru mult râvnitul trofeu Vince Lombardi, cei doi fundaşi, Brady şi Wilson, au luptat până la capăt. Avertismentul de două minute a fost dat şi aproape că şi trecuseră cele două minute. Apoi, când au mai rămas doar douăzeci de secunde din meci, o rezervă a celor de la Patriots a interceptat mingea şi a înscris.

  Multe lucruri pot fi hotărâte în ultimele secunde ale unui joc!

  Cartea Apocalipsa vorbeşte despre cea mai mare competiţie din toate timpurile: marea luptă dintre echipa lui Hristos şi echipa lui Satana, controversa dintre bine şi rău (Apocalipsa 12:7). Dumnezeu le-a dat urmaşilor Săi o avertizare de două minute în aceste ultime clipe ale marii lupte. Avertizarea a fost dată sub forma semnelor timpului chiar înainte ca Hristos — care deja a câştigat lupta pe cruce – să Se întoarcă să îşi ia membrii echipei acasă în ceruri. Matei 24:7 ne spune că putem vedea semnele timpului în foamete, războaie şi cutremure. Daniel 12:4 ne spune că oamenii vor alerga încoace şi încolo şi cunoştinţa va creşte. Astăzi îţi ia foarte puţin să călătoreşti dintr-un loc în altul şi tehnologia ne permite conexiune imediată la sursele de informare. Avertismentul de două minute al lui Dumnezeu mai poate fi văzut şi în violenţa care este în continuă creştere (Geneza 6:11), imoralitatea sexuală (Iuda 7), dispariţia animalelor (Osea 4:3) şi multe eforturi mari de a asigura pacea mondială – care va fi de scurtă durată (1 Tesaloniceni 5:3). În ciuda acestor lucruri, Isus a făgăduit că Evanghelia va fi predicată întregii lumi şi mulţi se vor întoarce la El în ultimele momente ale istoriei pământului (Matei 24:14).

  Când veţi vedea aceste lucruri, Isus a spus că ar trebui să ştim că „Fiul omului este aproape, este chiar la uşi” (Matei 24:33).

  Echipa lui Isus, fii puternică! Ultimele două minute de joc aproape s-au scurs şi El este gata să vină!


  Suhana Chikatla

  Ultimele două minute - 2019. Isus a făgăduit că Evanghelia va fi predicată întregii lumi şi mulţi se vor întoarce la El în ultimele momente ale istoriei pământului. Când veţi vedea aceste lucruri, Isus a spus că ar trebui să ştim că „Fiul omului este aproape, este chiar la uşi”. Echipa lui Isus, fii puternică! Ultimele două minute de joc aproape s-au scurs şi El este gata să vină!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...