Sabatul tău este o desfătare?

  Apoi le-a zis: „Sabatul a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru Sabat.” – Marcu 2:27

  Cât de frumos este să poţi petrece un Sabat în Ierusalim! Ne-am simţit ca acasă la programul de închinare cu ceilalţi credincioşi — evrei şi arabi convertiţi. Sâmbătă după-masă am luat maşina noastră închiriată, ne-am înarmat cu hărţi bune în mână şi am pornit într-o aventură prin locuri necunoscute. Am observat că unele străzi erau închise. Nu erau semne care să spună de ce. Erau doar blocaje. „De ce sunt aceste blocaje?” ne întrebam noi. Atunci soţul meu a zărit strada pe care o căutam şi a virat la stânga.
  Am observat imediat că nimeni nu mai mergea cu maşina pe acea stradă. Începeam să ne întrebăm dacă era voie să conduci pe acea stradă în Sabat, când am auzit nişte sunete ca de grindină, care ne lovea maşina. „Tata”, a strigat fiul meu, „oamenii aruncă cu pietre în noi! Mergi mai repede, tata!” Devenisem o ţintă în mişcare pentru locuitorii din acel cartier conservator. Bărbaţi şi băieţi de pe marginea drumului îşi luau pietre tot mai mari. Loviturile liniştite de la început s-au transformat în lovituri puternice.

  „Cum ies din acest labirint?” Soţul meu conducea tot mai repede, dar părea că ne învârtim în cerc, la fiecare stradă fiind blocaţi de o barieră. Nu găseam nicio scăpare!

  „Doamne, ajută-ne!” am strigat noi. Atunci a ieşit o femeie care a apărut de nicăieri. Cu o mână îşi ţinea fusta lungă, de culoare închisă, care îi flutura în aer, şi cu cealaltă ne-a făcut semn foarte agitată. Ce încerca să ne spună? Am urmat instrucţiunile ei şi am traversat trotuarul între două clădiri. Uimitor… eram liberi! Am mai mers câteva străzi înainte de a ne opri pentru a verifica dacă maşina suferise avarii. Slavă Domnului, maşina era bine! Ne-am fi dorit să îi putem mulţumi binefăcătoarei noastre necunoscute cu haine negre!

  M-am gândit adesea la acea călătorie din Sabat. Cu toţii ne bucurăm de Sabat, o zi de odihnă ca o oază în deşert. Dar cum păzim această zi specială? Ne împiedicăm de „reguli” pe care noi le-am pus asupra acestei zile speciale? Şi noi, la fel ca prietenii noştri din acel cartier, le cerem celorlalţi să trăiască după anumite reguli?

  Sabatul a fost creat pentru a fi o desfătare. Este un timp de închinare, relaxare, dăruire, preocupare şi — mai presus de orice — un timp în care să medităm la Creatorul nostru, Cel care a creat această zi uimitoare de odihnă şi recreere. Să ne bucurăm de ea! Shabbat shalom (un Sabat plin de pace)!


  Harryette Aitken

  Sabatul tău este o desfătare? - 2019. Sabatul a fost creat pentru a fi o desfătare. Este un timp de închinare, relaxare, dăruire, preocupare şi - mai presus de orice - un timp în care să medităm la Creatorul nostru, Cel care a creat această zi uimitoare de odihnă şi recreere. Să ne bucurăm de ea! Shabbat shalom (un Sabat plin de pace)!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...