Sabatul tău este o desfătare?

  Apoi le-a zis: „Sabatul a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru Sabat.” – Marcu 2:27

  Cât de frumos este să poţi petrece un Sabat în Ierusalim! Ne-am simţit ca acasă la programul de închinare cu ceilalţi credincioşi — evrei şi arabi convertiţi. Sâmbătă după-masă am luat maşina noastră închiriată, ne-am înarmat cu hărţi bune în mână şi am pornit într-o aventură prin locuri necunoscute. Am observat că unele străzi erau închise. Nu erau semne care să spună de ce. Erau doar blocaje. „De ce sunt aceste blocaje?” ne întrebam noi. Atunci soţul meu a zărit strada pe care o căutam şi a virat la stânga.
  Am observat imediat că nimeni nu mai mergea cu maşina pe acea stradă. Începeam să ne întrebăm dacă era voie să conduci pe acea stradă în Sabat, când am auzit nişte sunete ca de grindină, care ne lovea maşina. „Tata”, a strigat fiul meu, „oamenii aruncă cu pietre în noi! Mergi mai repede, tata!” Devenisem o ţintă în mişcare pentru locuitorii din acel cartier conservator. Bărbaţi şi băieţi de pe marginea drumului îşi luau pietre tot mai mari. Loviturile liniştite de la început s-au transformat în lovituri puternice.

  „Cum ies din acest labirint?” Soţul meu conducea tot mai repede, dar părea că ne învârtim în cerc, la fiecare stradă fiind blocaţi de o barieră. Nu găseam nicio scăpare!

  „Doamne, ajută-ne!” am strigat noi. Atunci a ieşit o femeie care a apărut de nicăieri. Cu o mână îşi ţinea fusta lungă, de culoare închisă, care îi flutura în aer, şi cu cealaltă ne-a făcut semn foarte agitată. Ce încerca să ne spună? Am urmat instrucţiunile ei şi am traversat trotuarul între două clădiri. Uimitor… eram liberi! Am mai mers câteva străzi înainte de a ne opri pentru a verifica dacă maşina suferise avarii. Slavă Domnului, maşina era bine! Ne-am fi dorit să îi putem mulţumi binefăcătoarei noastre necunoscute cu haine negre!

  M-am gândit adesea la acea călătorie din Sabat. Cu toţii ne bucurăm de Sabat, o zi de odihnă ca o oază în deşert. Dar cum păzim această zi specială? Ne împiedicăm de „reguli” pe care noi le-am pus asupra acestei zile speciale? Şi noi, la fel ca prietenii noştri din acel cartier, le cerem celorlalţi să trăiască după anumite reguli?

  Sabatul a fost creat pentru a fi o desfătare. Este un timp de închinare, relaxare, dăruire, preocupare şi — mai presus de orice — un timp în care să medităm la Creatorul nostru, Cel care a creat această zi uimitoare de odihnă şi recreere. Să ne bucurăm de ea! Shabbat shalom (un Sabat plin de pace)!


  Harryette Aitken

  Sabatul tău este o desfătare? - 2019. Sabatul a fost creat pentru a fi o desfătare. Este un timp de închinare, relaxare, dăruire, preocupare şi - mai presus de orice - un timp în care să medităm la Creatorul nostru, Cel care a creat această zi uimitoare de odihnă şi recreere. Să ne bucurăm de ea! Shabbat shalom (un Sabat plin de pace)!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...