Pâinea pe ape

  Aruncă-ţi pâinea pe ape, şi după multă vreme o vei găsi iarăşi! – Eclesiastul 11:1

  Am intrat în camera mea de hotel, rezervată pentru conferinţa pe teme medicale la care participam. Telefonul suna când am intrat, aşa că am răspuns. „Alo”, am spus eu.

  Vocea de la celălalt fir al telefonului a întrebat: „Sunteţi dr. Blaylock din Birmingham?”

  „Da, eu sunt”, am răspuns.

  „Numele meu este Jeff. Poate nu vă amintiţi de mine, dar pe vremea când am fost student la medicină am făcut un stagiu de o lună la anestezie, cu dumneavoastră, în urmă cu douăzeci şi cinci de ani. Nu ştiam înspre ce ramură să mă îndrept în medicină şi în acea lună am hotărât să devin anestezist.”

  Am ascultat uimită ce a avut de spus în continuare. „În ultimii douăzeci de ani am practicat aici în Colorado şi niciodată nu am regretat acea decizie.” Jeff, care era la aceeaşi conferinţă la care participam şi eu, a întrebat dacă ne-am putea întâlni în persoană. Am petrecut puţin timp împreună înainte de a pleca. Acele câteva minute m-au înviorat în următoarele câteva zile.

  Şi acum, când mă gândesc la ce a spus Jeff sunt uimită. Am interacţionat doar treizeci de zile pline de agitaţie – în urmă cu douăzeci şi cinci de ani. Eram privată de somn şi stresată din cauza cererilor programului de rezidenţiat, încercând să le arăt studenţilor care sunt bazele anesteziei. Le-am împărtăşit motivul pentru care alesesem acea profesie. Sunt sigură că la acel moment nu m-am gândit să influenţez în vreun fel cursul vieţii acelui tânăr. Apoi gândul meu a mers la partea spirituală. Nu încercasem să îl conving pe tânărul Jeff să devină anestezist. Doar îi arătasem ce îmi plăcea mie la această ramură a medicinei. În timpul petrecut împreună, le-am împărtăşit motivele care m-au condus pe mine să iau decizia profesională pe care am luat-o. A fost uşor.

  Deci… de câte ori am simţit că era prea greu pentru mine să le vorbesc altora despre Hristos? în zilele ocupate şi pline de stres, nu este „datoria” mea să conving pe cineva că trebuie să devină creştin. Eu doar trebuie să le arăt oamenilor de ce L-am ales pe Isus. Pot doar să explic de ce a fi un urmaş al Lui îmi oferă satisfacţie în viaţă, o satisfacţie care se întinde până în veşnicie. Doar asta trebuie să faci şi tu, iar Duhul Sfânt va face restul.

  După ce ne despărţim de ceilalţi, poate nu simţim că am fi făcut ceva special. Totuşi, în viitor — sau în cer — vom fi surprinşi de rezultatele influenţei noastre în vieţile celorlalţi.


  Suzanne Blaylock

  Pâinea pe ape - 2019. Eu doar trebuie să le arăt oamenilor de ce L-am ales pe Isus. Pot doar să explic de ce a fi un urmaş al Lui îmi oferă satisfacţie în viaţă, o satisfacţie care se întinde până în veşnicie. Doar asta trebuie să faci şi tu, iar Duhul Sfânt va face restul.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...