Furtuni

  S-a stârnit o mare furtună de vânt, care arunca valurile în corabie, aşa că mai că se umplea corabia. – Marcu 4:37

  Uneori apar furtuni neaşteptate în viaţa noastră. Norii furtunoşi ai nedumeririi întunecă cerul nostru, eclipsând fericirea şi speranţa. Calmul nostru se transformă subit în conflict. Când apare haosul şi simţim că suntem pe punctul de a pieri, pare să nu mai existe nicio soluţie la problemele noastre. Suntem la mila elementelor care fac ca „barca” vieţii noastre să se legene în ritmul valurilor care ameninţă să ne scufunde. Vin furtuni deghizate sub formă de crize financiare, încercări personale şi crize spirituale. Sau poate sub forma unei dureri cronice, a pierderii locului de muncă, a unei relaţii încheiate sau a dezaprobării celorlalţi. Simţim că nu mai avem putere să ne ridicăm după un eşec. Ne întrebăm adesea: Oare nu voi mai avea nicio zi fără criză?

  Odată, ucenicii lui Hristos se temeau că vor fi înghiţiţi de apă în mijlocul unei furtuni pe marea Galileei. Isus, obosit după o zi de trudă şi slujire pentru omenire, adormise. Plin de pace, El dormea la prora bărcii. Toată ziua, El îşi folosise puterea pentru a-i vindeca pe bolnavi, pentru a înmulţi pâinile, fiind El însuşi pâinea care venise din cer ca să potolească foamea spirituală a inimii oamenilor. El potolise foamea spirituală cu cuvintele Lui pline de speranţă şi încurajare, în timp ce pacea cerului şi calmul interior inundau inimile ascultătorilor Săi.

  Acum Isus, ca om, dormea. Dar ca Dumnezeu, El era atent la nevoia omului. Aşa că atunci când ucenicii L-au trezit, strigând după ajutor, El Şi-a folosit autoritatea divină pentru a potoli marea şi pentru a linişti vânturile. Deşi ucenicii au întrebat: „Cine este Acesta de îl ascultă chiar şi vântul, şi marea?” (vezi Marcu 4:41), ei ştiau deja răspunsul.

  În conflictele noastre, în furtunile care ne tulbură liniştea, avem nevoie de pacea care vine din faptul că ştim că Isus este şi în barca noastră. El este Prietenul nostru. Doar El poate rezolva ceea ce ne doare, ce ne întristează şi ne nedumereşte. Doar El înţelege ce anume ne aruncă viaţa în criză.

  Acelaşi Isus îşi întinde mâna Sa puternică peste vieţile noastre şi spune: „Taci, fii liniştită!” (Marcu 4:39). În vremea Lui şi în felul Lui, El merge prin furtună alături de noi. Poate nu vom şti când se întorc zilele însorite de odihnă şi linişte, dar putem şti că vor veni la momentul ales de El. Până atunci nu suntem lăsaţi singuri în furtunile vieţii. Isus este cu noi.


  Maria Raimunda Lopes Costa

  Furtuni - 2019. Acelaşi Isus îşi întinde mâna Sa puternică peste vieţile noastre şi spune: „Taci, fii liniştită!”. În vremea Lui şi în felul Lui, El merge prin furtună alături de noi. Poate nu vom şti când se întorc zilele însorite de odihnă şi linişte, dar putem şti că vor veni la momentul ales de El.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...