Articolul precedentIosif – ascultare nobilă
  Articolul următorMaria – memorie selectivă

  Pinii

  Îl voi asculta şi-l voi privi, voi fi pentru el ca un chiparos verde: de la Mine îţi vei primi rodul. – Osea 14:8

  De la fereastra din dormitorul meu pot vedea un grup de pini foarte înalţi. Brazi. Când toţi ceilalţi copaci se odihnesc şi nu mai au culoare, ei totuşi rămân aşa. Verdele închis, bogat, de pe crengile lor rămâne neschimbat când toţi ceilalţi copaci îşi pierd frunzele.
  Uneori, ocazional, când mă rugam şi meditam, o rază de lumină strălucea printre vârful copacilor şi se întâmpla ceva fenomenal. Parcă doar pentru o clipă, ochii şi gândurile mele erau transportate în locurile unde îşi are locaşul căldura acelei lumini şi unde pare să fie pace deplină. Atunci îmi amintesc că, detaşată de lumea în care trăiesc, pot simţi prezenţa lui Dumnezeu.

  Tu unde mergi, departe de lumea seculară, pentru a petrece timp cu Dumnezeu în rugăciune specială? Poate la răsăritul de soare dimineaţa sau la briza blândă a mării? Timpul acesta petrecut cu Dumnezeu te îmbogăţeşte?

  Când sunt singură cu Dumnezeu, El prezintă lumii mele un concept cu totul nou despre El. Lucrurile care înainte păreau atât de importante cad pe locul doi. Mă pot concentra mai clar asupra Lui. Am un simţământ adevărat de mulţumire în acele momente preţioase petrecute doar cu Dumnezeu.

  Nu este minunat să ştii că Dumnezeu poate şi chiar vine până în lumea noastră? El ne poate înălţa gândurile înspre El şi ne poate atinge. Este cu totul diferit de orice altceva – un timp şi un loc în care ne putem bucura cu adevărat de frumuseţea Sa.

  Adesea stau şi privesc vârful brazilor, nu este întotdeauna uşor să mă refugiez în pinii de la geam. Au fost şi momente în care am plecat prea grăbită de la momentele mele cu Dumnezeu. Totuşi, sunt recunoscătoare pentru pini, care îmi amintesc că există un loc unde pot simţi prezenţa Lui.

  Deşi este fenomenal şi dincolo de înţelegerea noastră, noi avem un Tată care Se apleacă până la noi, tânjind să ne atingă.

  Astăzi să ne conectăm la El.


  Laura A. Canning

  Pinii - 2019. Adesea stau şi privesc vârful brazilor, nu este întotdeauna uşor să mă refugiez în pinii de la geam. Au fost şi momente în care am plecat prea grăbită de la momentele mele cu Dumnezeu. Totuşi, sunt recunoscătoare pentru pini, care îmi amintesc că există un loc unde pot simţi prezenţa Lui.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...