În căutarea celor pierduți

  Tot aşa, nu este voia Tatălui vostru celui din ceruri să piară unul măcar din aceşti micuţi. – Matei 18:14

  Mai era doar o lună până la a treia aniversare a fiului meu, Richard, când am trecut printr-o experienţă foarte traumatizantă. În timp ce se juca prin bucătărie cu jucăriile lui, eu am mers până la etaj să fac patul. Dintr-odată s-a făcut linişte în casă; nu se mai auzea deloc copilul care se juca. Am coborât repede să văd de ce se aşternuse liniştea în casă. Richard dispăruse, nu îl găseam nicăieri. Cizmuliţele lui de cauciuc şi şapca dispăruseră şi ele, aşa că am bănuit că era pe undeva pe afară. Am ieşit grăbită afară şi l-am strigat pe nume, dar nu am primit niciun răspuns.

  Deja începeam să mă panichez. Râul care curgea foarte aproape de casa noastră era foarte umflat. Mai mult, în zona noastră au fost văzuţi urşi şi nu mai aveam vecini prin apropiere. Îmi treceau prin minte atâtea gânduri tulburătoare! Am ieşit din curte strigându-i numele. Deoarece fiica mea, Lois, de doar un an, era în casă, nu puteam să plec foarte departe şi să o las singură. Aşa că l-am chemat pe cel mai apropiat vecin şi i-am povestit situaţia. Între timp, am mers în toate direcţiile în jurul casei, strigându-l pe Richard. Eram foarte agitată. Apoi a intrat în curte maşina vecinului meu, urmată de alţi vecini pe care îi chemase ca să ne ajute să căutăm. Am zărit un căpşor care se vedea prin geamul maşinii şi am ştiut că micuţul Richard era în siguranţă. Am plâns de uşurare şi l-am ţinut în braţe multă vreme.

  Această experienţă mi-a reamintit cum Se simte Dumnezeu când copiii Lui se pierd în această lume păcătoasă şi cum tânjeşte El ca ei să se întoarcă. Ni se spune că doar dragostea lui Hristos pentru cei răscumpăraţi este mai mare decât dragostea unei mame pentru copiii ei.

  Facem noi ce putem pentru a ajuta să îi găsim pe cei pierduţi în păcat? Domnul ne cere nouă, care avem privilegiul de a-L cunoaşte şi care am primit marea Sa dragoste, să le vorbim şi altora despre El. Nu putem merge cu toţii în ţări îndepărtate pentru a împărtăşi dragoste celor care nu au auzit încă de ea, dar totuşi este ceva ce putem face cu toţii. Ne putem ruga pentru cei care nu îl cunosc pe Isus. Putem dărui din mijloacele noastre pentru a-i ajuta pe ceilalţi să meargă şi să fie o mărturie.

  Putem da mărturie chiar în casa noastră si în comunitatea noastră.

  Fie ca fiecare dintre noi să ne facem partea în a-i căuta pe cei pierduţi şi a împărtăşi dragostea lui Isus.


  Miriam L. Thompson

  În căutarea celor pierduți - 2019. Nu putem merge cu toţii în ţări îndepărtate pentru a împărtăşi dragoste celor care nu au auzit încă de ea, dar totuşi este ceva ce putem face cu toţii. Ne putem ruga pentru cei care nu îl cunosc pe Isus. Putem dărui din mijloacele noastre pentru a-i ajuta pe ceilalţi să meargă şi să fie o mărturie.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...