S-a stins lumina

  Cine este nedrept să fie nedrept şi mai departe; cine este întinat să se întineze şi mai departe; cine este fără prihană să trăiască şi mai departe fără prihană. Şi cine este sfânt să se sfinţească şi mai departe! – Apocalipsa 22:11

  Într-o seară de miercuri, în timp ce îi dădeam mamei mele de o sută unu ani medicaţia, s-au stins dintr-odată luminile. În acel moment s-a făcut linişte şi întuneric. M-am oprit, am stat liniştită şi am privit în jur. M-am gândit la Isus şi la Apocalipsa 22:11. Deşi eram în întuneric, nu m-am panicat, căci ştiam că atunci când El va veni, nu va fi un eveniment tăcut (1 Tesaloniceni 4:16). Am privit pe fereastră şi am văzut că tot cartierul era în întuneric.

  Puţin mai târziu, meditând la momentul în care s-au stins luminile, m-am întrebat: Care va fi starea mea spirituală când „se vor stinge” luminile acestei lumi? Voi fi eu gata când Isus mă va chema? Adesea evenimentele ne permit să amânăm până la un moment mai potrivit. Dar nu până la ultima lumină care se stinge şi care va fi finală. Când Isus va reveni, El va spune: „Cine este nedrept, întinat, fără prihană şi sfânt să rămână aşa.” De aceea, alegerile pe care le fac astăzi hotărăsc destinaţia mea finală. Cu fiecare alegere, eu vreau să aleg viaţa veşnică. Asta mă duce cu gândul la domnul O., care este o rudă consacrată, prieten şi vecin. El are o personalitate plăcută şi este foarte respectat. Întâmpină pe oricine cu un zâmbet şi este primit cu multă dragoste şi admiraţie. În mai multe ocazii l-am invitat pe domnul O. să se închine cu noi. De fiecare dată avea o scuză pentru a nu face acest lucru. Odată a spus că va veni. Totuşi, când l-am sunat să îmi confirme, a spus că este prea ocupat. Am fost foarte dezamăgită de hotărârea lui, deoarece îi vorbisem de multe ori despre cât de mult îl binecuvântase Dumnezeu, dându-i o viaţă nouă şi eliberându-l de alcoolism, boală şi şomaj. Mi-am dat seama că îl judecam pe dl O.

  Atunci, Dumnezeu, minunatul meu Salvator, m-a convins să nu îl judec pe dl O., ci mai degrabă să mă rog ca el să audă vocea lui Dumnezeu, care îl chema. Acum mă rog ca dl O. să nu amâne să accepte invitaţia lui Dumnezeu cât încă mai are ocazia. Mă gândesc la versetul care spune: „Dacă-L căutaţi, îl veţi găsi; iar dacă-L părăsiţi, şi El vă va părăsi” 2 Cronici 15:2). De aceea, mă rog ca eu să pot să îmi trăiesc viaţa în aşa fel încât să reflect caracterul lui Dumnezeu.

  Fie ca toţi să mergem pe cale în puterea harului uimitor al lui Dumnezeu ca să fim găsiţi vrednici de binecuvântarea Lui atunci când ultima lumină se va stinge în această lume păcătoasă.


  Sylvia Giles Bennett

  S-a stins lumina - 2019. Fie ca toţi să mergem pe cale în puterea harului uimitor al lui Dumnezeu ca să fim găsiţi vrednici de binecuvântarea Lui atunci când ultima lumină se va stinge în această lume păcătoasă.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...