Binecuvântarea de la târg

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. – Proverbele 3:5,6

  Anul acesta ajutam la un stand sponsorizat de biserica noastră la târgul naţional din statul Carolina de Nord. Programul meu era de la ora 3 la 7 după-amiază, marţea şi joia. Mesele de la standul nostru erau acoperite cu literatură inspiraţională: Biblii şi cărţi religioase, reviste, pliante şi materiale pentru copii. Toate aceste materiale au fost donate de bisericile din zona noastră pentru a încuraja şi informa spiritual miile de persoane care participă anual la acel târg de stat.

  Marţea, prima zi în care ajutam, Linda, una din organizatoarele standului, mi-a făcut un tur în jurul meselor şi mi-a arătat de unde pot lua mai multe exemplare ale cărţilor expuse când aveam nevoie să completez ceea ce se dăduse. Mi-a dat câteva sfaturi despre cum să interacţionez cu trecătorii, dar mi-a reamintit să îl las pe Domnul să conducă toate conversaţiile. A fost o experienţă bună pentru mine.

  În acea seară, când am ajuns acasă, mi-am amintit de câteva devoţionale pentru femei pe care le primisem de la mama mea. Ea le citise şi mi le-a înapoiat pentru a le oferi altor persoane. Erau ca noi. Mi-a stăruit în minte gândul că ar trebui să duc şi acele cărţi la târg. Când mi-a venit din nou acelaşi gând, am luat devoţionalele de pe raft şi le-am pus pe veranda din spate. Patru dintre cărţi erau învelite în folie de plastic. Nu eram sigură dacă voi avea nevoie de ele sau nu. Totuşi, joia următoare le-am dus cu mine la târg şi i le-am arătat Lindei. Ea a spus că le-am putea folosi pentru coşul cu daruri. Aşa că cele patru devoţionale pentru femei au mers în coşul pentru daruri, în care erau deja DVD-uri cu predici şi postere religioase. Pentru a primi un obiect din coşul cu daruri, participanţii trebuiau să completeze un scurt sondaj de opinie. În acea după-amiază, două doamne de valoare au cerut un devoţional pentru femei în dar. Privind-o pe una dintre ele cum alegea devoţionalul dintre celelalte cărţi, inima mea s-a umplut de bucurie. Rugăciunea mea din inimă a fost ca acele cărţi să fie un mijloc prin care ele să fie atrase mai aproape de Hristos. Trebuie să spun că am fost bucuroasă să ascult acel glas liniştit.

  Ce îţi spune Dumnezeu să faci? Fie că este un lucru mare sau mic, poţi fi sigură că El are pregătită o binecuvântare şi pentru tine.


  Rosemarie Clardy

  Binecuvântarea de la târg - 2019. Privind-o pe una dintre ele cum alegea devoţionalul dintre celelalte cărţi, inima mea s-a umplut de bucurie. Rugăciunea mea din inimă a fost ca acele cărţi să fie un mijloc prin care ele să fie atrase mai aproape de Hristos. Trebuie să spun că am fost bucuroasă să ascult acel glas liniştit.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...