Articolul precedentAna – prima mărturisitoare
  Articolul următorMagii – marea bucurie

  Pagubele produse de fulger

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

  S-a auzit un tunet puternic însoţit de un fulger în acea seară târzie de joi, în vara anului 2014. De obicei îmi e teamă în astfel de situaţii. Înainte de a fi văduvă, întotdeauna mă cuibăream lângă soţul meu în timpul furtunii. Unul dintre episoade a fost atât de dramatic, încât şi câinele şi-a căutat o ascunzătoare! Eram sigură că pe undeva prin apropiere se întâmplase ceva. Vineri dimineaţa mi-am dat seama că nu aveam apă în baie, bucătărie şi în toată casa. Deşi de obicei ezit să mă ocup de orice problemă electrică, am verificat întrerupătorul şi am descoperit că întrerupătorul de la pompa din fântână nu mai funcţiona. Atunci am început să mă rog.

  Fiul meu, care locuieşte la o sută douăzeci de kilometri de mine, avea în plan să mă viziteze în acea zi. Speram că în timpul vizitei mă va putea ajuta să descopăr problema, dar nici el nu a putut rezolva situaţia. În cele din urmă, cei de la compania de apă au stabilit ca lunea următoare să vină la mine, deoarece deja aveam planuri să plec la sfârşit de săptămână. De multe ori credem că tot ce avem ni se cuvine de drept. În acele ore mi-am dat seama de câte ori deschid robinetul pentru a lua apă, pentru a spăla un vas sau pentru a-mi spăla mâinile sau fructele de la micul dejun. Acum trebuia să mă mulţumesc cu apa din sticle.

  Lunea a venit lucrătorul de la apă şi a descoperit că problema apei era cauzată de o defecţiune la panoul electric. Cineva trebuia să facă o gaură sub aleea de beton şi sub intrarea de la garaj pentru a avea acces la sistemul de apă şi a putea face reparaţii! Luptând să nu intru în panică, am cerut ajutorul lui Dumnezeu. Un electrician pe care îl cunoşteam nu era disponibil să mă ajute, deoarece recent suferise o intervenţie la spate. Doar Dumnezeu putea să rezolve această situaţie – şi să ană ajute cu costurile mari pe care le anticipam. Cu două săptămâni înainte a trebuit să înlocuiesc maşina de tuns gazonul şi să repar şi cositoarea.

  Muncitorul a sugerat să punem temporar un furtun extern de la fântână până în casă până vom putea face reparaţiile finale. Când ataşa furtunul extern, muncitorul a simţit miros de fum în sala pompelor. Când a luat capacul de la sistemul de pompă, a descoperit că întrerupătorul pentru tot sistemul a fost lovit de fulger şi era complet distrus. Problema s-a rezolvat doar cu o înlocuire! De îndată am strigat: „Slavă lui Dumnezeu! Lăudat să fie El!” Factura a fost minimă – în loc să mă coste mii de dolari.

  Dumnezeu Se îngrijeşte de copiii Săi şi este interesat de problemele noastre. Fie ca El să ne mărească credinţa!


  Missilene B. Edwards

  Pagubele produse de fulger - 2019. Când a luat capacul de la sistemul de pompă, a descoperit că întrerupătorul pentru tot sistemul a fost lovit de fulger şi era complet distrus. Problema s-a rezolvat doar cu o înlocuire! De îndată am strigat: „Slavă lui Dumnezeu! Lăudat să fie El!” Factura a fost minimă, în loc să mă coste mii de dolari.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...