Articolul precedentAna – prima mărturisitoare
  Articolul următorMagii – marea bucurie

  Pagubele produse de fulger

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

  S-a auzit un tunet puternic însoţit de un fulger în acea seară târzie de joi, în vara anului 2014. De obicei îmi e teamă în astfel de situaţii. Înainte de a fi văduvă, întotdeauna mă cuibăream lângă soţul meu în timpul furtunii. Unul dintre episoade a fost atât de dramatic, încât şi câinele şi-a căutat o ascunzătoare! Eram sigură că pe undeva prin apropiere se întâmplase ceva. Vineri dimineaţa mi-am dat seama că nu aveam apă în baie, bucătărie şi în toată casa. Deşi de obicei ezit să mă ocup de orice problemă electrică, am verificat întrerupătorul şi am descoperit că întrerupătorul de la pompa din fântână nu mai funcţiona. Atunci am început să mă rog.

  Fiul meu, care locuieşte la o sută douăzeci de kilometri de mine, avea în plan să mă viziteze în acea zi. Speram că în timpul vizitei mă va putea ajuta să descopăr problema, dar nici el nu a putut rezolva situaţia. În cele din urmă, cei de la compania de apă au stabilit ca lunea următoare să vină la mine, deoarece deja aveam planuri să plec la sfârşit de săptămână. De multe ori credem că tot ce avem ni se cuvine de drept. În acele ore mi-am dat seama de câte ori deschid robinetul pentru a lua apă, pentru a spăla un vas sau pentru a-mi spăla mâinile sau fructele de la micul dejun. Acum trebuia să mă mulţumesc cu apa din sticle.

  Lunea a venit lucrătorul de la apă şi a descoperit că problema apei era cauzată de o defecţiune la panoul electric. Cineva trebuia să facă o gaură sub aleea de beton şi sub intrarea de la garaj pentru a avea acces la sistemul de apă şi a putea face reparaţii! Luptând să nu intru în panică, am cerut ajutorul lui Dumnezeu. Un electrician pe care îl cunoşteam nu era disponibil să mă ajute, deoarece recent suferise o intervenţie la spate. Doar Dumnezeu putea să rezolve această situaţie – şi să ană ajute cu costurile mari pe care le anticipam. Cu două săptămâni înainte a trebuit să înlocuiesc maşina de tuns gazonul şi să repar şi cositoarea.

  Muncitorul a sugerat să punem temporar un furtun extern de la fântână până în casă până vom putea face reparaţiile finale. Când ataşa furtunul extern, muncitorul a simţit miros de fum în sala pompelor. Când a luat capacul de la sistemul de pompă, a descoperit că întrerupătorul pentru tot sistemul a fost lovit de fulger şi era complet distrus. Problema s-a rezolvat doar cu o înlocuire! De îndată am strigat: „Slavă lui Dumnezeu! Lăudat să fie El!” Factura a fost minimă – în loc să mă coste mii de dolari.

  Dumnezeu Se îngrijeşte de copiii Săi şi este interesat de problemele noastre. Fie ca El să ne mărească credinţa!


  Missilene B. Edwards

  Pagubele produse de fulger - 2019. Când a luat capacul de la sistemul de pompă, a descoperit că întrerupătorul pentru tot sistemul a fost lovit de fulger şi era complet distrus. Problema s-a rezolvat doar cu o înlocuire! De îndată am strigat: „Slavă lui Dumnezeu! Lăudat să fie El!” Factura a fost minimă, în loc să mă coste mii de dolari.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...