O idee genială

  Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. – Matei 5:16

  Timp de mulţi ani m-am trezit dimineaţa devreme ca să citesc din Biblie şi să mă rog. În acea zi eram plecată la o conferinţă misionară mondială unde departamentul Misiunea Femeii avea un stand. M-am trezit plină de bucurie în Domnul, căci harul Său se înnoieşte în fiecare dimineaţă. Înainte de a încheia devoţionalul, mi-am predat din nou viaţa lui Dumnezeu, repetând următoarea rugăciune: „O, Doamne, primeşte-mă să fiu cu totul a Ta. Aşez toate planurile mele la picioarele Tale. Foloseşte-mă astăzi în serviciul Tău. Rămâi cu mine şi lasă ca tot ceea ce fac să fie făcut în puterea Ta.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 70.) După ce am terminat, am ieşit din camera de hotel şi am mers în sala cu standuri, unde urma să slujesc.

  La stand am întâlnit mulţi copii ai lui Dumnezeu. O doamnă s-a oprit la standul nostru şi a cerut câteva exemplare din broşura educativă a departamentului Misiunea Femeii, Great Ideas în spaniolă. Avea nevoie şi de instrucţiuni în limba spaniolă pentru a le îndruma pe doamnele vorbitoare de limba spaniolă la standul nostru. Eu am fost vasul ales pe care Domnul l-a folosit pentru a-i lumina ziua. Acel incident m-a făcut să mă gândesc la câteva „idei geniale” pe care să le punem în practică în fiecare zi.

  În primul rând, putem avea o atitudine de recunoştinţă, să îi aducem mulţumire lui Dumnezeu pentru toate lucrurile (1 Tesaloniceni 5:18). În al doilea rând, ne putem consacra lui Dumnezeu în fiecare dimineaţă. Făcând astfel, noi căutăm mai întâi „împărăţia lui Dumnezeu” (Matei 6:33). În al treilea rând, ne putem aminti că noi suntem făpturi noi în Hristos. De aceea, noi trebuie să îi permitem să lumineze din noi – şi nu noi înşine să luminăm. Căci „viaţa pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine” (Galateni 2:20). În cele din urmă, îi putem trata pe toţi cei din jurul nostru ca parte a familiei omeneşti, făcând „bine tuturor” (Galateni 6:10).

  Mai sunt multe alte „idei geniale” pe care le putem găsi în studiul nostru zilnic din Cuvântul lui Dumnezeu. Cu rugăciune, Duhul Sfânt care locuieşte în noi ne va călăuzi pe calea pe care doreşte El să ne folosească în fiecare zi. Ceilalţi îl vor vedea pe Isus FIristos în noi şi vor da slavă Tatălui nostru ceresc.

  Dragile mele surori, să începem această zi cu „ideea genială” a rugăciunii: Bunule Tată ceresc, viaţa mea Îţi aparţine Ţie. Fie ca lumina Ta să strălucească. Foloseşte astăzi acest vas pentru a-i atrage pe ceilalţi la Tine, ca dragostea Ta să îi poată transforma şi să cunoască mântuirea în Hristos Isus. Amin!


  Bezaida (Betzy) Castra

  O idee genială - 2019. Dragile mele surori, să începem această zi cu „ideea genială” a rugăciunii: Bunule Tată ceresc, viaţa mea Îţi aparţine Ţie. Fie ca lumina Ta să strălucească. Foloseşte astăzi acest vas pentru a-i atrage pe ceilalţi la Tine, ca dragostea Ta să îi poată transforma şi să cunoască mântuirea în Hristos Isus.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...