O idee genială

  Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. – Matei 5:16

  Timp de mulţi ani m-am trezit dimineaţa devreme ca să citesc din Biblie şi să mă rog. În acea zi eram plecată la o conferinţă misionară mondială unde departamentul Misiunea Femeii avea un stand. M-am trezit plină de bucurie în Domnul, căci harul Său se înnoieşte în fiecare dimineaţă. Înainte de a încheia devoţionalul, mi-am predat din nou viaţa lui Dumnezeu, repetând următoarea rugăciune: „O, Doamne, primeşte-mă să fiu cu totul a Ta. Aşez toate planurile mele la picioarele Tale. Foloseşte-mă astăzi în serviciul Tău. Rămâi cu mine şi lasă ca tot ceea ce fac să fie făcut în puterea Ta.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 70.) După ce am terminat, am ieşit din camera de hotel şi am mers în sala cu standuri, unde urma să slujesc.

  La stand am întâlnit mulţi copii ai lui Dumnezeu. O doamnă s-a oprit la standul nostru şi a cerut câteva exemplare din broşura educativă a departamentului Misiunea Femeii, Great Ideas în spaniolă. Avea nevoie şi de instrucţiuni în limba spaniolă pentru a le îndruma pe doamnele vorbitoare de limba spaniolă la standul nostru. Eu am fost vasul ales pe care Domnul l-a folosit pentru a-i lumina ziua. Acel incident m-a făcut să mă gândesc la câteva „idei geniale” pe care să le punem în practică în fiecare zi.

  În primul rând, putem avea o atitudine de recunoştinţă, să îi aducem mulţumire lui Dumnezeu pentru toate lucrurile (1 Tesaloniceni 5:18). În al doilea rând, ne putem consacra lui Dumnezeu în fiecare dimineaţă. Făcând astfel, noi căutăm mai întâi „împărăţia lui Dumnezeu” (Matei 6:33). În al treilea rând, ne putem aminti că noi suntem făpturi noi în Hristos. De aceea, noi trebuie să îi permitem să lumineze din noi – şi nu noi înşine să luminăm. Căci „viaţa pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine” (Galateni 2:20). În cele din urmă, îi putem trata pe toţi cei din jurul nostru ca parte a familiei omeneşti, făcând „bine tuturor” (Galateni 6:10).

  Mai sunt multe alte „idei geniale” pe care le putem găsi în studiul nostru zilnic din Cuvântul lui Dumnezeu. Cu rugăciune, Duhul Sfânt care locuieşte în noi ne va călăuzi pe calea pe care doreşte El să ne folosească în fiecare zi. Ceilalţi îl vor vedea pe Isus FIristos în noi şi vor da slavă Tatălui nostru ceresc.

  Dragile mele surori, să începem această zi cu „ideea genială” a rugăciunii: Bunule Tată ceresc, viaţa mea Îţi aparţine Ţie. Fie ca lumina Ta să strălucească. Foloseşte astăzi acest vas pentru a-i atrage pe ceilalţi la Tine, ca dragostea Ta să îi poată transforma şi să cunoască mântuirea în Hristos Isus. Amin!


  Bezaida (Betzy) Castra

  O idee genială - 2019. Dragile mele surori, să începem această zi cu „ideea genială” a rugăciunii: Bunule Tată ceresc, viaţa mea Îţi aparţine Ţie. Fie ca lumina Ta să strălucească. Foloseşte astăzi acest vas pentru a-i atrage pe ceilalţi la Tine, ca dragostea Ta să îi poată transforma şi să cunoască mântuirea în Hristos Isus.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...