Mere viermănoase

  Căci mare este slava Domnului! Domnul este înălţat: totuşi vede pe cei smeriţi. – Psalmii 138:5,6

  Noi nu am stropit merii cu pesticide, de aceea merele au făcut viermi. Dar mărul îşi scutura fructele din plin pe gazon. Soţul meu le tot aducea înăuntru. „Nu poţi face nimic cu ele?” a întrebat el. Ba da, aş putea. Pot tăia părţile viermănoase şi să fac tot felul de preparate: sos de mere, plăcinte, prăjituri, crisp cu mere — să nu mai spun că le puteam usca, congela sau pune la conservă. În mod obişnuit, când în grădină sau în livadă se fac mai multe produse decât m-aş putea ocupa eu de ele, dăruiesc şi prietenilor mei – chiar şi la străini! Dar îmi era ruşine să dau cuiva mere cu viermi!

  Am încercat să mă gândesc cine ar fî privit acele mere viermănoase la fel ca mine — mai mult de lucru, dar totuşi valoroase. Totuşi, nu am îndrăznit să le ofer nici chiar celor mai apropiate prietene ale mele. Chiar şi aşa, fiind o fire econoamă, nu îmi plăcea deloc ideea să arunc merele. Atunci mi-a venit o altă idee. Nu avea să mă scape de toate merele rămase, dar cel puţin reuşeam să dau câteva din ele. La acea vreme eram mentor la o agenţie care ajută prizonierii eliberaţi de curând din închisoare să îşi găsească o locuinţă şi un loc de muncă pentru a avea un început bun în noua viaţă în afara zidurilor puşcăriei. Am pregătit o cantitate mare de sos de mere şi l-am dus acolo. Sosul de mere proaspăt era un deliciu rar pentru ei.

  Foştii prizonieri nu sunt obişnuiţi cu faptele de bunătate. Publicul, şi adesea chiar şi familiile lor, nu cred că ei se pot schimba. Ei sunt dureros de conştienţi că au greşit destul de grav. Ştiu că mulţi dintre ei se simt ca acele „mere viermănoase”. Ei cred că Dumnezeu nu vrea să aibă nimic de-a face cu ei. Am auzit persoane care vorbesc cu admiraţie despre cei care „merg la biserică”, de parcă sunt o specie aparte, nu nişte oameni obişnuiţi care au greşeli şi eşecuri. Păcat! Îi putem asigura plini de dragoste că fiecare persoană este importantă pentru Dumnezeu. Oare nu toţi începem în viaţă ca nişte mere viermănoase, „căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu” (Romani 3:23)?

  Dumnezeu vede dincolo de părţile noastre „viermănoase”, de slăbiciunile şi alegerile noastre greşite şi ştie cât ne luptăm să fim aşa cum ne-a creat El să fim. Noi, creştinii, ducem minunatul mesaj că Dumnezeu îi iubeşte pe toţi, inclusiv „merele viermănoase”.

  Putem să le spunem şi celorlalţi că Dumnezeu are răbdarea şi puterea de a îndepărta „viermii” şi loviturile şi poate transforma orice „măr viermănos” într-o făptură nouă.


  Dolores Klinsky Walker

  Mere viermănoase - 2019. Dumnezeu vede dincolo de părţile noastre „viermănoase”, de slăbiciunile şi alegerile noastre greşite şi ştie cât ne luptăm să fim aşa cum ne-a creat El să fim. Noi, creştinii, ducem minunatul mesaj că Dumnezeu îi iubeşte pe toţi, inclusiv „merele viermănoase”.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...