Inspecția

  Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd; căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veşnice. – 2 Corinteni 4:18

  Deşi la şcoala mea trebuia să se facă inspecţia anuală cu un an înainte, totuşi nu s-a realizat această activitate. Directorul şi toţi profesorii ştiau că inspecţia era inevitabilă, dar nu ştiu cum nu reuşiseră să se pregătească la timp. Părea că am ignorat sfatul de a fi pregătiţi în orice moment. Apoi a venit avizul de inspecţie – doar cu două zile înainte ca să ajungă şi inspectorul. Am început o pregătire riguroasă.

  Ne-am asigurat că toate obiectele cu grad crescut de periculozitate erau puse în loc sigur, pentru a nu răni pe nimeni, şi că toate deşeurile solide erau depozitate corespunzător. S-a făcut o curăţenie generală în jurul şcolii, în urma căreia campusul strălucea. Au fost vopsiţi pereţii, podeaua a fost spălată riguros, gazonul a fost tuns şi mica grădină de flori a fost curăţată de buruieni. În timp ce unii se îngrijeau de terenul din jurul şcolii şi de clădiri, administraţia trebuia să se asigure că toate documentele necesare erau la zi dacă urmau să ni le ceară. Pentru a primi autorizaţie de funcţionare, toate standardele stabilite trebuiau îndeplinite. Când a venit inspectorul în şcoală, am observat că nu rămăsese nimic nereparat sau nefăcut.

  Atunci gândul meu s-a îndreptat înspre cer şi am început să meditez la relaţia mea personală cu Dumnezeu. Mi-am făcut o introspecţie şi m-am întrebat: Dacă în această dimineaţă Dumnezeu ar fi inspectorul, ce ar spune raportul dat de El despre mine? Am meditat la experienţa lui Noe şi la avertizările pe care le-a dat. În ciuda apelurilor sale repetate la pocăinţă şi pregătirea inimii, majoritatea poporului nu a reuşit să îşi facă „inspecţia”. Poate unii aşteptau să facă pregătirile în ultima clipă, dar Potopul i-a prins nepregătiţi. În linişte m-am dus în colţul clasei şi m-am rugat ca această experienţă să mă ajute să îmi schimb percepţia despre ce înseamnă a fi pregătit.

  Doamne, ajută-mă astăzi pe mine, fiica Ta, să îndrept tot ce este negativ şi să înlătur tot gunoiul din viaţa mea. Ajută-mă să îmi pregătesc inima pentru marea inspecţie. Şi te rog, fie ca notele pe care le primesc să fie plăcute înaintea tronului Tău, unde îl voi vedea faţă în faţă pe Isus.


  Rose Coleman

  Inspecția - 2019. Doamne, ajută-mă astăzi pe mine, fiica Ta, să îndrept tot ce este negativ şi să înlătur tot gunoiul din viaţa mea. Ajută-mă să îmi pregătesc inima pentru marea inspecţie. Şi te rog, fie ca notele pe care le primesc să fie plăcute înaintea tronului Tău, unde îl voi vedea faţă în faţă pe Isus.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...