Inspecția

  Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd; căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veşnice. – 2 Corinteni 4:18

  Deşi la şcoala mea trebuia să se facă inspecţia anuală cu un an înainte, totuşi nu s-a realizat această activitate. Directorul şi toţi profesorii ştiau că inspecţia era inevitabilă, dar nu ştiu cum nu reuşiseră să se pregătească la timp. Părea că am ignorat sfatul de a fi pregătiţi în orice moment. Apoi a venit avizul de inspecţie – doar cu două zile înainte ca să ajungă şi inspectorul. Am început o pregătire riguroasă.

  Ne-am asigurat că toate obiectele cu grad crescut de periculozitate erau puse în loc sigur, pentru a nu răni pe nimeni, şi că toate deşeurile solide erau depozitate corespunzător. S-a făcut o curăţenie generală în jurul şcolii, în urma căreia campusul strălucea. Au fost vopsiţi pereţii, podeaua a fost spălată riguros, gazonul a fost tuns şi mica grădină de flori a fost curăţată de buruieni. În timp ce unii se îngrijeau de terenul din jurul şcolii şi de clădiri, administraţia trebuia să se asigure că toate documentele necesare erau la zi dacă urmau să ni le ceară. Pentru a primi autorizaţie de funcţionare, toate standardele stabilite trebuiau îndeplinite. Când a venit inspectorul în şcoală, am observat că nu rămăsese nimic nereparat sau nefăcut.

  Atunci gândul meu s-a îndreptat înspre cer şi am început să meditez la relaţia mea personală cu Dumnezeu. Mi-am făcut o introspecţie şi m-am întrebat: Dacă în această dimineaţă Dumnezeu ar fi inspectorul, ce ar spune raportul dat de El despre mine? Am meditat la experienţa lui Noe şi la avertizările pe care le-a dat. În ciuda apelurilor sale repetate la pocăinţă şi pregătirea inimii, majoritatea poporului nu a reuşit să îşi facă „inspecţia”. Poate unii aşteptau să facă pregătirile în ultima clipă, dar Potopul i-a prins nepregătiţi. În linişte m-am dus în colţul clasei şi m-am rugat ca această experienţă să mă ajute să îmi schimb percepţia despre ce înseamnă a fi pregătit.

  Doamne, ajută-mă astăzi pe mine, fiica Ta, să îndrept tot ce este negativ şi să înlătur tot gunoiul din viaţa mea. Ajută-mă să îmi pregătesc inima pentru marea inspecţie. Şi te rog, fie ca notele pe care le primesc să fie plăcute înaintea tronului Tău, unde îl voi vedea faţă în faţă pe Isus.


  Rose Coleman

  Inspecția - 2019. Doamne, ajută-mă astăzi pe mine, fiica Ta, să îndrept tot ce este negativ şi să înlătur tot gunoiul din viaţa mea. Ajută-mă să îmi pregătesc inima pentru marea inspecţie. Şi te rog, fie ca notele pe care le primesc să fie plăcute înaintea tronului Tău, unde îl voi vedea faţă în faţă pe Isus.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...