Uneori „da”, alteori „așteaptă”

  Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul! – Psalmii 27:14

  Eram abia la grădiniţă când am auzit pentru prima dată zicala: „Dumnezeu întotdeauna răspunde la rugăciuni — uneori «da», alteori «nu» şi uneori «aşteaptă».” Pe atunci îmi părea atât de simplu. Dar astăzi, după mulţi ani, mi-am dat seama că acesta este un concept spiritual complex, deoarece uneori, atunci când pare că nu primim răspuns la rugăciune, ne întrebăm: Isuse, Tu asculţi?

  Când Dumnezeu răspunde „da” în mod evident, acesta devine sursa multor mărturii spuse la ora de rugăciune. Ne plac foarte mult răspunsurile cu „da” din Biblie:

  Eliezer, slujitorul care s-a rugat când îi căuta o soţie fiului lui Avraam, Isaac. Iacov, când a fost eliberat de răzbunarea lui Esau, după ce a luptat toată noaptea cu îngerul.

  Moise, când a trecut Marea Roşie pe uscat.

  Cei trei tineri evrei aruncaţi în cuptorul încins, dar care nu au ars.

  Daniel, care a fost păzit în groapa cu lei.

  Petru, care a umblat pe apă.

  Aceste experienţe ne încurajează. Ele vorbesc despre maiestatea şi puterea lui Dumnezeu. Aceste istorisiri ne aduc speranţă pe drumul vieţii noastre.

  Totuşi, uneori Dumnezeu spune „aşteaptă”. Ca să fiu sinceră, aşteptarea este grea. Trăim într-o eră a mâncării instant şi la plic. Ne pregătim mâncarea în cuptorul cu microunde în doar câteva minute. Toată cultura noastră are la bază viteza. Dar Dumnezeu ne reaminteşte, uneori, să aşteptăm. Adeseori, aşteptarea ne supără şi face să fim confuzi şi să ne punem întrebări. Din nefericire, noi aşteptăm ca Dumnezeu să se mişte cu aceeaşi viteză cu care funcţionează calculatoarele.

  Totuşi, ideea de aşteptare are o semnificaţie la Dumnezeu. Uneori cererile noastre aduse în rugăciune sunt neserioase şi nu sunt bine gândite. Poate că Dumnezeu întârzie să dea un răspuns evident, deoarece El doreşte ca noi să ne gândim serios la ce îi cerem. Chiar avem nevoie de lucrurile pe care I le cerem? întârzierea poate avea ca scop să ne facă să ne cercetăm inima şi să ne întărească în creşterea noastră spirituală.

  Răspunsurile „da” şi „aşteaptă” din partea lui Dumnezeu sunt mai uşor de acceptat atunci când ne amintim cine este la cârmă. Meditează la viaţa ta de rugăciune astăzi. Îţi cere Dumnezeu să aştepţi?


  Edith C. Fraser

  Uneori „da”, alteori „așteaptă” - 2019. Răspunsurile „da” şi „aşteaptă” din partea lui Dumnezeu sunt mai uşor de acceptat atunci când ne amintim cine este la cârmă. Meditează la viaţa ta de rugăciune astăzi. Îţi cere Dumnezeu să aştepţi?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...