Uneori „da”, alteori „așteaptă”

  Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul! – Psalmii 27:14

  Eram abia la grădiniţă când am auzit pentru prima dată zicala: „Dumnezeu întotdeauna răspunde la rugăciuni — uneori «da», alteori «nu» şi uneori «aşteaptă».” Pe atunci îmi părea atât de simplu. Dar astăzi, după mulţi ani, mi-am dat seama că acesta este un concept spiritual complex, deoarece uneori, atunci când pare că nu primim răspuns la rugăciune, ne întrebăm: Isuse, Tu asculţi?

  Când Dumnezeu răspunde „da” în mod evident, acesta devine sursa multor mărturii spuse la ora de rugăciune. Ne plac foarte mult răspunsurile cu „da” din Biblie:

  Eliezer, slujitorul care s-a rugat când îi căuta o soţie fiului lui Avraam, Isaac. Iacov, când a fost eliberat de răzbunarea lui Esau, după ce a luptat toată noaptea cu îngerul.

  Moise, când a trecut Marea Roşie pe uscat.

  Cei trei tineri evrei aruncaţi în cuptorul încins, dar care nu au ars.

  Daniel, care a fost păzit în groapa cu lei.

  Petru, care a umblat pe apă.

  Aceste experienţe ne încurajează. Ele vorbesc despre maiestatea şi puterea lui Dumnezeu. Aceste istorisiri ne aduc speranţă pe drumul vieţii noastre.

  Totuşi, uneori Dumnezeu spune „aşteaptă”. Ca să fiu sinceră, aşteptarea este grea. Trăim într-o eră a mâncării instant şi la plic. Ne pregătim mâncarea în cuptorul cu microunde în doar câteva minute. Toată cultura noastră are la bază viteza. Dar Dumnezeu ne reaminteşte, uneori, să aşteptăm. Adeseori, aşteptarea ne supără şi face să fim confuzi şi să ne punem întrebări. Din nefericire, noi aşteptăm ca Dumnezeu să se mişte cu aceeaşi viteză cu care funcţionează calculatoarele.

  Totuşi, ideea de aşteptare are o semnificaţie la Dumnezeu. Uneori cererile noastre aduse în rugăciune sunt neserioase şi nu sunt bine gândite. Poate că Dumnezeu întârzie să dea un răspuns evident, deoarece El doreşte ca noi să ne gândim serios la ce îi cerem. Chiar avem nevoie de lucrurile pe care I le cerem? întârzierea poate avea ca scop să ne facă să ne cercetăm inima şi să ne întărească în creşterea noastră spirituală.

  Răspunsurile „da” şi „aşteaptă” din partea lui Dumnezeu sunt mai uşor de acceptat atunci când ne amintim cine este la cârmă. Meditează la viaţa ta de rugăciune astăzi. Îţi cere Dumnezeu să aştepţi?


  Edith C. Fraser

  Uneori „da”, alteori „așteaptă” - 2019. Răspunsurile „da” şi „aşteaptă” din partea lui Dumnezeu sunt mai uşor de acceptat atunci când ne amintim cine este la cârmă. Meditează la viaţa ta de rugăciune astăzi. Îţi cere Dumnezeu să aştepţi?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...