Lumina soarelui

  Cine umblă în întuneric şi n-are lumină să se încreadă în Numele Domnului şi să se bizuie pe Dumnezeul lui! – Isaia 50:10
  Voi preface întunericul în lumină înaintea lor. – Isaia 42:16

  Vara întârziase în nord-vest, unde locuiesc eu. De obicei, zilele lungi aduc cu ele mult soare, de dimineaţa devreme până seara, dar nu şi în acel an. Se adunaseră norii şi se părea că vor să zăbovească. Cu toţii aşteptam nerăbdători întoarcerea verii. Deoarece se apropia sfârşitul de săptămână de 4 Iulie, Ziua Americii, şi zilele erau tot înnorate şi mai răcoroase decât de obicei, atitudinea celor din jur a început să se schimbe. Mulţi păreau deprimaţi şi se plângeau de vreme. Când va veni soarele ca să rămână? La fel ca pe cer, şi în mintea noastră se adunaseră nori. Într-una din aceste zile înnorate, am făcut o scurtă plimbare pe afară. În timp ce mă plimbam, am observat că norii de pe cer se retrăgeau încetul cu încetul şi soarele începea să strălucească cu tărie. De îndată, inima mea a început să cânte. I-am spus lui Dumnezeu cât de mult apreciam soarele şi strălucirea lui. Nivelul de endorfine a început să crească şi inima mea s-a umplut de bucurie!

  În acel moment mi-a venit în minte un gând. Dumnezeu nu a intenţionat niciodată să fie înnorat. Nu este deloc surprinzător că devenim deprimaţi când soarele se ascunde după nori. Norii întunecoşi sunt rezultatul păcatului. Până când Isus Se va întoarce să ne ia la El, noi vom mai avea şi zile înnorate. Avem un vrăjmaş al sufletelor şi el se bucură să producă întuneric spiritual.

  Când totul pare înnorat în viaţa noastră şi nu mai putem vedea dincolo de întuneric, avem nevoie să ne amintim nu doar că Dumnezeu păşeşte alături de noi, ci şi că El este de cealaltă parte a întunericului. El cunoaşte rezultatul a ceea ce acum poate părea tulburător pentru noi şi doreşte să ne încredem în El. Dumnezeu ne va trece cu bine. Satana doreşte să ne fure pacea şi bucuria pe care ni le dă Dumnezeu. El doreşte ca noi să privim la circumstanţele din viaţa noastră şi să ne simţim deznădăjduiţi. El doreşte să îl pierdem din vedere pe Dumnezeu.

  Cu toate acestea, vrăjmaşul nostru a fost învins. Într-o zi, curând, vom privi în sus şi vom vedea un nor mic care se apropie de pământ. Tot cerul se va lumina. Mii şi mii de îngeri vor umple văzduhul. În mijlocul lor, pe un cal alb, îmbrăcat în haină de in şi purtând multe coroane, va coborî împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor. Vom fi adunaţi laolaltă cu cei înviaţi din morminte şi ne vom alătura Lui în văzduh. Nu vor mai fi lacrimi, nu va mai fi moarte si nici nori întunecaţi. Vom trăi cu El în veşnicie şi ne vom încălzi de lumina Lui!


  Sue Anderson

  Lumina soarelui - 2019. Vom fi adunaţi laolaltă cu cei înviaţi din morminte şi ne vom alătura Lui în văzduh. Nu vor mai fi lacrimi, nu va mai fi moarte si nici nori întunecaţi. Vom trăi cu El în veşnicie şi ne vom încălzi de lumina Lui!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...