Lumina soarelui

  Cine umblă în întuneric şi n-are lumină să se încreadă în Numele Domnului şi să se bizuie pe Dumnezeul lui! – Isaia 50:10
  Voi preface întunericul în lumină înaintea lor. – Isaia 42:16

  Vara întârziase în nord-vest, unde locuiesc eu. De obicei, zilele lungi aduc cu ele mult soare, de dimineaţa devreme până seara, dar nu şi în acel an. Se adunaseră norii şi se părea că vor să zăbovească. Cu toţii aşteptam nerăbdători întoarcerea verii. Deoarece se apropia sfârşitul de săptămână de 4 Iulie, Ziua Americii, şi zilele erau tot înnorate şi mai răcoroase decât de obicei, atitudinea celor din jur a început să se schimbe. Mulţi păreau deprimaţi şi se plângeau de vreme. Când va veni soarele ca să rămână? La fel ca pe cer, şi în mintea noastră se adunaseră nori. Într-una din aceste zile înnorate, am făcut o scurtă plimbare pe afară. În timp ce mă plimbam, am observat că norii de pe cer se retrăgeau încetul cu încetul şi soarele începea să strălucească cu tărie. De îndată, inima mea a început să cânte. I-am spus lui Dumnezeu cât de mult apreciam soarele şi strălucirea lui. Nivelul de endorfine a început să crească şi inima mea s-a umplut de bucurie!

  În acel moment mi-a venit în minte un gând. Dumnezeu nu a intenţionat niciodată să fie înnorat. Nu este deloc surprinzător că devenim deprimaţi când soarele se ascunde după nori. Norii întunecoşi sunt rezultatul păcatului. Până când Isus Se va întoarce să ne ia la El, noi vom mai avea şi zile înnorate. Avem un vrăjmaş al sufletelor şi el se bucură să producă întuneric spiritual.

  Când totul pare înnorat în viaţa noastră şi nu mai putem vedea dincolo de întuneric, avem nevoie să ne amintim nu doar că Dumnezeu păşeşte alături de noi, ci şi că El este de cealaltă parte a întunericului. El cunoaşte rezultatul a ceea ce acum poate părea tulburător pentru noi şi doreşte să ne încredem în El. Dumnezeu ne va trece cu bine. Satana doreşte să ne fure pacea şi bucuria pe care ni le dă Dumnezeu. El doreşte ca noi să privim la circumstanţele din viaţa noastră şi să ne simţim deznădăjduiţi. El doreşte să îl pierdem din vedere pe Dumnezeu.

  Cu toate acestea, vrăjmaşul nostru a fost învins. Într-o zi, curând, vom privi în sus şi vom vedea un nor mic care se apropie de pământ. Tot cerul se va lumina. Mii şi mii de îngeri vor umple văzduhul. În mijlocul lor, pe un cal alb, îmbrăcat în haină de in şi purtând multe coroane, va coborî împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor. Vom fi adunaţi laolaltă cu cei înviaţi din morminte şi ne vom alătura Lui în văzduh. Nu vor mai fi lacrimi, nu va mai fi moarte si nici nori întunecaţi. Vom trăi cu El în veşnicie şi ne vom încălzi de lumina Lui!


  Sue Anderson

  Lumina soarelui - 2019. Vom fi adunaţi laolaltă cu cei înviaţi din morminte şi ne vom alătura Lui în văzduh. Nu vor mai fi lacrimi, nu va mai fi moarte si nici nori întunecaţi. Vom trăi cu El în veşnicie şi ne vom încălzi de lumina Lui!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...