O felie de pâine

  În adevăr, făgăduinţele lui Dumnezeu, oricâte ar fi ele, toate în El sunt „da”; de aceea şi „Amin”, pe care-l spunem noi, prin El, este spre slava lui Dumnezeu. – 2 Corinteni 1:20

  În urmă cu câţiva ani, am primit o cutiuţă „Daily Bread” (n. tr. pâinea zilnică) ce conţinea cartonaşe cu versete biblice. Fiecare verset era o făgăduinţă din partea lui Dumnezeu. Am pus „cutia cu pâine” pe biroul de la serviciu. Totuşi, nu i-am acordat deloc atenţie şi în cele din urmă am pierdut-o.
  Recent mă gândeam la o modalitate practică de a folosi acea cutiuţă cu versete biblice zilnice. De ce să nu iau câte o făgăduinţă în fiecare zi şi să o aplic la viaţa mea, memorând versetul şi meditând asupra lui pe parcursul zilei? Dar când am căutat „cutiuţa cu pâine” nu am găsit-o.

  Aşa că m-am apucat să caut o altă cutiuţă în formă de pâine, care să aibă versete biblice, şi am găsit una identică cu cea pe care o pierdusem!

  Pe noua cutiuţă de pâine cu făgăduinţe am pus-o într-un loc accesibil tuturor membrilor familiei. Acum îi includ şi pe ei când scot o „felie” de pâine în fiecare zi şi îi invit să aplice şi ei făgăduinţa în viaţa lor. Ce binecuvântare am primit folosind câte o felie din făgăduinţele lui Dumnezeu în fiecare zi în familia mea! De fapt, acest lucru s-a dovedit a fi o aşa mare binecuvântare, încât am cumpărat mai multe „cutii de pâine” cu făgăduinţe pentru a le da şi altora. Când i-am dăruit cuiva o cutie, i-am explicat mai întâi ce fac eu cu acea cutiuţă cu făgăduinţe. Le spun că aş vrea să aflu şi eu experienţele lor uimitoare după ce aplică acele făgăduinţe în viaţa lor.

  Le spun că fiecare verset este plin de semnificaţie pentru mine. De exemplu, una din „felii” spune: „Să ştie că voi fi cu tine cum am fost cu Moise” (Iosua 3:7). Meditând la această făgăduinţă şi încrezându-mă că Dumnezeu era cu mine în provocările mele, îmi amintesc că, în mijlocul luptelor prin care trec, Dumnezeu este si cu mine. Desfătarea în binecuvântările lui Dumnezeu a devenit tema mea zilnică.

  De asemenea, sunt inspirată să citesc mai mult decât versetul zilnic, pentru a găsi şi mai multe binecuvântări.

  Când dăruiesc şi altora cutiuţe cu făgăduinţe biblice, îi provoc să fie surprinşi de fiecare făgăduinţă minunată, să o memoreze şi să se desfete în prezenţa lui Dumnezeu întreaga zi.

  Şi tu poţi face la fel cu „cutia ta de pâine”, Biblia.


  Margo Peterson

  O felie de pâine - 2019. Meditând la această făgăduinţă şi încrezându-mă că Dumnezeu era cu mine în provocările mele, îmi amintesc că, în mijlocul luptelor prin care trec, Dumnezeu este si cu mine. Desfătarea în binecuvântările lui Dumnezeu a devenit tema mea zilnică.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...