O felie de pâine

  În adevăr, făgăduinţele lui Dumnezeu, oricâte ar fi ele, toate în El sunt „da”; de aceea şi „Amin”, pe care-l spunem noi, prin El, este spre slava lui Dumnezeu. – 2 Corinteni 1:20

  În urmă cu câţiva ani, am primit o cutiuţă „Daily Bread” (n. tr. pâinea zilnică) ce conţinea cartonaşe cu versete biblice. Fiecare verset era o făgăduinţă din partea lui Dumnezeu. Am pus „cutia cu pâine” pe biroul de la serviciu. Totuşi, nu i-am acordat deloc atenţie şi în cele din urmă am pierdut-o.
  Recent mă gândeam la o modalitate practică de a folosi acea cutiuţă cu versete biblice zilnice. De ce să nu iau câte o făgăduinţă în fiecare zi şi să o aplic la viaţa mea, memorând versetul şi meditând asupra lui pe parcursul zilei? Dar când am căutat „cutiuţa cu pâine” nu am găsit-o.

  Aşa că m-am apucat să caut o altă cutiuţă în formă de pâine, care să aibă versete biblice, şi am găsit una identică cu cea pe care o pierdusem!

  Pe noua cutiuţă de pâine cu făgăduinţe am pus-o într-un loc accesibil tuturor membrilor familiei. Acum îi includ şi pe ei când scot o „felie” de pâine în fiecare zi şi îi invit să aplice şi ei făgăduinţa în viaţa lor. Ce binecuvântare am primit folosind câte o felie din făgăduinţele lui Dumnezeu în fiecare zi în familia mea! De fapt, acest lucru s-a dovedit a fi o aşa mare binecuvântare, încât am cumpărat mai multe „cutii de pâine” cu făgăduinţe pentru a le da şi altora. Când i-am dăruit cuiva o cutie, i-am explicat mai întâi ce fac eu cu acea cutiuţă cu făgăduinţe. Le spun că aş vrea să aflu şi eu experienţele lor uimitoare după ce aplică acele făgăduinţe în viaţa lor.

  Le spun că fiecare verset este plin de semnificaţie pentru mine. De exemplu, una din „felii” spune: „Să ştie că voi fi cu tine cum am fost cu Moise” (Iosua 3:7). Meditând la această făgăduinţă şi încrezându-mă că Dumnezeu era cu mine în provocările mele, îmi amintesc că, în mijlocul luptelor prin care trec, Dumnezeu este si cu mine. Desfătarea în binecuvântările lui Dumnezeu a devenit tema mea zilnică.

  De asemenea, sunt inspirată să citesc mai mult decât versetul zilnic, pentru a găsi şi mai multe binecuvântări.

  Când dăruiesc şi altora cutiuţe cu făgăduinţe biblice, îi provoc să fie surprinşi de fiecare făgăduinţă minunată, să o memoreze şi să se desfete în prezenţa lui Dumnezeu întreaga zi.

  Şi tu poţi face la fel cu „cutia ta de pâine”, Biblia.


  Margo Peterson

  O felie de pâine - 2019. Meditând la această făgăduinţă şi încrezându-mă că Dumnezeu era cu mine în provocările mele, îmi amintesc că, în mijlocul luptelor prin care trec, Dumnezeu este si cu mine. Desfătarea în binecuvântările lui Dumnezeu a devenit tema mea zilnică.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...