Protejată

  Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul; Cel ce te păzeşte nu va dormita, lată că nu dormitează, nici nu doarme Cel ce păzeşte pe Israel. – Psalmii 121:2-4

  Într-o zi, după ce Georgia, mama mea vitregă de aproape optzeci şi patru de ani, a trecut în nefiinţă, una din prietenele ei ne-a povestit o experienţă minunată care arăta cât de multă grijă a avut Dumnezeu de ea. În urmă cu aproximativ zece ani, când condiţiile din casa familială au devenit nesigure pentru ea, mai multe persoane au cooperat pentru a o muta pe Georgia într-o locaţie pentru cei cu venituri reduse, deoarece ea îşi dorea foarte mult să rămână independentă. Totuşi, în fiecare zi, Georgia insista să meargă pe jos până „acasă” pentru a hrăni pisicile şi pentru a face cumpărături în oraş. Distanţa dus-întors era de peste trei kilometri pe un drum îngust, în susul dealului.

  Anii au trecut şi şi-au lăsat amprenta asupra ei, aşa că Georgia a început să se cocoşeze tot mai mult, până a ajuns să fie îndoită aproape de tot. Dar chiar şi aşa, ea umbla zi şi noapte, cu o geantă într-o mână şi o pungă de plastic de la un magazin, în cealaltă mână. Nu am ştiut că de fiecare dată când Georgia mergea încet spre „casă” sau spre magazine, ea trecea printr-o zonă a oraşului unde rata infracţionalităţii este cea mai mare. Plimbările ei zilnice, când probabil părea vulnerabilă în ochii celorlalţi, o duceau pe lângă câteva case de drogaţi şi adesea în faţa casei erau peste douăzeci de persoane. În 2014, în timp ce se îndrepta spre casă, Georgia a căzut. Unul dintre tinerii care îşi pierdea vremea pe lângă gardul unei case de drogaţi a observat şi a mers să o ajute, oferindu-se să se ocupe de cheltuielile pentru tratamentul medical. Georgia a refuzat, dar el a insistat să îi vadă casa. Ziua următoare, acelaşi tânăr, un prieten al dealerilor de droguri, a insistat ca prietena Georgiei să verifice încă o dată dacă nu cumva avea nevoie de îngrijire medicală. El s-a interesat de ea. Într-adevăr, Georgia avea mâna ruptă şi a trebuit să stea o vreme în spital şi intr-un centru de bătrâni până s-a recuperat. Prietena Georgiei era convinsă că Dumnezeu o protejase. Deşi toţi cei din oraş credeau că este foarte săracă, cu siguranţă că întotdeauna avea la ea ceva bănuţi pentru cumpărături, dar niciodată nu a fost jefuită sau agresată.

  Am mers la înmormântarea ei şi am ajutat la curăţarea apartamentului. În maşină, în drum spre casă, tristă, am deschis geanta Georgiei. Da, avea bani. Venitul social pentru unsprezece luni! La bătrâneţe, Georgia a ajuns să nu se mai încreadă în bănci. Dar Dumnezeu a protejat-o – pe ea şi venitul ei!

  Dacă Dumnezeu a putut folosi pe cineva considerat un paria al societăţii pentru a ajuta o bătrânică vulnerabilă, ce poate El să facă pentru tine astăzi?


  Dora Hallock

  Protejată - 2019. Dacă Dumnezeu a putut folosi pe cineva considerat un paria al societăţii pentru a ajuta o bătrânică vulnerabilă, ce poate El să facă pentru tine astăzi?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...