Protejată

  Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul; Cel ce te păzeşte nu va dormita, lată că nu dormitează, nici nu doarme Cel ce păzeşte pe Israel. – Psalmii 121:2-4

  Într-o zi, după ce Georgia, mama mea vitregă de aproape optzeci şi patru de ani, a trecut în nefiinţă, una din prietenele ei ne-a povestit o experienţă minunată care arăta cât de multă grijă a avut Dumnezeu de ea. În urmă cu aproximativ zece ani, când condiţiile din casa familială au devenit nesigure pentru ea, mai multe persoane au cooperat pentru a o muta pe Georgia într-o locaţie pentru cei cu venituri reduse, deoarece ea îşi dorea foarte mult să rămână independentă. Totuşi, în fiecare zi, Georgia insista să meargă pe jos până „acasă” pentru a hrăni pisicile şi pentru a face cumpărături în oraş. Distanţa dus-întors era de peste trei kilometri pe un drum îngust, în susul dealului.

  Anii au trecut şi şi-au lăsat amprenta asupra ei, aşa că Georgia a început să se cocoşeze tot mai mult, până a ajuns să fie îndoită aproape de tot. Dar chiar şi aşa, ea umbla zi şi noapte, cu o geantă într-o mână şi o pungă de plastic de la un magazin, în cealaltă mână. Nu am ştiut că de fiecare dată când Georgia mergea încet spre „casă” sau spre magazine, ea trecea printr-o zonă a oraşului unde rata infracţionalităţii este cea mai mare. Plimbările ei zilnice, când probabil părea vulnerabilă în ochii celorlalţi, o duceau pe lângă câteva case de drogaţi şi adesea în faţa casei erau peste douăzeci de persoane. În 2014, în timp ce se îndrepta spre casă, Georgia a căzut. Unul dintre tinerii care îşi pierdea vremea pe lângă gardul unei case de drogaţi a observat şi a mers să o ajute, oferindu-se să se ocupe de cheltuielile pentru tratamentul medical. Georgia a refuzat, dar el a insistat să îi vadă casa. Ziua următoare, acelaşi tânăr, un prieten al dealerilor de droguri, a insistat ca prietena Georgiei să verifice încă o dată dacă nu cumva avea nevoie de îngrijire medicală. El s-a interesat de ea. Într-adevăr, Georgia avea mâna ruptă şi a trebuit să stea o vreme în spital şi intr-un centru de bătrâni până s-a recuperat. Prietena Georgiei era convinsă că Dumnezeu o protejase. Deşi toţi cei din oraş credeau că este foarte săracă, cu siguranţă că întotdeauna avea la ea ceva bănuţi pentru cumpărături, dar niciodată nu a fost jefuită sau agresată.

  Am mers la înmormântarea ei şi am ajutat la curăţarea apartamentului. În maşină, în drum spre casă, tristă, am deschis geanta Georgiei. Da, avea bani. Venitul social pentru unsprezece luni! La bătrâneţe, Georgia a ajuns să nu se mai încreadă în bănci. Dar Dumnezeu a protejat-o – pe ea şi venitul ei!

  Dacă Dumnezeu a putut folosi pe cineva considerat un paria al societăţii pentru a ajuta o bătrânică vulnerabilă, ce poate El să facă pentru tine astăzi?


  Dora Hallock

  Protejată - 2019. Dacă Dumnezeu a putut folosi pe cineva considerat un paria al societăţii pentru a ajuta o bătrânică vulnerabilă, ce poate El să facă pentru tine astăzi?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...