Autograful lui Dumnezeu

Ci iată legământul pe care-l voi face cu casa lui Israel după zilele acelea, zice Domnul: „Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor; şi Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu.” – Ieremia 31:33

Ieremia 31:33 îl portretizează pe Dumnezeu, care le vorbeşte israeliţilor, dar mesajul se aplică tuturor copiilor lui Dumnezeu de astăzi.

Mi-am petrecut mare parte din timpul meu liber din ianuarie 2016 urmărind filme produse de canalul Hallmark. Unul din filmele mele preferate a fost Terenul dragostei. Este vorba despre o poveste romantică între un designer de modă care se lupta să izbutească în carieră (Laurel) şi un fundaş de fotbal (Danny), care stătea pe tuşă din cauza unei accidentări. Una din scenele acelui film a fost inspiraţia pentru devoţionalul de astăzi.

Scena se concentrează asupra unui fan tânăr care se apropie de Danny în timp ce fundaşul accidentat lua cina la un restaurant de lux. Copilul era în al nouălea cer că îşi întâlnise eroul şi îi cere lui Danny să îi dea un autograf. Danny zâmbeşte, ia pixul pe care i-l oferă băiatul şi îşi scrie numele pe una din foile goale din carneţelul acestuia. Băiatul pleacă cu faţa radiind de fericire.

Scena cu autograful din acest film m-a făcut să mă gândesc la ceva mult mai măreţ, deoarece mi-am dat seama că nouă, ca oameni, în viaţa de zi cu zi, ni se aprind luminiţe în ochi atunci când ne întâlnim cu vedetele noastre preferate şi profităm de ocazie pentru a cere un autograf. Uneori facem şi imposibilul pentru a obţine semnătura unei persoane celebre. În unele cazuri, fanii care nu au avut un pix şi o bucată de hârtie le-au cerut vedetelor să le dea autograf pe braţ, pe mâini, pe piept sau pe spate!

Poate credem că este o nebunie să depui aşa eforturi pentru a obţine semnătura persoanei preferate. Dar, deşi poate noi alergăm după vedete, Dumnezeu aleargă după noi! El a făcut mari eforturi pentru a ne salva sufletele (loan 3:16) şi doreşte să ne dea mai mult decât un autograf — El doreşte să îşi scrie numele Lui în inimile noastre!

Este foarte frumos, nu-i aşa? Deşi alergatul după celebrităţi pentru a obţine un autograf este parte din experienţa omenească, te provoc să îţi aminteşti cine te-a căutat primul – Dumnezeu, Creatorul universului.

Cere-I un autograf. El este mai mult decât dornic să ţi-l dea şi nu va trebui să te dai peste cap pentru a-l obţine.


Alexis A. Goring

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video