Articolul precedentPetru – un nume nou
  Articolul următorFilip – chemare directă

  „Mâine”

  Moise a zis lui faraon: „Hotărăşte-mi când să mă rog Domnului pentru tine, pentru slujitorii tăi şi pentru poporul tău, ca să îndepărteze broaştele de la tine şi din casele tale?”… El a răspuns: „Mâine.” – Exodul 8:9,10

  Când înţelegem ce vrea Dumnezeu să ne înveţe, vom avea o imagine cu totul diferită despre Cuvântul Său. De exemplu, când copiii Săi au fost robi în Egipt, Dumnezeu a vrut să îi ajute. Cum? Dumnezeu a trimis o serie de plăgi pentru a înmuia inima lui Faraon. Una din acele plăgi erau broaştele. Dumnezeu nu a lăsat o palmă de pământ neatinsă în Egipt: broaştele erau în bucătărie, în pat, în cuptoare – peste tot.

  Mi-o imaginez pe soţia lui Faraon spunând: „M-am săturat! Nu mai suport toate broaştele astea.” Este posibil ca Faraon să fi ascultat de soţia lui. Apoi a venit Moise la el şi i-a cerut să îi scape de broaşte. „Roagă-te la Dumnezeul tău”, i-a spus Faraon. Moise i-a răspuns: „Hotărăşte-mi când să mă rog Domnului pentru tine.” Cu alte cuvinte: „Hotărăşte tu când să îndepărteze Dumnezeu broaştele din viaţa ta.” El spunea de fapt: „Doar spune-mi când. Dumnezeu este gata, Dumnezeu poate şi este puternic. Doar spune-mi când vrei să se întâmple acest lucru, Faraon.”

  Răspunsul lui Faraon mi se pare ciudat. El a spus: „Mâine.” Gândeşte-te puţin la asta. Dumnezeu era gata să îndepărteze broaştele, dar răspunsul lui Faraon a fost: „Nu astăzi, mâine.” Uimitor! Şi totuşi, la fel de uşor şi noi facem acelaşi lucru. „Doamne, pot să mă descurc eu în situaţia aceasta. Mâine îţi voi cere ajutorul.” Mâine.

  Îi permitem noi lui Dumnezeu să se ocupe de „broaştele” care vin asupra noastră ca o ciumă? Mă gândesc la câteva exemple, cum ar fi emoţiile dăunătoare cu care preferăm să trăim în loc să I le dăm astăzi lui Dumnezeu: griji, teamă, un spirit neiertător, invidie, tristeţe, ruşine, vină, gelozie, amărăciune sau ranchiună. Poate că încercăm să rezolvăm aceste probleme amânând sau evitând situaţia. Evităm să o predăm lui Dumnezeu. Astăzi, Hristos doreşte să înlăture „broaştele”, care sunt ca o ciumă asupra noastră. „Căci n-avem un Mare-Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre… Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie” (Evrei 4:15,16).


  Raquel Queiroz da Costa Arrais

  „Mâine” - 2019. Ce spui de emoţiile dăunătoare cu care preferăm să trăim în loc să I le dăm astăzi lui Dumnezeu. Poate că încercăm să rezolvăm aceste probleme amânând sau evitând situaţia. Evităm să o predăm lui Dumnezeu. Astăzi, Hristos doreşte să înlăture „broaştele”, care sunt ca o ciumă asupra noastră.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...