Totul este cu putință

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. – Isaia 41:10

Îmi place să tund iarba. Anul trecut am cumpărat o maşină de tuns iarba automată. Este mult mai uşor de folosit decât vechea maşină, pe care trebuia să o împing. După câteva zile de ploaie, urmate de două zile frumoase cu soare, trebuia să termin de tuns gazonul destul de mare de la casa fiului meu, unde urma să stăm în acea vară.

La suprafaţă, iarba părea să fie uscată, dar după ce am tuns-o am văzut că era foarte umedă. Roţile din spate ale maşinii de tuns iarbă erau încărcate cu iarbă umedă când am terminat de tuns, aşa că le-am curăţat. Când am verificat partea de jos a maşinii de tuns iarbă pentru a vedea cât de multă iarbă s-a strâns şi acolo, am rămas uimită de cantitatea mare de iarbă strânsă în jurul cuţitelor. Nu îmi venea să cred cum au continuat să funcţioneze lamele cu atât de multă iarbă în jur. Maşina de tuns a continuat să funcţioneze în ciuda tuturor obstacolelor.

Atunci când încercăm să slujim şi să-i câştigăm pe alţii la Hristos, adesea şi noi întâmpinăm obstacole. Cum le facem faţă? Ne punem încrederea în făgăduinţa din Filipeni 4:13, unde spune: „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte”? Apoi continuăm noi să perseverăm la fel ca maşina de tuns, care era îmbâcsită de iarbă, sau ne descurajăm şi hotărâm că este prea greu, aşa că renunţăm?

Isus este marele nostru exemplu. El S-a confruntat cu obstacole de neimaginat — din partea propriului Său popor şi din partea familiei. În ciuda faptului că era lovit din toate părţile de necredinţă, ură, abuz şi batjocură, El a continuat să predice, să înveţe şi să vindece până când propriul Său popor, conducătorii religioşi din acele zile, L-au răstignit. În comparaţie cu suferinţele Lui, suferinţele cu care ne confruntăm noi atunci când dorim să le slujim celorlalţi sau să îi câştigăm la Hristos sunt nesemnificative. Când credem în făgăduinţele Sale şi le cerem, atunci orice lucru este cu putinţă, în ciuda lipsei de susţinere sau a obstacolelor neaşteptate cu care ne confruntăm.

De multe ori, atunci când lucrăm pentru Hristos, ne avântăm înainte cu intenţii foarte bune, dar în propria noastră tărie. Atunci când îi dăm Lui necazurile, problemele şi provocările noastre, suntem eliberaţi pentru a putea continua lucrarea Sa, în ciuda circumstanţelor – fără teamă sau stres. Să curăţăm „lamele” eforturilor noastre omeneşti, predându-i Tatălui nostru ceresc toate îngrijorările noastre, aşa cum ne invită El să facem. Atunci putem avea asigurarea marii binecuvântări şi a rezultatelor pozitive.


Marian Hart-Gay

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video