Totul este cu putință

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. – Isaia 41:10

  Îmi place să tund iarba. Anul trecut am cumpărat o maşină de tuns iarba automată. Este mult mai uşor de folosit decât vechea maşină, pe care trebuia să o împing. După câteva zile de ploaie, urmate de două zile frumoase cu soare, trebuia să termin de tuns gazonul destul de mare de la casa fiului meu, unde urma să stăm în acea vară.

  La suprafaţă, iarba părea să fie uscată, dar după ce am tuns-o am văzut că era foarte umedă. Roţile din spate ale maşinii de tuns iarbă erau încărcate cu iarbă umedă când am terminat de tuns, aşa că le-am curăţat. Când am verificat partea de jos a maşinii de tuns iarbă pentru a vedea cât de multă iarbă s-a strâns şi acolo, am rămas uimită de cantitatea mare de iarbă strânsă în jurul cuţitelor. Nu îmi venea să cred cum au continuat să funcţioneze lamele cu atât de multă iarbă în jur. Maşina de tuns a continuat să funcţioneze în ciuda tuturor obstacolelor.

  Atunci când încercăm să slujim şi să-i câştigăm pe alţii la Hristos, adesea şi noi întâmpinăm obstacole. Cum le facem faţă? Ne punem încrederea în făgăduinţa din Filipeni 4:13, unde spune: „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte”? Apoi continuăm noi să perseverăm la fel ca maşina de tuns, care era îmbâcsită de iarbă, sau ne descurajăm şi hotărâm că este prea greu, aşa că renunţăm?

  Isus este marele nostru exemplu. El S-a confruntat cu obstacole de neimaginat — din partea propriului Său popor şi din partea familiei. În ciuda faptului că era lovit din toate părţile de necredinţă, ură, abuz şi batjocură, El a continuat să predice, să înveţe şi să vindece până când propriul Său popor, conducătorii religioşi din acele zile, L-au răstignit. În comparaţie cu suferinţele Lui, suferinţele cu care ne confruntăm noi atunci când dorim să le slujim celorlalţi sau să îi câştigăm la Hristos sunt nesemnificative. Când credem în făgăduinţele Sale şi le cerem, atunci orice lucru este cu putinţă, în ciuda lipsei de susţinere sau a obstacolelor neaşteptate cu care ne confruntăm.

  De multe ori, atunci când lucrăm pentru Hristos, ne avântăm înainte cu intenţii foarte bune, dar în propria noastră tărie. Atunci când îi dăm Lui necazurile, problemele şi provocările noastre, suntem eliberaţi pentru a putea continua lucrarea Sa, în ciuda circumstanţelor – fără teamă sau stres. Să curăţăm „lamele” eforturilor noastre omeneşti, predându-i Tatălui nostru ceresc toate îngrijorările noastre, aşa cum ne invită El să facem. Atunci putem avea asigurarea marii binecuvântări şi a rezultatelor pozitive.


  Marian Hart-Gay

  Totul este cu putință - 2019. De multe ori, atunci când lucrăm pentru Hristos, ne avântăm înainte cu intenţii foarte bune, dar în propria noastră tărie. Atunci când îi dăm Lui necazurile, problemele şi provocările noastre, suntem eliberaţi pentru a putea continua lucrarea Sa, în ciuda circumstanţelor - fără teamă sau stres.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...