Totul este cu putință

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. – Isaia 41:10

  Îmi place să tund iarba. Anul trecut am cumpărat o maşină de tuns iarba automată. Este mult mai uşor de folosit decât vechea maşină, pe care trebuia să o împing. După câteva zile de ploaie, urmate de două zile frumoase cu soare, trebuia să termin de tuns gazonul destul de mare de la casa fiului meu, unde urma să stăm în acea vară.

  La suprafaţă, iarba părea să fie uscată, dar după ce am tuns-o am văzut că era foarte umedă. Roţile din spate ale maşinii de tuns iarbă erau încărcate cu iarbă umedă când am terminat de tuns, aşa că le-am curăţat. Când am verificat partea de jos a maşinii de tuns iarbă pentru a vedea cât de multă iarbă s-a strâns şi acolo, am rămas uimită de cantitatea mare de iarbă strânsă în jurul cuţitelor. Nu îmi venea să cred cum au continuat să funcţioneze lamele cu atât de multă iarbă în jur. Maşina de tuns a continuat să funcţioneze în ciuda tuturor obstacolelor.

  Atunci când încercăm să slujim şi să-i câştigăm pe alţii la Hristos, adesea şi noi întâmpinăm obstacole. Cum le facem faţă? Ne punem încrederea în făgăduinţa din Filipeni 4:13, unde spune: „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte”? Apoi continuăm noi să perseverăm la fel ca maşina de tuns, care era îmbâcsită de iarbă, sau ne descurajăm şi hotărâm că este prea greu, aşa că renunţăm?

  Isus este marele nostru exemplu. El S-a confruntat cu obstacole de neimaginat — din partea propriului Său popor şi din partea familiei. În ciuda faptului că era lovit din toate părţile de necredinţă, ură, abuz şi batjocură, El a continuat să predice, să înveţe şi să vindece până când propriul Său popor, conducătorii religioşi din acele zile, L-au răstignit. În comparaţie cu suferinţele Lui, suferinţele cu care ne confruntăm noi atunci când dorim să le slujim celorlalţi sau să îi câştigăm la Hristos sunt nesemnificative. Când credem în făgăduinţele Sale şi le cerem, atunci orice lucru este cu putinţă, în ciuda lipsei de susţinere sau a obstacolelor neaşteptate cu care ne confruntăm.

  De multe ori, atunci când lucrăm pentru Hristos, ne avântăm înainte cu intenţii foarte bune, dar în propria noastră tărie. Atunci când îi dăm Lui necazurile, problemele şi provocările noastre, suntem eliberaţi pentru a putea continua lucrarea Sa, în ciuda circumstanţelor – fără teamă sau stres. Să curăţăm „lamele” eforturilor noastre omeneşti, predându-i Tatălui nostru ceresc toate îngrijorările noastre, aşa cum ne invită El să facem. Atunci putem avea asigurarea marii binecuvântări şi a rezultatelor pozitive.


  Marian Hart-Gay

  Totul este cu putință - 2019. De multe ori, atunci când lucrăm pentru Hristos, ne avântăm înainte cu intenţii foarte bune, dar în propria noastră tărie. Atunci când îi dăm Lui necazurile, problemele şi provocările noastre, suntem eliberaţi pentru a putea continua lucrarea Sa, în ciuda circumstanţelor - fără teamă sau stres.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!