Îngerul lui Dumnezeu cu mine

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. – Psalmii 91:11

  Era o dimineaţă însorită şi frumoasă. Eu mă pregăteam să merg la un consult medical, ştiind că va trebui să parcurg drumul lung şi bine cunoscut de acasă pe autostrada Baltimore-Washingotn. După ce am intrat în maşină m-am rugat la Dumnezeu să fie cu mine în călătorie şi să trimită îngerii Lui să fie cu mine.

  Consultaţia s-a încheiat cu un diagnostic bun. I-am mulţumit lui Dumnezeu şi am pornit spre casă tot pe autostradă. Cam la doi kilometri după ce am ieşit de la cabinetul medicului, maşina a început să încetinească. Am hotărât să opresc pe marginea drumului. Motorul s-a oprit. La câteva minute după aceea mi-am amintit că dimineaţa Îi rugasem pe Dumnezeu să mă protejeze în călătorie. Aşa că am apăsat pe acceleraţie. Surprinzător, maşina a pornit, dar motorul mergea foarte încet. Din nou am oprit pe marginea drumului înainte ca motorul să se oprească. L-am sunat pe fiul meu şi compania de asigurări pentru a-i informa de problema cu care mă confruntam.

  În timp ce aşteptam, în spatele meu a oprit o maşină albastră. Şoferiţa s-a apropiat de mine spunând că mă urmărise pentru că ea credea că am o problemă. A aşteptat împreună cu mine până când a sosit tehnicianul auto. Cu inima plină de mulţumire, i-am spus: „Dumnezeu te-a trimis chiar la momentul potrivit!” După aceea a ajuns şi fiul meu.

  În timp ce se apropia de motorul maşinii, tehnicianul auto a spus că simte miros de benzină. După ce a mai făcut şi alte verificări, s-a uitat spre fiul meu şi spre mine şi a spus: ,Aveţi o scurgere de combustibil. Sunteţi norocoasă că s-a oprit motorul. Dacă nu s-ar fi oprit, ar fi luat foc!”

  Înainte nu ştiam de pericolul în care mă aflam, dar acum am vărsat lacrimi de bucurie şi mulţumire în tot drumul spre casă. Nu a fost o coincidenţă că motorul maşinii se tot oprea. Pot spune că acelaşi Dumnezeu care Şi-a trimis îngerii să îl elibereze pe Daniel din groapa cu lei trimisese acum pe îngerul Său să intervină ca maşina să nu ia foc.

  Dumnezeu ştie de ce se întâmplă anumite lucruri în viaţa noastră. Să ne bucurăm împreună, plini de credinţă şi încredere. Aş vrea să vă împărtăşesc câteva versuri dintr-un cântec pentru copii pe care îl cântăm la Şcoala de Sabat: „îngerii veghează asupra mea… Îţi mulţumesc, Doamne, pentru îngerii strălucitori. ’’


  Annie B. Best

  Îngerul lui Dumnezeu cu mine - 2019. Dumnezeu ştie de ce se întâmplă anumite lucruri în viaţa noastră. Să ne bucurăm împreună, plini de credinţă şi încredere. Aş vrea să vă împărtăşesc câteva versuri dintr-un cântec pentru copii pe care îl cântăm la Şcoala de Sabat: „Îţi mulţumesc, Doamne, pentru îngerii strălucitori.”
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...