„Taci, fii liniștită!”

  lată, ochiul Domnului priveşte peste cei ce se tem de El, peste cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui. – Psalmii 33:18

  A început ca o zi liniştită, dar s-a încheiat în haos. Am hotărât să fac o oprire rapidă la un mall din Johannesburg după o zi lungă şi obositoare. Aveam nevoie de ceva mâncare înainte de a mă întoarce la hotel. Când am intrat în mall, a început ploaia. M-am gândit să mă uit prin vitrinele magazinelor până se va opri, dar după două ore am hotărât să mă aventurez afară în furtună.

  După ce am mers câţiva kilometri cu maşina, am observat că în faţă era blocaj în trafic. Nu m-am îngrijorat deloc, deoarece intrarea la hotel era la doar câţiva metri depărtare. Când am virat spre hotel, am pierdut controlul maşinii şi am intrat intr-un canal de scurgere! Era inundaţie, aşa că am intrat în panică. Am rămas în maşină, deoarece nu ştiu să înot. Am deschis geamul şi am început să strig după ajutor, dar fără succes. Toată şoseaua era inundată şi toţi luptau să supravieţuiască. Am strigat către Dumnezeu să mă salveze. Apoi am sunat repede la sora mea, Betty. Ultimele ei cuvinte au fost: „Fie ca îngerii Domnului să te înconjoare şi să te scape din furtună.” Am început să cânt: „Stăpâne, furtuna răcneşte.” Când am ajuns la cuvintele „Taci, fii liniştită!” m-a cuprins pacea Lui, care întrece orice pricepere. Îmi amintesc doar că am lăsat volanul şi priveam neputincioasă cum pluteşte maşina singură până am ajuns undeva pe uscat. L-am lăudat pe Dumnezeu pentru protecţia Lui şi pentru îngerii nevăzuţi!

  Am mai condus câţiva kilometri până la următoarea intrare. Şi aceasta era inundată. Am parcat pe marginea drumului. Din nou, m-am rugat pentru ajutor. Dintr-odată o maşină nou-nouţă a oprit lângă mine. Un tânăr mi-a spus să merg după el. M-am împotrivit, dar cu glas ferm el a spus: „Furtuna va fi şi mai puternică!” L-am urmat prin apă până am ajuns la un loc uscat. S-a oprit în mijlocul drumului şi mi-a făcut semn să trec pe lângă el. L-am văzut în oglinda retrovizoare, dar când m-am uitat a doua oară, maşina dispăruse.

  Am mers mai departe, întrebându-mă cine era acel tânăr misterios. Am intrat în holul hotelului, unde m-am prăbuşit de oboseală. Am fost dusă în cameră. Patru ore mai târziu m-a trezit telefonul. Mă suna familia mea să îmi spună că ei se rugaseră la Dumnezeu să trimită un înger să mă protejeze şi să îmi călăuzească maşina prin furtună. L-am lăudat pe Dumnezeu!

  Tu pentru cine ai nevoie să te rogi astăzi?


  Edith Kiggundu

  „Taci, fii liniștită!” - 2019. Am intrat în holul hotelului, unde m-am prăbuşit de oboseală. Am fost dusă în cameră. Patru ore mai târziu m-a trezit telefonul. Mă suna familia mea să îmi spună că ei se rugaseră la Dumnezeu să trimită un înger să mă protejeze şi să îmi călăuzească maşina prin furtună. L-am lăudat pe Dumnezeu!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...