„Ce faci cu ce ți-a rămas?”

  Ca nişte buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit. – 1 Petru 4:10

  Într-unul din momentele mele de reflecţie ca pensionară, am început să mă gândesc la viaţa mea şi am fost şocată de următoarea întrebare: „Shirley, ce faci cu ce ţi-a mai rămas?” Cântărind toate ideile care mi-au trecut prin minte, am început să mă gândesc la devoţionalele publicate de departamentul Misiunea femeii şi cât de mult m-au binecuvântat, inspirat şi încurajat în călătoria mea de creştin acele articole scrise de solii lui Dumnezeu. Timp de mulţi ani am dăruit astfel de devoţionale membrilor familiei, prietenilor şi la cabinetele medicale pe unde mergeam. Acum am simtit îndemnul să extind această lucrare si să dăruiesc devoţionale si femeilor pe care le întâlnesc pe unde mai călătoresc.

  În urmă cu câteva luni, am primit un e-mail de la o doamnă pe care am întâlnit-o într-o croazieră. Îmi ceruse să mă rog pentru intervenţia chirurgicală pe care urma să o facă. M-am rugat pentru ea, dar i-am trimis şi un devoţional. Ea a răspuns: „Devoţionalul de la tine a ajuns în ziua în care mi-am încheiat terapia! Povestioarele scurte m-au făcut să privesc dincolo de persoana mea şi să apreciez dragostea şi grija trimise prin solii lui Dumnezeu pentru a-mi reaminti de grija pe care o primim zilnic… bolnavi sau sănătoşi, în durere sau în bucurie. Experienţa ta despre păsări mă face să privesc îngrijitorii ca pe acele păsări de la fereastra ta. Îţi mulţumesc.” I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru ocazia de a sluji cuiva de atât de departe.

  O altă povară pe care Dumnezeu a pus-o în inima mea a fost să încurajez femeile să scrie. Până în prezent au fost publicate douăsprezece articole de la aceste femei. Maple, după ce a primit cartea ei cadou din partea editurii, a fost atât de entuziasmată să vadă numele ei în carte, încât a sunat pentru a-şi exprima recunoştinţa: „Nu ştiam că pot scrie, dar tu ai continuat să insişti să scriu. Şi aşa am făcut. Acum ţin în mână o carte cu numele meu în ea. Îmi vine să plâng.” Mă bucur de aceste proiecte noi pe care le-am descoperit în anii bătrâneţii.

  Drag călător creştin, ce faci tu cu ce ţi-a mai rămas? Nu ai nicio idee? Ei bine, de ce nu îl rogi pe Dumnezeu să îţi descopere? El ne-a dat fiecăruia dintre noi talente. Poate al tău este să ajuţi o vecină abuzată, să te rogi cu cel îndurerat, să vizitezi un azil de bătrâni sau pe cineva de la puşcărie sau să trimiţi cuiva un bileţel de mulţumire. Dacă eşti dispusă, Dumnezeu îţi poate oferi ocazii. Nu amâna. Începe astăzi! Atinge o viaţă, fă diferenţa pentru Isus!


  Shirley C. Iheanacho

  „Ce faci cu ce ți-a rămas?” - 2019. El ne-a dat fiecăruia dintre noi talente. Poate al tău este să ajuţi o vecină abuzată, să vizitezi un azil de bătrâni sau pe cineva de la puşcărie sau să trimiţi cuiva un bileţel de mulţumire. Dacă eşti dispusă, Dumnezeu îţi poate oferi ocazii. Nu amâna. Începe astăzi! Atinge o viaţă, fă diferenţa pentru Isus!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...