Încurajându-i pe ceilalți

  Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. – Proverbele 3:6

  Mă bucur foarte mult de timpul pe care îl petrec ca voluntară în fiecare marţi dimineaţa la departamentul de îngrijire pastorală. Dimineaţa, după ce ajung pacienţii nou-internaţi, îi vizitez şi îi sfătuiesc să apeleze la serviciile de capelanie. Mă ofer să îl sun pe pastorul lor, dacă acesta nu ştie că pacientul respectiv este în spital.

  Atunci când pacientul nu îşi exprimă dorinţa de a vorbi, de obicei vizitele mele sunt scurte. Dacă totuşi vrea să vorbim, rămân atâta timp cât cealaltă persoană are nevoie de o ureche care să asculte. Mă uimeşte faptul că, oricât de bolnavi ar fi, în cei cinci ani în care am făcut voluntariat acolo, niciunul dintre ei nu a fost nepoliticos sau morocănos. Ocazional, unele persoane spun că nu sunt interesate de nimic de natură religioasă şi îi asigur de îndată că alegerea le aparţine.

  Când instruiesc alţi voluntari, le spun foarte clar că, dacă atunci când plecăm, pacientul nu simte că a fost vizitat de o persoană plăcută, atunci nu ar fi trebuit să intrăm în acel salon deloc. Întotdeauna este o binecuvântare să încurajezi un pacient cu un cuvânt de rugăciune.

  Înainte să încep această lucrare, nu eram sigură că mă voi simţi confortabil să mă rog cu străinii. Acum îmi dau seama că acelea sunt momentele cele mai aşteptate de mine şi sunt foarte recunoscătoare pentru orice oportunitate.

  Descopăr că şi alţi creştini sunt bucuroşi să audă şi/sau să vorbească despre dragostea şi grija lui Hristos pentru ei. Necreştinii sau cei care au fost creştini cândva adesea reacţionează cu emoţie şi recunoştinţă.

  Ce privilegiu să răspund atunci când Duhul Sfânt îmi aminteşte să înalţ o rugăciune pentru o persoană care pare morocănoasă sau neinteresată de rugăciune! Dar pot totuşi observa cât de atinşi sunt şi chiar recunoscători.

  Cele câteva ore de voluntariat din fiecare săptămână sunt depăşite, de departe, de multele binecuvântări şi bucurii pe care le primesc în schimbul slujirii.

  Am făcut voluntariat în multe alte departamente ale spitalului şi în comunitate, dar acest efort mi se pare cel mai plin de satisfacţii.

  Scopul meu în a-ţi povesti această parte din viaţa mea este să te încurajez să te aventurezi pentru Domnul într-un mod neîncercat de tine până acum.


  Dorothy Wainwright Carey

  Încurajându-i pe ceilalți - 2019. Ce privilegiu să răspund atunci când Duhul Sfânt îmi aminteşte să înalţ o rugăciune pentru o persoană care pare morocănoasă sau neinteresată de rugăciune! Dar pot totuşi observa cât de atinşi sunt şi chiar recunoscători.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...