Sursa puterii

  Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce mult rod; căci despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic. – loan 15:5

  Pentru mine, unul din cele mai frustrante lucruri este să mă trezesc dimineaţa şi să îmi dau seama că telefonul meu nu mai are baterie. Cum este posibil? Am făcut tot ce trebuia ca să se încarce peste noapte. Am conectat încărcătorul la telefon şi apoi l-am băgat în priză. Aşa s-a întâmplat seara trecută. Dar, cumva, încărcătorul s-a deconectat de la sursa de electricitate. Poate am uitat să îl bag în priză — nu mai contează cum s-a întâmplat — dar telefonul meu este mort, nu mai are baterie.

  La fel este şi cu viaţa mea spirituală. Dacă mă deconectez de la Sursa de putere, Isus, nu mai sunt de folos şi, din punct de vedere spiritual, sunt moartă.

  Uneori sunt foarte aproape de Isus. Vorbesc cu El, mă rog şi studiez Cuvântul Său. Duhul Său cel Sfânt îmi dă har pentru a mă încrede în El cu tot ceea ce este important pentru mine: viaţa mea, copiii, căsnicia, locul de muncă şi relaţiile mele. În acele momente, Duhul Sfânt mă ajută să îi privesc pe ceilalţi ca fiind mai presus de mine şi mă ajută să Îi iubesc pe Dumnezeu mai mult decât orice. Viaţa devine suportabilă, deoarece mă încred în Cel care stă în spate, care mă conduce pe cale şi merge înaintea mea.

  Dar alteori mă simt total deconectată de Isus. Stresul, tristeţea şi luptele mă copleşesc şi îl pierd din vedere pe El. În astfel de momente, devin „obsedată” de obstacolele din cale. Îmi concentrez atenţia asupra celor care m-au rănit sau care i-au rănit pe cei dragi mie. Îi pizmuiesc pe cei nerecunoscători şi îi urăsc pe cei răi. Toată energia mea este irosită pe cei care mi-au făcut rău şi spiritul meu tulburat mă învinovăţeşte pe mine, pe ceilalţi şi lumea.

  În acele momente, Duhul lui Dumnezeu este neobosit în încercarea de a mă re-conecta la Viţă, la Stâncă, la Lumina lumii, care este Hristos Isus. Duhul poate îmi vorbeşte printr-o predică, un verset biblic sau printr-unul din prietenii lui Dumnezeu. El reuşeşte să îmi vorbească chiar şi în cele mai întunecate situaţii. Când Duhul mă reconectează cu Isus, atunci pot să îmi trăiesc viaţa conform cu planul lui Dumnezeu. Tot aşa cum telefonul meu, care tocmai ce a fost încărcat, poate să îşi îndeplinească scopul din nou.

  Surorile mele, voi cum sunteţi astăzi? Sunteţi conectate la Sursa de putere? Rugăciunea mea astăzi este ca Duhul lui Dumnezeu să vă ţină conectate la Sursa puterii – Isus Hristos, Domnul nostru.


  Rose Joseph Thomas

  Sursa puterii - 2019. Surorile mele, voi cum sunteţi astăzi? Sunteţi conectate la Sursa de putere? Rugăciunea mea astăzi este ca Duhul lui Dumnezeu să vă ţină conectate la Sursa puterii - Isus Hristos, Domnul nostru.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...