Sursa puterii

  Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce mult rod; căci despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic. – loan 15:5

  Pentru mine, unul din cele mai frustrante lucruri este să mă trezesc dimineaţa şi să îmi dau seama că telefonul meu nu mai are baterie. Cum este posibil? Am făcut tot ce trebuia ca să se încarce peste noapte. Am conectat încărcătorul la telefon şi apoi l-am băgat în priză. Aşa s-a întâmplat seara trecută. Dar, cumva, încărcătorul s-a deconectat de la sursa de electricitate. Poate am uitat să îl bag în priză — nu mai contează cum s-a întâmplat — dar telefonul meu este mort, nu mai are baterie.

  La fel este şi cu viaţa mea spirituală. Dacă mă deconectez de la Sursa de putere, Isus, nu mai sunt de folos şi, din punct de vedere spiritual, sunt moartă.

  Uneori sunt foarte aproape de Isus. Vorbesc cu El, mă rog şi studiez Cuvântul Său. Duhul Său cel Sfânt îmi dă har pentru a mă încrede în El cu tot ceea ce este important pentru mine: viaţa mea, copiii, căsnicia, locul de muncă şi relaţiile mele. În acele momente, Duhul Sfânt mă ajută să îi privesc pe ceilalţi ca fiind mai presus de mine şi mă ajută să Îi iubesc pe Dumnezeu mai mult decât orice. Viaţa devine suportabilă, deoarece mă încred în Cel care stă în spate, care mă conduce pe cale şi merge înaintea mea.

  Dar alteori mă simt total deconectată de Isus. Stresul, tristeţea şi luptele mă copleşesc şi îl pierd din vedere pe El. În astfel de momente, devin „obsedată” de obstacolele din cale. Îmi concentrez atenţia asupra celor care m-au rănit sau care i-au rănit pe cei dragi mie. Îi pizmuiesc pe cei nerecunoscători şi îi urăsc pe cei răi. Toată energia mea este irosită pe cei care mi-au făcut rău şi spiritul meu tulburat mă învinovăţeşte pe mine, pe ceilalţi şi lumea.

  În acele momente, Duhul lui Dumnezeu este neobosit în încercarea de a mă re-conecta la Viţă, la Stâncă, la Lumina lumii, care este Hristos Isus. Duhul poate îmi vorbeşte printr-o predică, un verset biblic sau printr-unul din prietenii lui Dumnezeu. El reuşeşte să îmi vorbească chiar şi în cele mai întunecate situaţii. Când Duhul mă reconectează cu Isus, atunci pot să îmi trăiesc viaţa conform cu planul lui Dumnezeu. Tot aşa cum telefonul meu, care tocmai ce a fost încărcat, poate să îşi îndeplinească scopul din nou.

  Surorile mele, voi cum sunteţi astăzi? Sunteţi conectate la Sursa de putere? Rugăciunea mea astăzi este ca Duhul lui Dumnezeu să vă ţină conectate la Sursa puterii – Isus Hristos, Domnul nostru.


  Rose Joseph Thomas

  Sursa puterii - 2019. Surorile mele, voi cum sunteţi astăzi? Sunteţi conectate la Sursa de putere? Rugăciunea mea astăzi este ca Duhul lui Dumnezeu să vă ţină conectate la Sursa puterii - Isus Hristos, Domnul nostru.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...