Antrenorul dependent de Dumnezeu

  Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită. – 2 Corinteni 12:9

  M-am trezit la 4:30 în acea dimineaţă de joi, 21 ianuarie 2016, dându-mi seama că se întâmplase ceva cu ochiul meu drept, nu mai vedeam bine. Trei zile mai târziu, nu mai vedeam deloc cu ochiul drept. Aceasta a fost introducerea subită în lumea sclerozei multiple, sau SM.
  O săptămână mai târziu mi-am dat seama că nu prea îmi mai puteam mişca picioarele, deşi cu o zi înainte parcursesem mai mult de un kilometru şi jumătate. La spital mi s-au făcut tratamente intensive pentru a putea ţine sub control simptomele şi pentru a învăţa cum să trăiesc în noul „normal”. Pot spune că am făcut progrese, dar tot sunt multe lucruri nesigure. Într-o zi sunt aproape normală. Ziua următoare am nevoie de un baston, deoarece îmi este greu să îmi mişc picioarele sau să îmi menţin echilibrul. Uneori trebuie să îi las pe ceilalţi să facă anumite lucruri pentru mine şi este frustram. Vreau să fac totul singură. Mă simt nesigură neştiind ce va aduce fiecare zi.

  Am decis să las ca scleroza multiplă să fie antrenorul meu pentru cum să îmi trăiesc viaţa în dependenţă totală de Dumnezeu. Ideea aceasta mi-a venit de la apostolul Pavel, care se lupta cu propriul lui „ţepuş din carne”. El a scris: „Mi-a fost dat darul unui handicap pentru a mă ţine legat de limitările mele… La început nu l-am considerat ca fiind un dar şi Îi imploram pe Dumnezeu să îl îndepărteze de la mine. De trei ori am făcut acest lucru şi atunci El mi-a spus: «Harul Meu îţi este de ajuns, este tot ce ai nevoie. Tăria mea îţi vine în ajutor în slăbiciunea ta.» Când am auzit acest lucru, am fost bucuros să las totul să decurgă aşa cum era. Am încetat să mă mai concentrez pe handicap şi am început să apreciez darul. Puterea lui Hristos era pusă asupra slăbiciunii mele. Acum merg la pas cu limitările şi am o inimă veselă, aceste limitări care vor să mă facă mai mic – abuz, accidente, împotrivire, momente neplăcute. Doar îl las pe Hristos să preia controlul! Cu cât devin mai slab, cu atât sunt mai puternic” (2 Corinteni 12:7-10, The Message).

  Şi tu ai o limitare? Harul lui Dumnezeu este de ajuns pentru noi. El ne va ajuta să alegem să vedem dizabilităţile noastre ca pe un dar şi să învăţăm să le lăsăm să fie o binecuvântare pentru noi şi pentru ceilalţi.


  Antrenorul dependent de Dumnezeu - 2019. Şi tu ai o limitare? Harul lui Dumnezeu este de ajuns pentru noi. El ne va ajuta să alegem să vedem dizabilităţile noastre ca pe un dar şi să învăţăm să le lăsăm să fie o binecuvântare pentru noi şi pentru ceilalţi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...