Antrenorul dependent de Dumnezeu

  Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită. – 2 Corinteni 12:9

  M-am trezit la 4:30 în acea dimineaţă de joi, 21 ianuarie 2016, dându-mi seama că se întâmplase ceva cu ochiul meu drept, nu mai vedeam bine. Trei zile mai târziu, nu mai vedeam deloc cu ochiul drept. Aceasta a fost introducerea subită în lumea sclerozei multiple, sau SM.
  O săptămână mai târziu mi-am dat seama că nu prea îmi mai puteam mişca picioarele, deşi cu o zi înainte parcursesem mai mult de un kilometru şi jumătate. La spital mi s-au făcut tratamente intensive pentru a putea ţine sub control simptomele şi pentru a învăţa cum să trăiesc în noul „normal”. Pot spune că am făcut progrese, dar tot sunt multe lucruri nesigure. Într-o zi sunt aproape normală. Ziua următoare am nevoie de un baston, deoarece îmi este greu să îmi mişc picioarele sau să îmi menţin echilibrul. Uneori trebuie să îi las pe ceilalţi să facă anumite lucruri pentru mine şi este frustram. Vreau să fac totul singură. Mă simt nesigură neştiind ce va aduce fiecare zi.

  Am decis să las ca scleroza multiplă să fie antrenorul meu pentru cum să îmi trăiesc viaţa în dependenţă totală de Dumnezeu. Ideea aceasta mi-a venit de la apostolul Pavel, care se lupta cu propriul lui „ţepuş din carne”. El a scris: „Mi-a fost dat darul unui handicap pentru a mă ţine legat de limitările mele… La început nu l-am considerat ca fiind un dar şi Îi imploram pe Dumnezeu să îl îndepărteze de la mine. De trei ori am făcut acest lucru şi atunci El mi-a spus: «Harul Meu îţi este de ajuns, este tot ce ai nevoie. Tăria mea îţi vine în ajutor în slăbiciunea ta.» Când am auzit acest lucru, am fost bucuros să las totul să decurgă aşa cum era. Am încetat să mă mai concentrez pe handicap şi am început să apreciez darul. Puterea lui Hristos era pusă asupra slăbiciunii mele. Acum merg la pas cu limitările şi am o inimă veselă, aceste limitări care vor să mă facă mai mic – abuz, accidente, împotrivire, momente neplăcute. Doar îl las pe Hristos să preia controlul! Cu cât devin mai slab, cu atât sunt mai puternic” (2 Corinteni 12:7-10, The Message).

  Şi tu ai o limitare? Harul lui Dumnezeu este de ajuns pentru noi. El ne va ajuta să alegem să vedem dizabilităţile noastre ca pe un dar şi să învăţăm să le lăsăm să fie o binecuvântare pentru noi şi pentru ceilalţi.


  Antrenorul dependent de Dumnezeu - 2019. Şi tu ai o limitare? Harul lui Dumnezeu este de ajuns pentru noi. El ne va ajuta să alegem să vedem dizabilităţile noastre ca pe un dar şi să învăţăm să le lăsăm să fie o binecuvântare pentru noi şi pentru ceilalţi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...