Să Îl cunoști pe Autor

  Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea. – loan 10:27,28

  Încă de când eram mică mi-a plăcut să citesc cărţi. Dar doar după era Facebook-ului şi a Twitter-ului am descoperit marea oportunitate şi binecuvântare pe care o am – de a folosi reţelele sociale pentru a intra în legătură cu autorii preferaţi! Majoritatea autorilor care au scos cărţi pe piaţă în zilele noastre preferă să intre în legătură cu cititorii lor prin intermediul reţelelor sociale. Îi invită pe cititori să îi urmărească pe Twitter şi să dea „like” paginii lor de autor pe Facebook. Uneori chiar răspund la cereri de prietenie şi adaugă prieteni noi pe pagina lor personală de Facebook.

  Îmi place foarte mult când devin prietenă pe Facebook cu autorul uneia din cărţile mele preferate! Ca scriitor, este ceva special să te conectezi cu unul dintre autorii preferaţi. Este ca o legătură pe care nimeni nu o poate înţelege în afară de tine şi de prietenii tăi scriitori — deoarece scriitorii sunt unici. Ei nu văd lumea aşa cum o vede majoritatea. Întotdeauna este minunat să fii prietenă cu persoane care te „înţeleg” cu adevărat şi îţi împărtăşesc punctul de vedere.

  Într-o dimineaţă de Sabat, în timpul serviciului de închinare, corul cânta imnuri despre cât de măreţ este Dumnezeul nostru şi eu am simţit că Dumnezeu îmi insuflă o idee pentru acest devotional. L-am intitulat „Să îl cunoşti pe Autor”, deoarece îmi dau seama că există un singur Autor pe care ar trebui să îl cunoaştem cu toţii, Cel care este nerăbdător să ne numească prietenii Lui. Autorul la care fac referire este Creatorul universului. El este îndrăgostit de tine! Dumnezeu doreşte cu ardoare să te împace cu El, tocmai de aceea L-a trimis pe Fiul Său, pe Isus Firistos, în această lume ca să ne salveze sufletele.

  Cred că este de-a dreptul uimitor că Autorul credinţei noastre, Creatorul întregului univers, doreşte să fie prietenul nostru.

  Dar cum te poţi împrieteni cu Dumnezeu?

  Răspunsul este simplu: petreci timp cunoscându-L prin rugăciune şi studiul Cuvântului Său, Biblia.

  Atunci când te apropii de El, vei cunoaşte glasul Lui. Doar atunci relaţia ta cu El îi va inspira şi pe alţii să îl cunoască personal.


  Alexis A. Goring

  Să Îl cunoști pe Autor - 2019. Dar cum te poţi împrieteni cu Dumnezeu? Răspunsul este simplu: petreci timp cunoscându-L prin rugăciune şi studiul Cuvântului Său, Biblia. Atunci când te apropii de El, vei cunoaşte glasul Lui. Doar atunci relaţia ta cu El îi va inspira şi pe alţii să îl cunoască personal.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...