Da, Îi pasă

  Îmi ridic ochii spre munţi… De unde-mi va veni ajutorul? Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. – Psalmii 121:1,2

  În vinerea dinainte de ziua tatălui, în 2010, soţul meu (care între timp a murit) a fost internat la Brookdale University Hospital and Medical Center. A fost externat cu o seară înainte ca familia mea să vină din New York la Atlanta, Georgia, pentru o conferinţă mare organizată de biserică. Mama mea, de şaptezeci şi cinci de ani, a închiriat un microbuz cu cincisprezece locuri pentru a-i duce pe toţi membrii familiei, printre care erau şi şase dintre nepoţii mei. Soţul meu, care avea un permis auto provizoriu, a fost de acord să conducă, cu condiţia ca mama mea să stea în locul din dreapta. Se pare că dragul meu soţ era specialist în a rata ieşirile de pe autostradă şi aşa ne-am rătăcit şi am pierdut ore întregi, în ciuda faptului că aveam GPS. În cele din urmă am intrat pe autostrada corectă şi am ajuns în Georgia în jurul orei zece în dimineaţa următoare. Am fost bucuroşi să ne întâlnim cu mulţi dintre fraţii mei şi familiile lor, care se adunaseră la casa unuia dintre fraţii care locuia acolo.

  Folosind maşina fratelui, în dimineaţa următoare, soţul meu şi cu mine ne-am îndreptat spre Georgia Dome pentru a participa la întâlniri. Totuşi, pentru că ne-am rătăcit din nou, nu am ajuns la destinaţie până după-amiază. Cu toate acestea, a fost o experienţă minunată să mă întâlnesc cu vechi prieteni şi să fiu binecuvântată la întâlniri, unde am auzit ce face Dumnezeu în vieţile oamenilor din întreaga lume.

  Una din surorile mele, care venise cu avionul din New York, îşi planificase să se întoarcă acasă luni. Totuşi, ea şi-a schimbat planurile astfel încât să se poată întoarce împreună cu noi. După ce s-a încheiat sfârşitul de săptămână, în timp ce scotea maşina din garaj, fratele meu a sugerat ca sora mea să conducă la întoarcere, iar el să o înlocuiască din când în când, atunci când era obosită.

  În timpul călătoriei am observat că era ceva în neregulă cu respiraţia soţului meu. În inima mea mă rugam şi cu un ochi eram atentă la indicatoarele care arătau spre vreun spital, în caz că ar fi fost nevoie. Soţul meu s-a plâns de insuficienţă respiratorie şi nu a mai reuşit să conducă. Sunt foarte recunoscătoare că am reuşit să ajungem înapoi în New York fără nicio urgenţă.

  Cu adevărat, Dumnezeu a fost cel care a inspirat-o pe sora mea să nu meargă cu avionul înapoi acasă şi pe fratele meu să sugereze ca sora mea să conducă pe drumul de întoarcere spre New York. Întotdeauna Dumnezeu are un plan pentru noi, chiar dacă de multe ori nu recunoaştem acest lucru. Dumnezeul nostru întotdeauna deschide o cale în faţa noastră, deoarece El vede, El ştie şi Lui îi pasă.


  Ruby H. Ennis-Alleyne

  Da, Îi pasă - 2019. Cu adevărat, Dumnezeu a fost cel care a inspirat-o pe sora mea să nu meargă cu avionul înapoi acasă şi pe fratele meu să sugereze ca sora mea să conducă pe drumul de întoarcere spre New York. Întotdeauna Dumnezeu are un plan pentru noi, chiar dacă de multe ori nu recunoaştem acest lucru.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...