Nădejde, bucurie și dragoste

  Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă, apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă care va ţâşni în viaţa veşnică. – loan 4:14

  De aici de unde stau, în sufragerie, îmi place foarte mult să mă uit pe webcam pe dispozitivul Kindle Fire. Pot merge în jurul lumii să văd peisaje frumoase. Uneori reuşesc să zăresc oamenii care schiază în Norvegia sau pe cei care înoată în apele limpezi din Hawaii. Mă întreb care este viaţa celor pe care îi văd în acele momente şi uneori mă opresc şi mă rog pentru ei. Nu le cunosc situaţia, dar Dumnezeu o cunoaşte.

  Planeta noastră este plină de tot felul de oameni din culturi diferite, din ţări diferite si cu un stil de viată diferit. Dar în realitate, cu totii ne dorim aceleaşi lucruri — să iubim, să fim iubiţi, să purtăm de grijă familiilor noastre şi, într-un fel sau altul, să ne aducem contribuţia în societate. Cu toţii suntem copii ai lui Dumnezeu şi suntem importanţi pentru El.

  Importanţa noastră nu este niciodată mai clară pentru mine decât atunci când mă gândesc la planul de mântuire prin Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos. Jertfa Lui de pe cruce este cel mai important eveniment din istoria omenirii. El S-a dat pe Sine însuşi pentru ca oricine alege să poată avea viaţă veşnică. Cu alte cuvinte, Dumnezeu dă şanse egale tuturor! Când viaţa pare că este un urcuş plin de provocări pe o scară, aminteşte-ţi că El te susţine total. Când simţim că alunecăm de pe scară, putem fi siguri că El ne aşteaptă cu braţele larg deschise pentru a ne îmbrăţişa cu dragostea Sa. Atunci când venim la El, simţim o bucurie deosebită, aşa cum n-am mai simţit. El ne dă putere când suntem obosiţi, pace atunci când suntem tensionaţi, speranţă când suntem descurajaţi şi confirmarea că totul va fi bine.

  Doar Dumnezeu ne poate salva aşa cum nimeni altcineva nu o poate face. Când venim la Singurul care a fost dispus să îşi lase mâinile şi picioarele străpunse şi să sufere durerea păcatelor noastre, atunci putem deveni desăvârşiţi. „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa” (loan 14:6) şi „Eu sunt Alfa şi Omega, începutul şi Sfârşitul, Cel dintâi şi Cel de pe urmă” (Apocalipsa 22:13).

  Eu cred în făgăduinţele lui Dumnezeu. El mi-a demonstrat în atâtea feluri că mă pot încrede în El. Ştiu că El este cine spune că este. El a fost înviat din morţi. Ştiu că El ne iubeşte pe mine şi pe tine mai mult decât viaţa Lui, pentru că Şi-a dat viaţa pentru fiecare dintre noi.

  Dacă ne deschidem inimile înaintea Lui în această zi, El va aduce speranţă pentru fiecare zi de mâine.


  Jean Dozier Davey

  Nădejde, bucurie și dragoste - 2019. Atunci când venim la El, simţim o bucurie deosebită, aşa cum n-am mai simţit. El ne dă putere când suntem obosiţi, pace atunci când suntem tensionaţi, speranţă când suntem descurajaţi şi confirmarea că totul va fi bine.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...