Potopul – partea a 2-a

  Voi Mă veţi chema şi veţi pleca; Mă veţi ruga, şi vă voi asculta. Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. – Ieremia 29:12,13

  În Sabat, pe 6 august, după ce am citit din Biblie şi am discutat despre cele citite împreună cu cele trei vecine, am terminat şi ultima bucată de mâncare pe care o mai aveam. Ne-am luat rămas-bun una de la alta, hotărâte să ne rugăm stăruitor ca Dumnezeu să ne ajute cumva să ajungem în oraşul Sofia, în ciuda apelor mari. Mai târziu, în acea seară, am auzit pe cineva din stradă strigându-mi numele. Am văzut o altă vecină, Margarita, şi pe fiica ei, pe care nu o cunoşteam foarte bine. Totuşi, ştiu că soţul meu le-a vorbit despre Dumnezeu cu puţin timp înainte ca el să moară. „Vino, am ceva pentru tine şi trebuie să îţi spun ceva”, a strigat Margarita. Entuziasmată şi tremurând, ea a spus: „Soţul meu tocmai punea lemne pe foc când am auzit o şoaptă care îmi spunea: «Ridică-te şi du-i nişte mâncare Slavkei, ea e singură.» Apoi, în timp ce pregăteam masa de seară, am auzit aceeaşi şoaptă din nou. Aşa că fiica mea a venit cu mine să îţi aducem ceva.” Mi-au dat nişte zucchini delicios şi pâine. Le-am mulţumit.

  Am fost profund mişcată de această întâlnire. Am simţit o aşa bucurie şi pace interioară! Dumnezeu îmi purta de grijă, răspundea nevoilor mele şi folosea oameni care nu s-au arătat foarte interesaţi de El! Ziua următoare, pe 7 august, a venit curentul. Până pe 12 august au fost reparate şi cele trei poduri feroviare ca să pot merge la Sofia să mă aprovizionez cu cele necesare. Încă mă întreb cum am reuşit să rămân în casa mea umedă din 26 iulie până în 12 august fără să mă îmbolnăvesc. Ce s-ar fi întâmplat cu mine dacă Dumnezeu nu ar fi intervenit, dacă El nu mi-ar fi dăruit hrană şi medicamente, eu având o boală de inimă şi diabet, pentru care trebuia să îmi administrez insulină? De ce a folosit Dumnezeu exact acea familie de necredincioşi pentru a-mi dărui cele necesare?

  Căile lui Dumnezeu sunt unice. După această experienţă am devenit foarte apropiată de acea familie. Am reuşit să le vorbesc mai mult despre Dumnezeu. Acum şi ei ştiu că Isus ne iubeşte aşa cum suntem: imperfecţi. Ştiu că „toate lucrurile lucrează spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28), căci Dumnezeu a promis că va auzi cererile noastre.

  Când îl căutăm din toată inima, El promite să se lase „găsit” de noi. El întotdeauna este aproape de fiecare dintre noi, de aceea nu trebuie să ne temem de „apele” acestei vieţi. Amin!


  Slavka Simeonova

  Potopul - partea a 2-a - 2019. Când îl căutăm din toată inima, El promite să se lase „găsit” de noi. El întotdeauna este aproape de fiecare dintre noi, de aceea nu trebuie să ne temem de „apele” acestei vieţi. Amin!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...