Potopul – partea a 2-a

  Voi Mă veţi chema şi veţi pleca; Mă veţi ruga, şi vă voi asculta. Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. – Ieremia 29:12,13

  În Sabat, pe 6 august, după ce am citit din Biblie şi am discutat despre cele citite împreună cu cele trei vecine, am terminat şi ultima bucată de mâncare pe care o mai aveam. Ne-am luat rămas-bun una de la alta, hotărâte să ne rugăm stăruitor ca Dumnezeu să ne ajute cumva să ajungem în oraşul Sofia, în ciuda apelor mari. Mai târziu, în acea seară, am auzit pe cineva din stradă strigându-mi numele. Am văzut o altă vecină, Margarita, şi pe fiica ei, pe care nu o cunoşteam foarte bine. Totuşi, ştiu că soţul meu le-a vorbit despre Dumnezeu cu puţin timp înainte ca el să moară. „Vino, am ceva pentru tine şi trebuie să îţi spun ceva”, a strigat Margarita. Entuziasmată şi tremurând, ea a spus: „Soţul meu tocmai punea lemne pe foc când am auzit o şoaptă care îmi spunea: «Ridică-te şi du-i nişte mâncare Slavkei, ea e singură.» Apoi, în timp ce pregăteam masa de seară, am auzit aceeaşi şoaptă din nou. Aşa că fiica mea a venit cu mine să îţi aducem ceva.” Mi-au dat nişte zucchini delicios şi pâine. Le-am mulţumit.

  Am fost profund mişcată de această întâlnire. Am simţit o aşa bucurie şi pace interioară! Dumnezeu îmi purta de grijă, răspundea nevoilor mele şi folosea oameni care nu s-au arătat foarte interesaţi de El! Ziua următoare, pe 7 august, a venit curentul. Până pe 12 august au fost reparate şi cele trei poduri feroviare ca să pot merge la Sofia să mă aprovizionez cu cele necesare. Încă mă întreb cum am reuşit să rămân în casa mea umedă din 26 iulie până în 12 august fără să mă îmbolnăvesc. Ce s-ar fi întâmplat cu mine dacă Dumnezeu nu ar fi intervenit, dacă El nu mi-ar fi dăruit hrană şi medicamente, eu având o boală de inimă şi diabet, pentru care trebuia să îmi administrez insulină? De ce a folosit Dumnezeu exact acea familie de necredincioşi pentru a-mi dărui cele necesare?

  Căile lui Dumnezeu sunt unice. După această experienţă am devenit foarte apropiată de acea familie. Am reuşit să le vorbesc mai mult despre Dumnezeu. Acum şi ei ştiu că Isus ne iubeşte aşa cum suntem: imperfecţi. Ştiu că „toate lucrurile lucrează spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28), căci Dumnezeu a promis că va auzi cererile noastre.

  Când îl căutăm din toată inima, El promite să se lase „găsit” de noi. El întotdeauna este aproape de fiecare dintre noi, de aceea nu trebuie să ne temem de „apele” acestei vieţi. Amin!


  Slavka Simeonova

  Potopul - partea a 2-a - 2019. Când îl căutăm din toată inima, El promite să se lase „găsit” de noi. El întotdeauna este aproape de fiecare dintre noi, de aceea nu trebuie să ne temem de „apele” acestei vieţi. Amin!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...