Control și libertate

  Deci, dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi. – loan 8:36

  În cabinetul de consiliere, adesea simt nevoia să le reamintesc oamenilor că adevăratul control vine din a oferi libertate. Dumnezeu ne-a creat în aşa fel ca să ne împotrivim eforturilor celorlalţi de a ne controla. Această capacitate de a ne împotrivi ne-a fost dată şi cu scopul de a ne împotrivi ispitei. Este interesant că noi folosim această trăsătură pentru a ne împotrivi şi a ne elibera de cei care ar vrea să facem lucrurile cum doresc ei şi să gândim la fel ca ei. Alţii ne comunică mesaje puternice de neacceptare sau dezaprobare atunci când nu gândim sau nu ne comportăm cum se aşteaptă ei. Teama de supărare, ameninţarea cu durere fizică sau emoţională sau retragerea dragostei poluează bucuria pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi.

  În astfel de situaţii, când cedăm şi facem ceea ce ne îndeamnă cealaltă persoană, nu mai suntem motivaţi de dragoste, ci de teamă. Ne este teamă să pierdem o relaţie sau o legătură pe care o avem cu cealaltă persoană. Când ne simţim blocaţi sau ca într-o capcană, resentimentele încep să deterioreze acea relaţie. Acest lucru poate fi la fel de adevărat dacă noi suntem cei care încearcă să controleze.

  Modelul stabilit de Dumnezeu este ca adevăratul control să vină doar atunci când există libertate de alegere. Doar atunci bucuria poate înlocui teama. Intimitatea nu poate fi impusă cu forţa sau constrânsă. Şi totuşi, toţi oamenii îşi doresc intimitate.

  Cât de diferită ar fi viaţa dacă în loc să îi controlăm pe ceilalţi, le-am da celorlalţi libertatea pe care noi o preţuim atât de mult! Stresul şi frustrarea ar dispărea dacă am implementa principiile lui Dumnezeu în cele mai intime relaţii cu membrii familiei şi cu prietenii. Toată energia irosită încercând să controlăm — sau să ne împotrivim să fim controlaţi — ar putea să genereze entuziasm, ataşare şi dragoste. Imaginează-ţi o lume plină de creaţiile minunate care am fost meniţi să fim! Ce privilegiu!

  Cât de diferită ar fi lumea noastră dacă pur şi simplu am exprima ce simţim, declarându-ne opinia cu calm, blândeţe şi pe un ton iubitor! Cum ar fi dacă toţi am avea privilegiul de a fi noi înşine?

  Controlul generează şi mai mult control. Doar atunci când unei fiinţe îi este dată libertatea de alegere pentru a iubi şi respecta, doar atunci persoana poate răspunde cu un comportament la fel de respectuos.

  Ce paradox — pentru a deţine controlul, trebuie să fim dispuşi să acordăm libertate!


  Arlene West McFarland

  Control și libertate - 2019. Modelul stabilit de Dumnezeu este ca adevăratul control să vină doar atunci când există libertate de alegere. Doar atunci bucuria poate înlocui teama. Intimitatea nu poate fi impusă cu forţa sau constrânsă. Şi totuşi, toţi oamenii îşi doresc intimitate.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...