El va porunci îngerilor Săi

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale şi ei te vor duce pe mâini ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră. -Psalmii 91:11,12

  Soţul meu, Rick, a avut o operaţie majoră la spate înainte de a suferi o leziune semnificativă la muşchii piciorului drept. Acel picior nu este încă pe deplin recuperat, după cum a descoperit recent. În timp ce ducea gunoiul la groapa de gunoi cu camioneta lui, era pe o arteră intens circulată, cu două benzi, care traversează statul Washington. O bucată de carton a zburat de pe gunoi, trăgând după ea mai multe bucăţi de lemn de diverse mărimi şi s-a dus pe autostradă.

  Rick a oprit de îndată ce a putut şi a alegat înapoi să strângă gunoiul înainte de a cauza un accident. Maşini, camioane şi vehicule de vacanţă treceau în mare viteză pe lângă el. Foarte atent şi-a calculat prima traversare şi a strâns câteva bucăţi de material de pe drum. A ajuns în siguranţă pe cealaltă parte a autostrăzii, şi-a tras sufletul şi s-a pregătit să traverseze din nou în cealaltă direcţie pentru a strânge ce mai rămăsese. Cel mai apropiat vehicul care venea înspre el era un camion şi era la aproximativ nouăzeci de metri de el, apropiindu-se cu viteză. Rick a alergat pe autostradă, s-a apropiat de gunoiul care mai era – foarte aproape de mijloc – şi piciorul lui a cedat.

  A căzut, apoi a auzit un glas care îi spunea imperios: „Rostogoleşte-te!” Cuvântul avea o semnificaţie anume pentru Rick. Se mai rostogolise de multe ori ca gimnast când era la şcoală şi la colegiu. Dar totuşi, nu mai făcuse acest lucru de peste patruzeci de ani şi conceptul începuse să se şteargă din mintea lui. Ideea nu venea dinăuntrul lui. Chiar şi aşa, fără să mai ezite, Rick a pus capul în piept, s-a lăsat cu şoldul stâng pe asfalt şi s-a rotit. Nu îşi mai aminteşte nimic de acea mişcare, şi-a „venit în fire” doar după ce a ajuns în picioare pe cealaltă parte a drumului. A întors imediat capul şi a văzut camionul care trecea în viteză pe lângă el.

  O mănuşă i-a fost smulsă din mână şi cealaltă a fost ruptă puţin, dar încă se mai ţinea. În afară de asta nu mai păţise nimic. Hainele îi erau neatinse şi, mai important, el era neatins! Nu s-a tăiat, nu s-a zgâriat, nu a avut zgârieturi şi nici vânătăi în zilele următoare.

  Nu mă îndoiesc de faptul că Rick a auzit glasul Duhului Sfânt şi a fost „rostogolit” din trafic de un înger. Lăudat fie Domnul! Cât de important este ca toţi să ascultăm astăzi acel glas!


  Carolyn K. Karlstrom

  El va porunci îngerilor Săi - 2019. Nu mă îndoiesc de faptul că Rick a auzit glasul Duhului Sfânt şi a fost „rostogolit” din trafic de un înger. Lăudat fie Domnul! Cât de important este ca toţi să ascultăm astăzi acel glas!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...