El va porunci îngerilor Săi

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale şi ei te vor duce pe mâini ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră. -Psalmii 91:11,12

  Soţul meu, Rick, a avut o operaţie majoră la spate înainte de a suferi o leziune semnificativă la muşchii piciorului drept. Acel picior nu este încă pe deplin recuperat, după cum a descoperit recent. În timp ce ducea gunoiul la groapa de gunoi cu camioneta lui, era pe o arteră intens circulată, cu două benzi, care traversează statul Washington. O bucată de carton a zburat de pe gunoi, trăgând după ea mai multe bucăţi de lemn de diverse mărimi şi s-a dus pe autostradă.

  Rick a oprit de îndată ce a putut şi a alegat înapoi să strângă gunoiul înainte de a cauza un accident. Maşini, camioane şi vehicule de vacanţă treceau în mare viteză pe lângă el. Foarte atent şi-a calculat prima traversare şi a strâns câteva bucăţi de material de pe drum. A ajuns în siguranţă pe cealaltă parte a autostrăzii, şi-a tras sufletul şi s-a pregătit să traverseze din nou în cealaltă direcţie pentru a strânge ce mai rămăsese. Cel mai apropiat vehicul care venea înspre el era un camion şi era la aproximativ nouăzeci de metri de el, apropiindu-se cu viteză. Rick a alergat pe autostradă, s-a apropiat de gunoiul care mai era – foarte aproape de mijloc – şi piciorul lui a cedat.

  A căzut, apoi a auzit un glas care îi spunea imperios: „Rostogoleşte-te!” Cuvântul avea o semnificaţie anume pentru Rick. Se mai rostogolise de multe ori ca gimnast când era la şcoală şi la colegiu. Dar totuşi, nu mai făcuse acest lucru de peste patruzeci de ani şi conceptul începuse să se şteargă din mintea lui. Ideea nu venea dinăuntrul lui. Chiar şi aşa, fără să mai ezite, Rick a pus capul în piept, s-a lăsat cu şoldul stâng pe asfalt şi s-a rotit. Nu îşi mai aminteşte nimic de acea mişcare, şi-a „venit în fire” doar după ce a ajuns în picioare pe cealaltă parte a drumului. A întors imediat capul şi a văzut camionul care trecea în viteză pe lângă el.

  O mănuşă i-a fost smulsă din mână şi cealaltă a fost ruptă puţin, dar încă se mai ţinea. În afară de asta nu mai păţise nimic. Hainele îi erau neatinse şi, mai important, el era neatins! Nu s-a tăiat, nu s-a zgâriat, nu a avut zgârieturi şi nici vânătăi în zilele următoare.

  Nu mă îndoiesc de faptul că Rick a auzit glasul Duhului Sfânt şi a fost „rostogolit” din trafic de un înger. Lăudat fie Domnul! Cât de important este ca toţi să ascultăm astăzi acel glas!


  Carolyn K. Karlstrom

  El va porunci îngerilor Săi - 2019. Nu mă îndoiesc de faptul că Rick a auzit glasul Duhului Sfânt şi a fost „rostogolit” din trafic de un înger. Lăudat fie Domnul! Cât de important este ca toţi să ascultăm astăzi acel glas!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...