Ai vrea să ai bucurie în cămin?

  După ce l-a găsit, cheamă pe prietenele şi vecinele ei şi zice: „Bucuraţi-vă împreună cu mine, căci am găsit leul pe care-l pierdusem.” – Luca 15:9

  În casa ta au existat multe momente de bucurie? Luca 15:9 ne relatează despre o casă de petrecere unde au fost chemaţi vecini şi prieteni, cu scopul de a se bucura. Bucuria acestei întâlniri era opusul durerii sau al tumultului creat de o tragedie. Bucuria alungă disperarea. În acel verset, găsim chiar acest context. Este o sărbătoare a bucuriei care era din abundenţă… În casă.

  Avem nevoie de multă bucurie în casele noastre, deoarece, atunci când ea există, trăim în pace pentru a merge la lucru, la şcoală, la biserică, lucrăm mai bine şi producem mai mult. Suntem nerăbdători să ne întoarcem acasă şi să rămânem fericiţi acolo. Mulţi studenţi nu au succes în studiile lor deoarece mediul de acasă nu este unul de bucurie. Cât de important este un cămin sănătos pentru performanţa academică!

  Uneori, persoanele care vin la biserică tocmai ce au ieşit dintr-o casă cu probleme. Ei sunt în căutarea speranţei, caută să primească o binecuvântare pentru a-şi reconstrui familia de acasă. Imaginează-ţi cum ar fi dacă fiecare familie care merge la biserică ar fi un cămin fericit, sănătos din punct de vedere spiritual! Cât de minunată ar fi atunci experienţa închinării şi a laudei! îmi place să mă gândesc că pilda din care am ales versetul de astăzi are de-a face cu familia. Femeia din parabolă a pierdut o monedă valoroasă înăuntrul casei ei! Aşa că mă întreb, ce lucru de valoare s-a pierdut în casa ta sau în a mea? îmi vine în minte respectul. Respectul unuia din membrii familiei pentru celălalt. Doar ascultă o conversaţie între mulţi părinţi cu copiii lor sau cuvintele spuse între soţi. În unele cazuri nu există deloc respect. Cineva care îl respectă pe celălalt ascultă cu atenţie. Din nefericire, putem vedea o mare lipsă de respect – chiar egoism — în căminele de astăzi. Nu cred că ar fi foarte greu să identificăm alte „monede” care dispar din casele noastre astăzi.

  Să facem tot ceea ce putem pentru a menţine ceea ce Dumnezeu consideră valoros. Atunci vom simţi adevărata bucurie şi fericire în cămin. Totuşi, dacă ne dăm seama că „moneda” respectului, a demnităţii sau a dragostei lipseşte din căminul nostru, să o căutăm cu sârguinţă, la fel ca femeia din pildă, prin rugăciune şi asigurându-ne că cuvintele şi comportamentul nostru dau pe faţă blândeţea lui Hristos. Atunci, ceea ce a fost pierdut va fi găsit şi Isus va fi Oaspetele nostru permanent.


  Meibel Mello Guedes

  Ai vrea să ai bucurie în cămin? - 2019. Dacă ne dăm seama că „moneda” respectului, a demnităţii sau a dragostei lipseşte din căminul nostru, să o căutăm cu sârguinţă, la fel ca femeia din pildă, prin rugăciune şi asigurându-ne că cuvintele şi comportamentul nostru dau pe faţă blândeţea lui Hristos.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...