Ai vrea să ai bucurie în cămin?

  După ce l-a găsit, cheamă pe prietenele şi vecinele ei şi zice: „Bucuraţi-vă împreună cu mine, căci am găsit leul pe care-l pierdusem.” – Luca 15:9

  În casa ta au existat multe momente de bucurie? Luca 15:9 ne relatează despre o casă de petrecere unde au fost chemaţi vecini şi prieteni, cu scopul de a se bucura. Bucuria acestei întâlniri era opusul durerii sau al tumultului creat de o tragedie. Bucuria alungă disperarea. În acel verset, găsim chiar acest context. Este o sărbătoare a bucuriei care era din abundenţă… În casă.

  Avem nevoie de multă bucurie în casele noastre, deoarece, atunci când ea există, trăim în pace pentru a merge la lucru, la şcoală, la biserică, lucrăm mai bine şi producem mai mult. Suntem nerăbdători să ne întoarcem acasă şi să rămânem fericiţi acolo. Mulţi studenţi nu au succes în studiile lor deoarece mediul de acasă nu este unul de bucurie. Cât de important este un cămin sănătos pentru performanţa academică!

  Uneori, persoanele care vin la biserică tocmai ce au ieşit dintr-o casă cu probleme. Ei sunt în căutarea speranţei, caută să primească o binecuvântare pentru a-şi reconstrui familia de acasă. Imaginează-ţi cum ar fi dacă fiecare familie care merge la biserică ar fi un cămin fericit, sănătos din punct de vedere spiritual! Cât de minunată ar fi atunci experienţa închinării şi a laudei! îmi place să mă gândesc că pilda din care am ales versetul de astăzi are de-a face cu familia. Femeia din parabolă a pierdut o monedă valoroasă înăuntrul casei ei! Aşa că mă întreb, ce lucru de valoare s-a pierdut în casa ta sau în a mea? îmi vine în minte respectul. Respectul unuia din membrii familiei pentru celălalt. Doar ascultă o conversaţie între mulţi părinţi cu copiii lor sau cuvintele spuse între soţi. În unele cazuri nu există deloc respect. Cineva care îl respectă pe celălalt ascultă cu atenţie. Din nefericire, putem vedea o mare lipsă de respect – chiar egoism — în căminele de astăzi. Nu cred că ar fi foarte greu să identificăm alte „monede” care dispar din casele noastre astăzi.

  Să facem tot ceea ce putem pentru a menţine ceea ce Dumnezeu consideră valoros. Atunci vom simţi adevărata bucurie şi fericire în cămin. Totuşi, dacă ne dăm seama că „moneda” respectului, a demnităţii sau a dragostei lipseşte din căminul nostru, să o căutăm cu sârguinţă, la fel ca femeia din pildă, prin rugăciune şi asigurându-ne că cuvintele şi comportamentul nostru dau pe faţă blândeţea lui Hristos. Atunci, ceea ce a fost pierdut va fi găsit şi Isus va fi Oaspetele nostru permanent.


  Meibel Mello Guedes

  Ai vrea să ai bucurie în cămin? - 2019. Dacă ne dăm seama că „moneda” respectului, a demnităţii sau a dragostei lipseşte din căminul nostru, să o căutăm cu sârguinţă, la fel ca femeia din pildă, prin rugăciune şi asigurându-ne că cuvintele şi comportamentul nostru dau pe faţă blândeţea lui Hristos.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...