Lăsați copilașii să vină la Mine

  Lăsati copilaşii să vină la Mine… căci împărăţia cerurilor este a celor ca ei. – Matei 19:14

  Într-o zi, destul de devreme, cam pe la ora unu şi jumătate, am avut un respira de la turele pe care le făceam în spital. Aceasta este jumătatea de oră liniştită înainte să sosească pacienţii. Am mers la vestiar, mi-am luat caserola cu prânzul meu şi m-am îndreptat spre pavilionul de la etajul trei, unde de obicei este foarte linişte. Aşteptând liftul, am văzut o fetiţă care stătea singură pe hol. Am întrebat recepţionista de fetiţa aceea, Namina. Mama ei fusese adusă cu ambulanţa în acea dimineaţă. Mi-am început tura în urmă cu şase ore. De ce nu am observat-o? M-am aşezat lângă ea şi m-am prezentat. Era foarte tăcută, dar privirea ei era înspre caserola mea cu prânzul. Probabil că îi este foame. Am deschis caserola şi i-am întins-o ei. A luat sandviciul şi mărul şi muşca pe rând din fiecare. Este o fetiţă uitată, flămândă, care probabil se întreabă pe unde este mama ei. I-am lăsat caserola Naminei si m-am întors la recepţie să cer mai multe informaţii.

  Apoi m-am dus înapoi la Namina, care deja terminase de mâncat tot ce era în caserolă. Am întrebat-o dacă încă îi era foame. A dat afirmativ din cap şi apoi i-am explicat planul meu. Ajunse în cantină, şi-a ales cu atenţie ceva de mâncare şi apoi a arătat cu degetul spre o baghetă de pâine şi a vorbit pentru prima dată: „Mamei îi place asta. O aşteptam să mă ia de la şcoală. Un camion i-a lovit maşina.” Tăcere.

  Doamna foarte drăguţă de la cantină i-a zâmbit Naminei şi a spus: ,Ai vrea să o prăjesc pentru ea?” Asta era. Gesturile de generozitate din inima noastră, cuvintele care înseamnă atât de mult şi care sunt atât de preţioase deoarece Duhul Sfânt ne inspiră să le rostim. În particular, asistenta mi-a spus că mama ei urma să se trezească în scurtă vreme. Am deschis o canapea pentru Namina, ca să poată dormi.

  Am îngenuncheat lângă patul ei, i-am spus că era în siguranţă şi apoi am pus o pernă lângă ea. I-am spus că mama ei se odihnea şi că asistentele vor mai veni în vizită în cameră. M-a luat de mână şi mi-a spus: „Dumneavoastră sunteţi cea care aţi vizitat camera în care era femeia care plângea sau locul cu bebeluşi, ca să vă rugaţi cu familia, sau aţi oprit la saloane ca să vă rugaţi pentru cei dinăuntru?” Ea mă urmărise. Am întrebat de ce, iar ea a arătat cu degetul spre Biblia mea mică şi mi-a spus că şi ea are una. A căscat şi de îndată a şi adormit. Am ieşit în linişte, privind-o pe Namina. Cu adevărat, împărăţia cerurilor este a unora ca ei.

  Doamne, dă-mi înţelepciunea şi tăria să fiu un exemplu al dragostei Tale, în special atunci când nu ştiu cine mă analizează.


  Dixil L. Rodriguez

  Lăsați copilașii să vină la Mine - 2019. Ea mă urmărise. Am întrebat de ce, iar ea a arătat cu degetul spre Biblia mea mică şi mi-a spus că şi ea are una. A căscat şi de îndată a şi adormit. Am ieşit în linişte, privind-o pe Namina. Cu adevărat, împărăţia cerurilor este a unora ca ei.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...