Lasă-te încurajată

  Dar Dumnezeu, care mângâie pe cei smeriţi, ne-a mângâiat prin venirea lui Tit. – 2 Corinteni 7:6

  Dumnezeul păcii va zdrobi în curând pe Satana sub picioarele voastre. – Romani 16:20

  Poate eşti rănită emoţional, chiar te doare sufletul atunci când provocările par să fi preluat controlul asupra vieţii tale. Eu, când mă simt aşa, încerc să îmi amintesc că sunt copilul Dumnezeului celui viu. Mă simt încurajată şi întărită.

  Asta deoarece ştiu că Dumnezeu este restauratorul sufletului meu. Dumnezeul cel atotputernic va aduce vindecare şi va scoate ceva frumos din cenuşă; El va transforma terenul meu de luptă în câmpii de binecuvântări. Domnul, care are un plan pentru mine în prezent şi în viitor, este pe tron şi întotdeauna deţine controlul. El este atotputernic.

  Aş vrea să îţi sugerez ca, atunci când vin în calea ta provocări şi necazuri, când piedicile îţi blochează drumul, să chemi numele lui Isus. El doreşte să ne salveze. El este Mângâietorul, Susţinătorul, Vindecătorul, Tăria şi Protecţia noastră. Isus I-a încurajat pe ucenicii Săi cu următoarele cuvinte: „Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine” (loan 14:1).

  Israeliţii, când erau pe punctul de a intra în Canaan, au trimis douăsprezece iscoade în ţara pe care doreau să o cucerească. Printre iscoade erau şi Iosua şi Caleb. Zece iscoade au adus un raport descurajator: „Am văzut uriaşi în cetăţile întărite. Nu putem cuceri ţara!” Dar Iosua şi Caleb au spus poporului descurajat să tacă şi Caleb le-a zis: „Haidem să ne suim şi să punem mâna pe ţară, căci vom fi biruitori!” (Numeri 13:30). Ei, vorbind în locul lui Dumnezeu, erau încurajatori. Dumnezeul israeliţilor este şi astăzi acelaşi Domn care ne încurajează atunci când suntem descurajaţi.

  Nu te mulţumi să rămâi în valea întunericului. Dumnezeu va transforma văile noastre de plângeri în iazuri de binecuvântări. „Când străbat aceştia valea plângerii, o prefac într-un loc plin de izvoare” (Psalmii 84:6). Ce cuvinte încurajatoare sunt acestea pentru noi, care în prezent umblăm prin această lume de păcat. Căminul nostru permanent este un loc plin de suferinţă şi durere. Dumnezeu are planuri mai bune pentru noi. Intre timp, El a prevăzut un scop pentru orice lucru pe care îl permite în viaţa noastră. Dacă ne aţintim privirea spre El, noi vom fi încurajaţi!

  Doamne, îţi mulţumesc pentru că Tu eşti mai mare decât orice aduce Satana în viaţa mea. Cu bunătate, te rog, dă-mi tăria şi calmul Tău, o mână încurajatoare în vremuri grele şi de suferinţă.

  Pauline Gesare Okemwa

  Lasă-te încurajată - 2019. Poate eşti rănită emoţional, chiar te doare sufletul atunci când provocările par să fi preluat controlul asupra vieţii tale. Eu, când mă simt aşa, încerc să îmi amintesc că sunt copilul Dumnezeului celui viu. Mă simt încurajată şi întărită.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...