Lasă-te încurajată

  Dar Dumnezeu, care mângâie pe cei smeriţi, ne-a mângâiat prin venirea lui Tit. – 2 Corinteni 7:6

  Dumnezeul păcii va zdrobi în curând pe Satana sub picioarele voastre. – Romani 16:20

  Poate eşti rănită emoţional, chiar te doare sufletul atunci când provocările par să fi preluat controlul asupra vieţii tale. Eu, când mă simt aşa, încerc să îmi amintesc că sunt copilul Dumnezeului celui viu. Mă simt încurajată şi întărită.

  Asta deoarece ştiu că Dumnezeu este restauratorul sufletului meu. Dumnezeul cel atotputernic va aduce vindecare şi va scoate ceva frumos din cenuşă; El va transforma terenul meu de luptă în câmpii de binecuvântări. Domnul, care are un plan pentru mine în prezent şi în viitor, este pe tron şi întotdeauna deţine controlul. El este atotputernic.

  Aş vrea să îţi sugerez ca, atunci când vin în calea ta provocări şi necazuri, când piedicile îţi blochează drumul, să chemi numele lui Isus. El doreşte să ne salveze. El este Mângâietorul, Susţinătorul, Vindecătorul, Tăria şi Protecţia noastră. Isus I-a încurajat pe ucenicii Săi cu următoarele cuvinte: „Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine” (loan 14:1).

  Israeliţii, când erau pe punctul de a intra în Canaan, au trimis douăsprezece iscoade în ţara pe care doreau să o cucerească. Printre iscoade erau şi Iosua şi Caleb. Zece iscoade au adus un raport descurajator: „Am văzut uriaşi în cetăţile întărite. Nu putem cuceri ţara!” Dar Iosua şi Caleb au spus poporului descurajat să tacă şi Caleb le-a zis: „Haidem să ne suim şi să punem mâna pe ţară, căci vom fi biruitori!” (Numeri 13:30). Ei, vorbind în locul lui Dumnezeu, erau încurajatori. Dumnezeul israeliţilor este şi astăzi acelaşi Domn care ne încurajează atunci când suntem descurajaţi.

  Nu te mulţumi să rămâi în valea întunericului. Dumnezeu va transforma văile noastre de plângeri în iazuri de binecuvântări. „Când străbat aceştia valea plângerii, o prefac într-un loc plin de izvoare” (Psalmii 84:6). Ce cuvinte încurajatoare sunt acestea pentru noi, care în prezent umblăm prin această lume de păcat. Căminul nostru permanent este un loc plin de suferinţă şi durere. Dumnezeu are planuri mai bune pentru noi. Intre timp, El a prevăzut un scop pentru orice lucru pe care îl permite în viaţa noastră. Dacă ne aţintim privirea spre El, noi vom fi încurajaţi!

  Doamne, îţi mulţumesc pentru că Tu eşti mai mare decât orice aduce Satana în viaţa mea. Cu bunătate, te rog, dă-mi tăria şi calmul Tău, o mână încurajatoare în vremuri grele şi de suferinţă.

  Pauline Gesare Okemwa

  Lasă-te încurajată - 2019. Poate eşti rănită emoţional, chiar te doare sufletul atunci când provocările par să fi preluat controlul asupra vieţii tale. Eu, când mă simt aşa, încerc să îmi amintesc că sunt copilul Dumnezeului celui viu. Mă simt încurajată şi întărită.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...