Localnică sau loca?

  Domnul Dumnezeu Mi-a dat o limbă iscusită, ca să ştiu să înviorez cu vorba pe cel doborât de întristare. El îmi trezeşte în fiecare dimineaţă, El îmi trezeşte urechea să ascult cum ascultă nişte ucenici. – Isaia 50:4

  Încă nu îmi cumpărasem un devotional pentru femei pentru anul următor. Timpul şi problemele vieţii m-au împiedicat să mă ocup de acest aspect important din viaţa mea. Am sunat de îndată la librăria creştină locală pentru a mă interesa dacă au program în ultimele câteva zile din an.

  După ce am vorbit preţ de câteva minute la telefon cu un bărbat pe nume Skip despre devoţionalele pentru femei şi dacă sunt disponibile, el m-a întrebat dacă eram localnică. Fiindcă tocmai mă întorsesem dintr-o călătorie în California şi eram încă puţin obosită, am înţeles greşit întrebarea lui. Am crezut că m-a întrebat dacă sunt „loca” (n.tr. nebună). Am fost puţin şocată şi a trebuit să stau să mă gândesc câteva secunde înainte să îmi dau seama ce a spus cu adevărat.

  După ce mi-am adunat gândurile, i-am răspuns: „Sunt localnică. Dar sunt şi loca!” Mi-am dat seama că răspunsul meu l-a şocat oarecum. După câteva secunde, am început să râdem după ce i-am explicat de ce am răspuns aşa. Am mai povestit puţin, apoi am încheiat discuţia şi am stabilit o dată când aş putea să merg pe la librărie să îmi cumpăr devoţionalul. Sărmanul Skip! Mă întreb dacă oare nu s-a gândit: Poate mă voi întâlni cu o nebună. Dar când ne-am întâlnit, el a fost foarte amabil şi binevoitor şi am mai găsit şi alte lucruri de care să râdem.

  Adesea le spunem celorlalţi ce ne propunem să le spunem. Dar în alte situaţii nu ascultăm cu adevărat ce s-a spus. De ce? Poate suntem obosiţi sau pur şi simplu nu suntem atenţi. În funcţie de cum înţelegem ce s-a spus, interacţiunea dintre noi poate fi una plăcută sau poate degenera în discordie. Noi nu ar trebui doar să încercăm să vorbim cât mai clar, ci ar trebui să încercăm să si ascultăm.

  Isus vorbea clar şi cu iubire în orice situaţie. Nu vreau să înţeleg greşit niciun lucru pe care El l-a pregătit pentru mine. Îmi doresc ca urechile mele să fie deschise, ochii mei să vadă şi inima mea să fie iubitoare şi deschisă la chemarea Sa.

  Nu vrei să mi te alături în a fi una din oile care cunoaşte glasul Păstorului şi îşi doreşte să facă parte din turma Lui, care stă în siguranţa staulului Său?


  Mary E. Dunkin

  Localnică sau loca? - 2019. Isus vorbea clar şi cu iubire în orice situaţie. Nu vreau să înţeleg greşit niciun lucru pe care El l-a pregătit pentru mine. Îmi doresc ca urechile mele să fie deschise, ochii mei să vadă şi inima mea să fie iubitoare şi deschisă la chemarea Sa.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...