Dumnezeu nu omite nimic

  Căci, dacă se întâmplă să cadă, se ridică unul pe altul. Dar vai de cine este singur şi cade fără să aibă pe altul care să-l ridice! – Eclesiastul 4:10

  Maşina fiicei mele avea probleme. Aşa că luni dimineaţa, ea şi tatăl ei, pastor, au mers la cea mai apropiată staţie de autobuz pentru a lua autobuzul de acolo înspre locul de muncă. După o oră, Adjei, soţul meu, m-a sunat şi mi-a spus că încă erau în staţie! Am fost surprinsă, deoarece de obicei trei autobuze trec prin acea staţie în mod regulat în fiecare zi. Disperată, am înălţat o rugăciune în şoaptă: „Tată, uneori viaţa este atât de dificilă pentru noi, dar ştiu că Tu niciodată nu omiţi nimic. Te rog, ajut-o pe Abby şi pe tatăl ei să ajungă la lucru dacă este voia Ta.”

  Chiar în acel moment m-a sunat Adjei foarte fericit să îmi spună că Ernest, un frate de la biserica noastră, îi va duce până la lucru. Ernest i-a povestit că avusese loc un accident pe acea rută de transport şi că niciun autobuz nu reuşea să treacă pe acolo în acea dimineaţă. Tot traficul fusese redirecţionat. Desigur, Abby şi Adjei nu ştiau acest lucru.

  Deşi Ernest locuieşte în acea zonă, niciodată nu merge pe acel traseu la lucru. Totuşi, în acea zi, cam în momentul în care m-am rugat eu, el a ales acel traseu şi i-a găsit pe soţul meu şi pe fiica noastră în staţie!

  „Cred că Dumnezeu a avut o sarcină specială pentru mine astăzi – să vă duc la lucru”, a spus Ernest. „Probabil de aceea am simţit îndemnul să aleg acest traseu în dimineaţa aceasta. Sunt bucuros că Dumnezeu mă poate folosi pentru a-l ajuta pe pastor şi eu cred că Dumnezeu îmi va dărui binecuvântări speciale pentru acest lucru”, a mai adăugat el.

  Ştiu că Dumnezeu este întotdeauna aproape şi gata să ajute. Într-un sens, pot spune că I-am trimis „un SMS” sub formă de rugăciune. El a ales să răspundă imediat!

  Da! Tatăl nostru ceresc niciodată nu întârzie, nu ignoră, nu dezamăgeşte şi niciodată nu trece cu vederea vreun detaliu din viaţa preaiubiţilor Săi copii. Făgăduinţele Sale sunt sigure. Una dintre ele ne asigură că, dacă vom cere, Dumnezeu ne va da ceea ce avem nevoie (vezi Matei 7:7).

  Această experienţă îmi aminteşte cât de important este să prezentăm în rugăciune înaintea lui Dumnezeu orice situaţie din viaţa noastră. Un compozitor de cântece ne spune să înălţăm în şoaptă rugăciuni pe tot parcursul zilei. Putem rosti în şoaptă o rugăciune în orice moment şi Dumnezeu va răspunde la momentul potrivit! El nu trece cu vederea nimic!


  Mabel Kwei

  Dumnezeu nu omite nimic - 2019. Da! Tatăl nostru ceresc niciodată nu întârzie, nu ignoră, nu dezamăgeşte şi niciodată nu trece cu vederea vreun detaliu din viaţa preaiubiţilor Săi copii. Făgăduinţele Sale sunt sigure. Una dintre ele ne asigură că, dacă vom cere, Dumnezeu ne va da ceea ce avem nevoie.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...