Isus și tu: grijă pentru tine

  Isus le-a zis: „Veniţi singuri la o parte, într-un loc pustiu, şi odihniţi-vă puţin.” – Marcu 6:31

  Timp de mulţi ani îmi luam o vacanţă anuală personală – pentru a recupera somnul pierdut, pentru a petrece timp de calitate cu Dumnezeu şi pentru a planifica proiectele misionare pentru următorul an de lucru. Uneori reuşesc să petrec o zi de vacanţă de una singură prin apropiere, dar cel puţin o dată pe an îmi iau câteva zile libere pentru a fî singură cu Dumnezeu. În fiecare an aleg altă locaţie – cam la jumătate de zi de mers cu maşina de unde stau – pentru a vizita natura din împrejurimi: munţi, păduri, grădini botanice sau oceanul. În fiecare loc, Dumnezeu îmi vorbeşte plin de dragoste prin a doua Lui carte şi îşi dezvăluie planul Său pentru mine. Într-o zi sau două mă simt ca nouă şi pregătită să mă ocup de proiecte noi care, înainte de vacanţă, păreau că necesită prea multă muncă sau nici măcar nu le luam în calcul.

  Cunosc câteva femei foarte ocupate care îşi pun deoparte regulat timp pentru spiritualitate în singurătate. Una dintre ele alege o zi în fiecare lună pentru a vizita o grădină frumoasă, unde este reînviorată de comuniunea cu Dumnezeu şi cu natura.

  O altă prietenă îşi ia o zi sau două în fiecare trimestru pentru a străbate potecile din pădure şi a vorbi cu Dumnezeu. Alte femei stau acasă şi, în fiecare zi, în timp ce copilaşii dorm, se relaxează într-o debara pe care au rearanjat-o cu perne relaxante, lumină difuză şi muzică.

  Adesea, femeile se simt vinovate că îşi iau timp pentru ele. Satana le şopteşte că au treabă de făcut. Ar fi un păcat să te odihneşti înainte să termini, nu-i aşa? Dar gândeşte-te la următorul lucru: niciuna dintre noi nu are un program mai aglomerat decât Isus. El a avut la dispoziţie doar trei ani şi jumătate pentru a îndeplini cea mai importantă misiune care a existat vreodată. Satana L-a bombardat cu orice piedică posibilă şi cu orice ispită pentru a-L împiedica să îşi îndeplinească sarcina.

  Deşi El nu a irosit nicio clipă. În mod repetat Şi-a luat timp, aşa ne spune Biblia, pentru a se odihni şi a se ruga. El chiar i-a încurajat şi pe ucenicii Săi să se odihnească şi să se refacă.

  Creatorul nostru a ştiut că timpul pentru refacere nu este un timp pierdut; este esenţial pentru bunăstarea noastră fizică şi spirituală. Cel care ne iubeşte pe fiecare dintre noi cu o iubire veşnică ştie că o schimbare de ritm este terapeutică, în special când este îmbinată cu comuniunea cu El. Cu cât suntem mai ocupaţi, cu atât avem nevoie de mai mult timp singuri. Isus ne invită să ne odihnim cu El puţin.

  Dacă îl întrebi, El îţi va arăta cum să găseşti timp în mod regulat pentru a fi reînviorat de El. De ce nu accepţi invitaţia Lui?


  Caria Baker

  Isus și tu: grijă pentru tine - 2019. Creatorul nostru a ştiut că timpul pentru refacere nu este un timp pierdut; este esenţial pentru bunăstarea noastră fizică şi spirituală. Cel care ne iubeşte pe fiecare dintre noi cu o iubire veşnică ştie că o schimbare de ritm este terapeutică, în special când este îmbinată cu comuniunea cu El.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...