Ajutor!

  Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. – Psalmii 46:1

  Ora 3:30. Sfârşitul altei zile de şcoală. Înainte de a pleca de la şcoală trebuie să mai fac un lucru — să merg la toaletă. Intru în prima parte a toaletei profesorilor şi închid uşa. Apoi intru în toaletă şi închid uşa. Rotesc mânerul uşii şi încui uşa. Folosesc toaleta. După ce am terminat, rotesc mânerul şi încerc să descui uşa de la toaletă, dar, spre mirarea mea, nu reuşesc să rotesc mânerul de la uşă. Eram încuiată? Nu se poate! încerc din nou. Cu siguranţă eram blocată. Ce să fac?

  Ora 3:40. Majoritatea profesorilor din acea parte a şcolii (partea de sus a clădirii) plecaseră deja. Ce să mă fac? îmi imaginez că petrec noaptea la şcoală. Pentru că se va face târziu şi nu voi ajunge acasă, cu siguranţă soţul meu va observa şi va porni în căutarea mea… dar la şcoală? Era stânjenitor. Cum am putut face un lucru atât de prostesc? Am strigat din nou. Poate mă va auzi secretara şcolii, ea are biroul foarte aproape, programul ei fiind până la 4:30. „Doamna Place! Doamna Place! Sunteţi aici?” Tăcere. Într-un final mi-am amintit să mă rog. Oare de ce nu m-am gândit la asta înainte?

  „Hello? Hello?”

  „Bean? Tu eşti?”

  „Da, m-am încuiat în toaletă.”

  „Mi s-a părut că aud pe cineva strigând.” Doamna Pachai a deschis uşa. „Din întâmplare tocmai mă întorceam pe aici.”

  „Am crezut că aţi plecat.” Relatându-i cele întâmplate, am hotărât să scriem un bileţel şi să îl lipim pe uşa de la baie, ca să nu mai păţească şi altcineva la fel. „Mulţumesc”, i-am spus eu. „Sunt bucuroasă că încă sunteţi aici.”

  Ai fost şi tu vreodată „blocat”? Blocată într-o relaţie. Blocată la un loc de muncă. Blocată în mijlocul familiei. Blocată într-o relaţie neconsacrată cu Dumnezeu. Ai impresia că nu poţi ieşi. Ai încercat orice soluţie şi nimic nu funcţionează.

  Atunci îţi aminteşti că există Dumnezeu, care poate face ca totul să funcţioneze. El va răsuci mânerul, va descuia uşa în situaţia ta şi te va elibera.

  Apoi vei spune: „Isus, mulţumesc! Sunt fericită că încă eşti aici.”


  Dana Bassett M. Bean

  Ajutor! - 2019. Ai fost şi tu vreodată „blocat”? Atunci îţi aminteşti că există Dumnezeu, care poate face ca totul să funcţioneze. El va răsuci mânerul, va descuia uşa în situaţia ta şi te va elibera. Apoi vei spune: „Isus, mulţumesc! Sunt fericită că încă eşti aici.”
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...