Cursa uimitoare

  Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc; umblă şi nu ostenesc. – Isaia 40:31

  Tot butonând telecomanda şi schimbând canalele de televiziune, atenţia mi-a fost atrasă de un program: The Amazing Race (n.tr. Cursa uimitoare). În mod normal aleg un canal de televiziune creştin şi sunt inspirată de mesajele minunate din Cuvântul lui Dumnezeu. Totuşi, în acea seară, am făcut o pauză şi am urmărit Cursa uimitoare. Era vorba despre o cursă în care câştigătorul — cel care rezista până la sfârşit — primea marele premiu de un milion de dolari.

  Ce trebuia să faci pentru marele premiu? Concurentul primea marele premiu doar dacă urma corect toţi paşii şi încheia cursa.

  După ce am urmărit emisiunea preţ de câteva minute, am început să extrag lecţii spirituale din acea cursă. Am fost foarte impresionată să văd că fiecare concurent încerca să urmeze paşii cu atenţie, paşi care în cele din urmă îl ajutau să câştige cursa.

  Săptămâna următoare mi-am zis în sinea mea: Vreau să urmăresc programul din nou să văd cine va fi următorul eliminat. Spre consternarea mea, două persoane care participaseră la cursă săptămâna anterioară au fost eliminate. De ce? Din cauza unei simple greşeli: nu au citit instrucţiunile cu atenţie. Au luat un taxi când de fapt în instrucţiuni scria că trebuie să meargă pe jos!

  Doamne, deşi emisiunea pe care o urmăream nu avea un conţinut spiritual, am câştigat totuşi o binecuvântare spirituală din ea. M-a învăţat o lecţie preţioasă. Dacă nu suntem atenţi, ca creştini, şi noi vom pierde marele premiu – un loc în împărăţia Ta. Aceasta este o cursă în care trebuie să participăm personal pentru ca victoria să fie a noastră.

  Doamne, uneori nişte greşeli simple ne pot face să ne pierdem concentrarea şi în cele din urmă să pierdem cerul. Da, vom întâlni multe piedici şi provocări pe cale. Dar dacă suntem perseverenţi şi mergem înainte, Tu ne vei da tăria şi puterea de a rezista.

  La final vom auzi cuvintele Tale: „Bine, rob bun şi credincios. Ai fost credincios în puţine lucruri; te voi pune peste multe lucruri. Intră în bucuria Stăpânului tău.” Doamne, te rog, ajută-mă să rămân în cursă până la final.


  Patricia Hines

  Cursa uimitoare - 2019. Doamne, uneori nişte greşeli simple ne pot face să ne pierdem concentrarea şi în cele din urmă să pierdem cerul. Da, vom întâlni multe piedici şi provocări pe cale. Dar dacă suntem perseverenţi şi mergem înainte, Tu ne vei da tăria şi puterea de a rezista.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...