Cursa uimitoare

Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc; umblă şi nu ostenesc. – Isaia 40:31

Tot butonând telecomanda şi schimbând canalele de televiziune, atenţia mi-a fost atrasă de un program: The Amazing Race (n.tr. Cursa uimitoare). În mod normal aleg un canal de televiziune creştin şi sunt inspirată de mesajele minunate din Cuvântul lui Dumnezeu. Totuşi, în acea seară, am făcut o pauză şi am urmărit Cursa uimitoare. Era vorba despre o cursă în care câştigătorul — cel care rezista până la sfârşit — primea marele premiu de un milion de dolari.

Ce trebuia să faci pentru marele premiu? Concurentul primea marele premiu doar dacă urma corect toţi paşii şi încheia cursa.

După ce am urmărit emisiunea preţ de câteva minute, am început să extrag lecţii spirituale din acea cursă. Am fost foarte impresionată să văd că fiecare concurent încerca să urmeze paşii cu atenţie, paşi care în cele din urmă îl ajutau să câştige cursa.

Săptămâna următoare mi-am zis în sinea mea: Vreau să urmăresc programul din nou să văd cine va fi următorul eliminat. Spre consternarea mea, două persoane care participaseră la cursă săptămâna anterioară au fost eliminate. De ce? Din cauza unei simple greşeli: nu au citit instrucţiunile cu atenţie. Au luat un taxi când de fapt în instrucţiuni scria că trebuie să meargă pe jos!

Doamne, deşi emisiunea pe care o urmăream nu avea un conţinut spiritual, am câştigat totuşi o binecuvântare spirituală din ea. M-a învăţat o lecţie preţioasă. Dacă nu suntem atenţi, ca creştini, şi noi vom pierde marele premiu – un loc în împărăţia Ta. Aceasta este o cursă în care trebuie să participăm personal pentru ca victoria să fie a noastră.

Doamne, uneori nişte greşeli simple ne pot face să ne pierdem concentrarea şi în cele din urmă să pierdem cerul. Da, vom întâlni multe piedici şi provocări pe cale. Dar dacă suntem perseverenţi şi mergem înainte, Tu ne vei da tăria şi puterea de a rezista.

La final vom auzi cuvintele Tale: „Bine, rob bun şi credincios. Ai fost credincios în puţine lucruri; te voi pune peste multe lucruri. Intră în bucuria Stăpânului tău.” Doamne, te rog, ajută-mă să rămân în cursă până la final.


Patricia Hines

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video