El îmi redă bucuria

  Dă-mi iarăşi bucuria mântuirii Tale şi sprijină-mă cu un duh de bunăvoinţă! – Psalmii 51:12

  Prin ce încercări te-a trecut Dumnezeu recent? Există foarte multă durere, tristeţe şi necaz în lumea noastră ca rezultat al răului, bolii, violenţei, foametei şi necredinţei. Aceste boli sociale sunt ca o ciumă asupra societăţii noastre. Zâmbetul a fost şters de pe multe feţe şi bucuria a fost răpită din multe inimi din cauza loviturilor cu care ne confruntăm. Dorinţa vrăjmaşului este ca toţi copiii lui Dumnezeu să fie nefericiţi. Întristarea ne secătuieşte literalmente viaţa de energie, pe când râsul şi bucuria duc spre bucurie şi longevitate. Totuşi, Satana doreşte să ne menţină în stare de depresie. Mulţi oameni din lumea noastră îşi pierd sănătatea mentală din cauză că îşi pierd bucuria. În consecinţă, ei sunt lipsiţi de pace şi speranţă. Astfel de oameni apelează la droguri, alcool sau la o viaţă de promiscuitate pentru a umple golul din viaţa lor. Din nefericire, uneori ajung chiar la sinucidere.

  Spre deosebire de vrăjmaş, Tatăl nostru cel ceresc doreşte ca noi să fim fericiţi. Apostolul Pavel a scris următoarea binecuvântare celor din Roma: „Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea pe care o dă credinţa, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiţi tari în nădejde!” (Romani 15:13). Duhul Sfânt este nerăbdător să ne ofere bucurie, care aduce după sine speranţă şi pace.

  Poate ne-am pierdut bucuria din cauza morţii unei persoane dragi, pierderea slujbei, abandonul din partea partenerului, trădarea prietenilor, nerecunoştinţa copiilor sau necredincioşia noastră faţă de Dumnezeu. Totuşi, în ciuda nefericirilor vieţii, Dumnezeu doreşte şi este nerăbdător să ne ierte păcatele şi să ne redea bucuria. Trebuie doar să apelăm la El, cerându-I să facă acest lucru.

  Isus a găsit mângâiere şi bucurie în comuniunea cu Tatăl Său şi acesta ar trebui să fie şi secretul şi sursa bucuriei noastre: comuniunea cu Tatăl nostru ceresc. Ar trebui să devotăm timp de calitate în fiecare zi pentru comuniune cu El prin rugăciune şi studierea Cuvântului Său. Putem cere făgăduinţele preţioase din Cuvântul Său. Cu adevărat, El ne-a dat o făgăduinţă pentru fiecare situaţie în care ne-am putea afla. Acest lucru ar trebui să ne înveselească inimile.

  Să ne rugăm astăzi şi în fiecare zi pentru bucurie, un dar al Duhului Sfânt. Mai mult, la fel cum a făcut psalmistul David, să îi cerem Tatălui nostru ceresc să ne redea bucuria mântuirii Sale. Acest lucru ne va ajuta să zâmbim din nou şi să ne bucurăm de viaţă din belşug, indiferent de provocările cu care ne confruntăm. Într-adevăr, bucuria Domnului este tăria noastră (vezi Neemia 8:10).


  Gerene I. Joseph

  El îmi redă bucuria - 2019. Să ne rugăm astăzi şi în fiecare zi pentru bucurie, un dar al Duhului Sfânt. Mai mult, la fel cum a făcut psalmistul David, să îi cerem Tatălui nostru ceresc să ne redea bucuria mântuirii Sale. Acest lucru ne va ajuta să zâmbim din nou şi să ne bucurăm de viaţă din belşug.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...