El îmi redă bucuria

  Dă-mi iarăşi bucuria mântuirii Tale şi sprijină-mă cu un duh de bunăvoinţă! – Psalmii 51:12

  Prin ce încercări te-a trecut Dumnezeu recent? Există foarte multă durere, tristeţe şi necaz în lumea noastră ca rezultat al răului, bolii, violenţei, foametei şi necredinţei. Aceste boli sociale sunt ca o ciumă asupra societăţii noastre. Zâmbetul a fost şters de pe multe feţe şi bucuria a fost răpită din multe inimi din cauza loviturilor cu care ne confruntăm. Dorinţa vrăjmaşului este ca toţi copiii lui Dumnezeu să fie nefericiţi. Întristarea ne secătuieşte literalmente viaţa de energie, pe când râsul şi bucuria duc spre bucurie şi longevitate. Totuşi, Satana doreşte să ne menţină în stare de depresie. Mulţi oameni din lumea noastră îşi pierd sănătatea mentală din cauză că îşi pierd bucuria. În consecinţă, ei sunt lipsiţi de pace şi speranţă. Astfel de oameni apelează la droguri, alcool sau la o viaţă de promiscuitate pentru a umple golul din viaţa lor. Din nefericire, uneori ajung chiar la sinucidere.

  Spre deosebire de vrăjmaş, Tatăl nostru cel ceresc doreşte ca noi să fim fericiţi. Apostolul Pavel a scris următoarea binecuvântare celor din Roma: „Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea pe care o dă credinţa, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiţi tari în nădejde!” (Romani 15:13). Duhul Sfânt este nerăbdător să ne ofere bucurie, care aduce după sine speranţă şi pace.

  Poate ne-am pierdut bucuria din cauza morţii unei persoane dragi, pierderea slujbei, abandonul din partea partenerului, trădarea prietenilor, nerecunoştinţa copiilor sau necredincioşia noastră faţă de Dumnezeu. Totuşi, în ciuda nefericirilor vieţii, Dumnezeu doreşte şi este nerăbdător să ne ierte păcatele şi să ne redea bucuria. Trebuie doar să apelăm la El, cerându-I să facă acest lucru.

  Isus a găsit mângâiere şi bucurie în comuniunea cu Tatăl Său şi acesta ar trebui să fie şi secretul şi sursa bucuriei noastre: comuniunea cu Tatăl nostru ceresc. Ar trebui să devotăm timp de calitate în fiecare zi pentru comuniune cu El prin rugăciune şi studierea Cuvântului Său. Putem cere făgăduinţele preţioase din Cuvântul Său. Cu adevărat, El ne-a dat o făgăduinţă pentru fiecare situaţie în care ne-am putea afla. Acest lucru ar trebui să ne înveselească inimile.

  Să ne rugăm astăzi şi în fiecare zi pentru bucurie, un dar al Duhului Sfânt. Mai mult, la fel cum a făcut psalmistul David, să îi cerem Tatălui nostru ceresc să ne redea bucuria mântuirii Sale. Acest lucru ne va ajuta să zâmbim din nou şi să ne bucurăm de viaţă din belşug, indiferent de provocările cu care ne confruntăm. Într-adevăr, bucuria Domnului este tăria noastră (vezi Neemia 8:10).


  Gerene I. Joseph

  El îmi redă bucuria - 2019. Să ne rugăm astăzi şi în fiecare zi pentru bucurie, un dar al Duhului Sfânt. Mai mult, la fel cum a făcut psalmistul David, să îi cerem Tatălui nostru ceresc să ne redea bucuria mântuirii Sale. Acest lucru ne va ajuta să zâmbim din nou şi să ne bucurăm de viaţă din belşug.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...