Un punct comun

  Voi însă sunteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată. – 1 Petru 2:9

  Din iunie 2013 am început să frecventez o piaţă în aer liber (în ţara mea se numeşte centrul vânzătorilor ambulanţi). Dumnezeu m-a călăuzit să caut un „numitor comun” pe care l-aş putea avea cu cei cu care mă întâlnesc. În formarea unei prietenii, ajută foarte mult dacă discuţi despre lucruri obişnuite şi astfel câştigi încrederea celeilalte persoane, după care Duhul Sfânt te poate conduce spre o discuţie spirituală. Deoarece mulţi oameni pe care îi întâlnesc în ţara mea asiatică provin dintr-un mediu religios tradiţional antic, un numitor comun pe care îl am cu mulţi dintre ei este vegetarianismul. Adesea reuşesc să am o discuţie spontană cu alţi clienţi care cumpără alimente, în timp ce se bucură de mâncarea lor vegetariană, la fel ca şi mine.

  „Eşti vegetariană pe termen lung sau scurt?” sunt întrebată adesea. (O astfel de alimentaţie pe termen scurt înseamnă că o persoană mănâncă vegetarian în prima şi a cincisprezecea zi a fiecărei luni.) Atunci am ocazia să le spun că am adoptat alimentaţia vegetariană în decembrie 2009.

  În urmă cu câţiva ani, în 2014, vorbeam împreună cu o cunoştinţă, Kelly. Ea a aflat că eu eram vegetariană, dar şi creştină. A părut surprinsă când i-am spus acest lucru. Ea a spus: „Nu am auzit despre creştini care să fie vegetarieni.” Apoi mi-a povestit despre câteva prietene de-ale ei care, după ce au renunţat la religia tradiţională răsăriteană, i-au împărtăşit şi ei noua lor religie creştină, dar în aşa fel încât puneau presiune asupra ei să ia o hotărâre.

  „Nu îţi face griji. Înţeleg ce spui!” am asigurat-o eu. „în urmă cu mulţi ani — pe când încă practicam crezurile mele tradiţionale – câţiva noi creştini au încercat să mă «atragă» în creştinism. Dar eu nu eram pregătită. În plus, a fi creştin înseamnă să alegi să crezi în Isus Hristos şi să accepţi ce a făcut El pentru tine personal. Este o alegere personală, atunci când Duhul Sfânt ne convinge şi ne atrage într-o relaţie personală cu El.” Mi-a mulţumit că i-am împărtăşit ce cred intr-un fel în care nu am pus presiune asupra ei, ci i-am dat hrană pentru minte. Ne-am despărţit prieteneşte.

  Să fim atente la persoanele pe care Dumnezeu le pune în calea noastră. Să încercăm să vedem dacă Duhul Sfânt ne arată un „numitor comun” pe care l-am avea cu acea persoană. Apoi putem începe cu încredere de la acel numitor comun şi putem vorbi despre dragostea lui Isus în cuvânt şi faptă.


  Yan Siew Ghiang

  Un punct comun - 2019. Să fim atente la persoanele pe care Dumnezeu le pune în calea noastră. Să încercăm să vedem dacă Duhul Sfânt ne arată un „numitor comun” pe care l-am avea cu acea persoană. Apoi putem începe cu încredere de la acel numitor comun şi putem vorbi despre dragostea lui Isus în cuvânt şi faptă.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...