Un instrument

  Dar împăratul Asiriei nu va înţelege că el este instrumentul meu. -Isaia 10:7, NLT

  Dumnezeu, în înţelepciunea Sa divină, ne-a făcut unici pe fiecare. Deşi suntem unici ca persoane, există de asemenea şi alte diferenţe care există între sexe. Aceste diferenţe pot fi văzute în alegerea hranei, a hobby-urilor şi a modului de a ne distra. De exemplu, mie îmi place să petrec timp la magazinul de unelte şi bricolaj, dar nu pentru a mă uita la unelte, ci pentru articolele de uz casnic. Şi soţului meu îi place să îşi petreacă timpul în astfel de magazine, dar în raioane diferite. Lui îi place zona cu unelte şi reparaţii casnice.

  După ce am petrecut puţin timp cu el la raioanele lui preferate, am ajuns să apreciez mai mult cât de important este să ai unealta potrivită pentru a termina o treabă. Uneori mă confrunt prin casă cu probleme care necesită o soluţie rapidă. În astfel de momente, mă duc la soţul meu şi la trusa lui cu scule pentru a găsi un remediu. Orice sarcină poate fi mult uşurată cu ajutorul instrumentului potrivit în mâinile potrivite.

  În Isaia 10:7, vedem că Dumnezeu vorbeşte unui proroc. În versetele anterioare, Dumnezeu descrie faptul că El plănuieşte să îşi reverse mânia peste poporul Său, deoarece au devenit o naţiune păgână. Pentru a face acest lucru, El urma să permită armatelor Asiriei să îi ia ca pradă. Totuşi, în acest verset, Dumnezeu îi spune prorocului Său că împăratul Asiriei va fi un instrument în mâna Sa pentru a-Şi duce la îndeplinire voia.

  Dumnezeu se pare că Se ocupă de instrumente. El ne poate folosi ca instrumente ale Sale sau îi poate folosi pe alţii ca instrumente în viaţa noastră. Se poate ca persoanele şi situaţiile cu care ne confruntăm să fie nişte unelte care lovesc, asemenea unui ciocan sau baros, pentru a scoate orice urmă de păcat din inima noastră? Sau să fie un instrument de prindere, asemenea unui colier, pentru a ajuta să ţină laolaltă viaţa fraţilor şi surorilor atunci când totul pare să se destrame? Sau suntem noi instrumente de siguranţă, cum ar fi ochelarii şi masca de înot, pentru a ne proteja unii pe alţii?

  Eu cred că Dumnezeu a avut în vedere un bine mai mare în viaţa noastră pe care să îl îndeplinească prin instrumentul situaţiilor dureroase cum ar fi boala, moartea, descurajarea sau greutăţile financiare. În general, uneltele sunt folosite pentru a rezolva o problemă, aşa că te provoc astăzi să priveşti dificultăţile care vin pe calea ta ca fiind instrumentul pe care îl foloseşte Dumnezeu pentru a-ţi rezolva problemele spre slava Sa.

  Poate, chiar mai important, vei permite tu să fii un instrument în mâna lui Dumnezeu?


  Taniesha Robertson-Brown

  Un instrument - 2019. În general, uneltele sunt folosite pentru a rezolva o problemă, aşa că te provoc astăzi să priveşti dificultăţile care vin pe calea ta ca fiind instrumentul pe care îl foloseşte Dumnezeu pentru a-ţi rezolva problemele spre slava Sa.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...