Prețul unui suflet

  Sau ce va da un om în schimb pentru sufletul său? – Marcu 8:37

  Doi dolari şi optzeci şi nouă de cenţi: preţul pentru un borcan cu sos pentru paste.

  Mergând prin piaţă îmi făceam planul pentru cină: cartofi copţi, porumb fiert, salată verde şi chifteluţe din legume în sos de spaghete. Pe borcanul de sos pe care l-am ales scria „cu ulei de măsline şi usturoi”. Perfect. La casă, casieriţa părea neobişnuit de prietenoasă. Mi-a zâmbit şi a spus ceva despre vreme, după care mi-a spus totalul pentru legume şi fructe. Apoi a ajuns la sosul pentru paste. Când a luat borcanul în mână, m-a privit direct în faţă şi, tăcută, l-a pus în plasa de cumpărături fără să îl scaneze. Am văzut eu bine? Casieriţa şi eu ne-am uitat una la cealaltă. Apoi mi-a revenit vocea. „Dar nu aţi scanat sosul pentru paste”, i-am atras eu atenţia.

  S-a uitat fix la mine, foarte tăcută. Apoi, privind spre casa de marcat, a apăsat pe un buton şi a scos totalul. „Doisprezece dolari şi patruzeci şi nouă de cenţi”, a spus ea.

  „Nu”, i-am reamintit eu. „Ar fi trebuit să fie cam cincisprezece dolari. Sosul pentru paste… vă amintiţi de el?” Dintr-odată, casieriţa a luat sosul pentru paste din plasa de cumpărături şi l-a scanat. Am plătit totalul, i-am mulţumit şi apoi am plecat, deşi nu sunt sigură care au fost motivele din spatele acţiunilor ei.

  Îmi pot doar imagina ce a gândit după ce am plecat eu: Cum a putut acea clientă să fie atât de neghioabă şi nerecunoscătoare? De ce nu a dorit să accepte fapta mea de „bunătate”?

  În cuvinte foarte simple, nu am vrut să accept acest lucru, deoarece nu îmi doream să fur de la magazin. Nu mi-aş da la schimb sufletul pentru doi dolari şi optzeci şi nouă de cenţi – sau pentru orice altă sumă. Ce gust amar ar fi avut acel sos dacă aş fi acceptat să fiu complice la furt!

  Deşi la început casieriţa nu a scanat sosul pentru paste, eu ştiu că ochii lui Dumnezeu au scanat toată scena. La fel ca Iov, şi eu aş fi putut fi protagonista nevinovată într-o piesă urmărită de tot universul. Aş fi trecut testul? Cât de delicioasă a fost masa din acea seară, în special chifteluţele în sosul pentru paste plătit! Dar tremur ştiind că acea sumă ar fi putut reprezenta cu uşurinţă preţul sufletului meu.

  Doamne, ajută-ne să fim vigilenţi la înşelătoriile celui rău şi arată-ne cum să dăm mărturie pentru Tine atât în lucrurile mari, cât şi în cele mici.


  Annette Walwyn Michael

  Prețul unui suflet - 2019. Doamne, ajută-ne să fim vigilenţi la înşelătoriile celui rău şi arată-ne cum să dăm mărturie pentru Tine atât în lucrurile mari, cât şi în cele mici.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...