Prețul unui suflet

  Sau ce va da un om în schimb pentru sufletul său? – Marcu 8:37

  Doi dolari şi optzeci şi nouă de cenţi: preţul pentru un borcan cu sos pentru paste.

  Mergând prin piaţă îmi făceam planul pentru cină: cartofi copţi, porumb fiert, salată verde şi chifteluţe din legume în sos de spaghete. Pe borcanul de sos pe care l-am ales scria „cu ulei de măsline şi usturoi”. Perfect. La casă, casieriţa părea neobişnuit de prietenoasă. Mi-a zâmbit şi a spus ceva despre vreme, după care mi-a spus totalul pentru legume şi fructe. Apoi a ajuns la sosul pentru paste. Când a luat borcanul în mână, m-a privit direct în faţă şi, tăcută, l-a pus în plasa de cumpărături fără să îl scaneze. Am văzut eu bine? Casieriţa şi eu ne-am uitat una la cealaltă. Apoi mi-a revenit vocea. „Dar nu aţi scanat sosul pentru paste”, i-am atras eu atenţia.

  S-a uitat fix la mine, foarte tăcută. Apoi, privind spre casa de marcat, a apăsat pe un buton şi a scos totalul. „Doisprezece dolari şi patruzeci şi nouă de cenţi”, a spus ea.

  „Nu”, i-am reamintit eu. „Ar fi trebuit să fie cam cincisprezece dolari. Sosul pentru paste… vă amintiţi de el?” Dintr-odată, casieriţa a luat sosul pentru paste din plasa de cumpărături şi l-a scanat. Am plătit totalul, i-am mulţumit şi apoi am plecat, deşi nu sunt sigură care au fost motivele din spatele acţiunilor ei.

  Îmi pot doar imagina ce a gândit după ce am plecat eu: Cum a putut acea clientă să fie atât de neghioabă şi nerecunoscătoare? De ce nu a dorit să accepte fapta mea de „bunătate”?

  În cuvinte foarte simple, nu am vrut să accept acest lucru, deoarece nu îmi doream să fur de la magazin. Nu mi-aş da la schimb sufletul pentru doi dolari şi optzeci şi nouă de cenţi – sau pentru orice altă sumă. Ce gust amar ar fi avut acel sos dacă aş fi acceptat să fiu complice la furt!

  Deşi la început casieriţa nu a scanat sosul pentru paste, eu ştiu că ochii lui Dumnezeu au scanat toată scena. La fel ca Iov, şi eu aş fi putut fi protagonista nevinovată într-o piesă urmărită de tot universul. Aş fi trecut testul? Cât de delicioasă a fost masa din acea seară, în special chifteluţele în sosul pentru paste plătit! Dar tremur ştiind că acea sumă ar fi putut reprezenta cu uşurinţă preţul sufletului meu.

  Doamne, ajută-ne să fim vigilenţi la înşelătoriile celui rău şi arată-ne cum să dăm mărturie pentru Tine atât în lucrurile mari, cât şi în cele mici.


  Annette Walwyn Michael

  Prețul unui suflet - 2019. Doamne, ajută-ne să fim vigilenţi la înşelătoriile celui rău şi arată-ne cum să dăm mărturie pentru Tine atât în lucrurile mari, cât şi în cele mici.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...