Rezultate încununate de succes

Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc. – lacov 1:12

Sonny ar spune că am „zburat” pe lângă panoul publicitar de pe Autostrada 395 spre periferia oraşului Hermiston, Oregon. Eu, sora mea, Jan, şi Sonny (fiul meu autist de douăzeci şi opt de ani) ieşisem în oraş pentru a ne bucura şi a merge la cumpărături. Într-o jumătate de secundă am citit mesajul scris pe panoul publicitar. „Chestia aceea: «Iubeşte-ţi aproapele.» Eu o iau în serios! – Dumnezeu.”

De la naşterea lui Sonny ne-am considerat norocoşi că puteam locui în Alberta, Canada. Sunt foarte recunoscătoare pentru sistemul nostru sanitar. Totuşi, nu sunt întotdeauna atentă la problemele şi provocările cu care se confruntă guvernul în privinţa îngrijirii şi finanţării persoanelor care trăiesc cu o problemă de dezvoltare întreaga viaţă. Este nevoie de oameni dedicaţi şi de muncă în echipă pentru a face ca sistemul să meargă într-o direcţie pozitivă şi plină de compasiune. Cu ajutorul programelor de zi, care sunt coordonate cu „excelenţă” de furnizorii de servicii, Sonny trăieşte o viaţă fericită şi plină de sens. Contractul cu Family Managed Supports (FMS) ne oferă finanţare în scopuri educaţionale – acesta a fost motivul pentru care am ieşit la cumpărături!

Este o adevărată bucurie să faci cumpărături cu Sonny, căutând obiecte ieftine, care să îl inspire să decoreze şi să ofere altora aşa cum îl inspiră Duhul Sfânt. Dăruind, Sonny continuă să îşi dezvolte aptitudinile sociale. El a devenit un ambasador al bunăvoinţei şi un susţinător al celor care trăiesc cu dizabilităţi de dezvoltare.

Sonny are un vocabular limitat, dar duhul lui blând vorbeşte mai tare decât el. Pe lângă piesele de artizanat care sunt făcute din inimă, el mai oferă şi o mică broşură cu povestiri uimitoare despre proiectul misionar al familiei noastre şi călătoria noastră misionară. Odată cu trecerea timpului, aceste povestiri devin tot mai bune. Cam în vremea când am început să folosim FMS, Isus ne-a dat şi o declaraţie de misiune:

We Are In It – To Win It… The Crown of Life (n.tr. Suntem aici – Ca să câştigăm… Cununa vieţii).

În mesajul său televizat din decembrie 2014, prim-ministrul Stephen Harper a spus: „Canada este o naţiune plină de compasiune!” Sunt întru totul de acord. Povestirile despre „rezultatele încununate de succes” pentru timpul şi banii investiţi în vieţile celor cu dizabilităţi de dezvoltare şi familiile lor sunt pline de putere. Noi suntem panourile publicitare vii ale lui Dumnezeu!


Deborah Sanders

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video