Devoționalul lipsă

  Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi veţi fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi vi se va măsura. – Matei 7:1,2

  Eu şi soţul meu mergeam înspre Toronto, Ontario, pentru a-i face o surpriză soacrei mele, care împlinea şaptezeci şi cinci de ani. Întotdeauna cumpăr câteva exemplare în plus din devoţionalul anual al Misiunii femeii pentru a oferi în dar şi altora. Ştiam că Jen, nepoata mea, trecea printr-o perioadă mai dificilă în viaţa ei, aşa că am luat cu mine ultimul exemplar pe care îl aveam din devoţionalul Grace Notes pentru a i-l oferi. Am scris numele ei pe el, l-am semnat şi am scris şi data. Jen a fost foarte încântată când a primit darul. Ştiam că Jen credea în Dumnezeu şi că va fi întărită citind experienţele pline de inspiraţie pe care surorile noastre în Hristos le-au împărtăşit în acea carte.

  Jen a luat devoţionalul cu ea la lucru ca să poată citi în pauză. S-a bucurat mult de mesajele zilnice prin care Dumnezeu îi vorbea. După ce citea mesajul pregătit pentru fiecare zi, Jen punea cartea pe colţul biroului. Într-o zi, Jen s-a întins după carte, dar cartea nu mai era acolo. Surprinsă, a căutat peste tot pe birou, dar tot nu l-a găsit. Cu o zi înainte, Jen lucrase până mai târziu, împreună cu alte câteva angajate. Aşa că a mers la colegele ei şi le-a întrebat dacă nu cumva, din greşeală, vreuna din ele a luat devoţionalul. Nimeni nu văzuse cartea. Deznădăjduită, Jen a relatat incidentul supraveghetoarei ei, care a trimis un e-mail tuturor angajaţilor să întrebe dacă văzuse cineva cartea sau dacă o luase din greşeală. Dacă da, persoana era rugată să înapoieze cartea. Zilele s-au transformat în săptămâni şi cartea tot nu a apărut, într-un final, Jen a hotărât să mă sune să îmi spună cele întâmplate. Eu eram gata să îl judec pe vinovatul necunoscut, căci ştiam sigur că devoţionalul nu avea picioare şi nu se făcuse nevăzut de unul singur!

  Aproape imediat am „auzit” un glas încet şi liniştit care îmi spunea că totul este bine. De fapt, dispariţia cărţii s-ar fi putut dovedi a fi un lucru bun. De îndată mi-am schimbat perspectiva de a judeca.

  „Îţi fac rost de altă carte”, am asigurat-o eu pe Jen. „Cine ştie? Poate cineva avea nevoie de Dumnezeu în viaţa ei şi acea carte este o binecuvântare pentru ea în acest moment!” Am râs amândouă şi am început să Îi lăudăm pe Dumnezeu, sperând că devoţionalul a ajuns în mâinile cuiva care avea nevoie de el mai mult decât Jen.

  A lui Dumnezeu să fie slava pentru ceea ce cred eu că a fost o binecuvântare dublă!


  Sharon Long (Brown)

  Devoționalul lipsă - 2019. „Cine ştie? Poate cineva avea nevoie de Dumnezeu în viaţa ei şi acea carte este o binecuvântare pentru ea în acest moment!” Am râs amândouă şi am început să Îi lăudăm pe Dumnezeu, sperând că devoţionalul a ajuns în mâinile cuiva care avea nevoie de el mai mult decât Jen.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...