Devoționalul lipsă

  Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi veţi fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi vi se va măsura. – Matei 7:1,2

  Eu şi soţul meu mergeam înspre Toronto, Ontario, pentru a-i face o surpriză soacrei mele, care împlinea şaptezeci şi cinci de ani. Întotdeauna cumpăr câteva exemplare în plus din devoţionalul anual al Misiunii femeii pentru a oferi în dar şi altora. Ştiam că Jen, nepoata mea, trecea printr-o perioadă mai dificilă în viaţa ei, aşa că am luat cu mine ultimul exemplar pe care îl aveam din devoţionalul Grace Notes pentru a i-l oferi. Am scris numele ei pe el, l-am semnat şi am scris şi data. Jen a fost foarte încântată când a primit darul. Ştiam că Jen credea în Dumnezeu şi că va fi întărită citind experienţele pline de inspiraţie pe care surorile noastre în Hristos le-au împărtăşit în acea carte.

  Jen a luat devoţionalul cu ea la lucru ca să poată citi în pauză. S-a bucurat mult de mesajele zilnice prin care Dumnezeu îi vorbea. După ce citea mesajul pregătit pentru fiecare zi, Jen punea cartea pe colţul biroului. Într-o zi, Jen s-a întins după carte, dar cartea nu mai era acolo. Surprinsă, a căutat peste tot pe birou, dar tot nu l-a găsit. Cu o zi înainte, Jen lucrase până mai târziu, împreună cu alte câteva angajate. Aşa că a mers la colegele ei şi le-a întrebat dacă nu cumva, din greşeală, vreuna din ele a luat devoţionalul. Nimeni nu văzuse cartea. Deznădăjduită, Jen a relatat incidentul supraveghetoarei ei, care a trimis un e-mail tuturor angajaţilor să întrebe dacă văzuse cineva cartea sau dacă o luase din greşeală. Dacă da, persoana era rugată să înapoieze cartea. Zilele s-au transformat în săptămâni şi cartea tot nu a apărut, într-un final, Jen a hotărât să mă sune să îmi spună cele întâmplate. Eu eram gata să îl judec pe vinovatul necunoscut, căci ştiam sigur că devoţionalul nu avea picioare şi nu se făcuse nevăzut de unul singur!

  Aproape imediat am „auzit” un glas încet şi liniştit care îmi spunea că totul este bine. De fapt, dispariţia cărţii s-ar fi putut dovedi a fi un lucru bun. De îndată mi-am schimbat perspectiva de a judeca.

  „Îţi fac rost de altă carte”, am asigurat-o eu pe Jen. „Cine ştie? Poate cineva avea nevoie de Dumnezeu în viaţa ei şi acea carte este o binecuvântare pentru ea în acest moment!” Am râs amândouă şi am început să Îi lăudăm pe Dumnezeu, sperând că devoţionalul a ajuns în mâinile cuiva care avea nevoie de el mai mult decât Jen.

  A lui Dumnezeu să fie slava pentru ceea ce cred eu că a fost o binecuvântare dublă!


  Sharon Long (Brown)

  Devoționalul lipsă - 2019. „Cine ştie? Poate cineva avea nevoie de Dumnezeu în viaţa ei şi acea carte este o binecuvântare pentru ea în acest moment!” Am râs amândouă şi am început să Îi lăudăm pe Dumnezeu, sperând că devoţionalul a ajuns în mâinile cuiva care avea nevoie de el mai mult decât Jen.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...