Cheile

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde. – Isaia 65:24

  Eu şi soţul meu eram foarte entuziasmaţi. Familia noastră ne dăruise mai repede cadoul pentru aniversarea a şaizeci de ani de căsătorie: o croazieră în Alaska. Am fost foarte ocupaţi cu bagajele şi cu pregătirile pentru plecare. Când am verificat ce am în poşetă, am scos tot ce nu îmi era necesar, inclusiv cheile. Le-am pus pe toate în sertarul noptierei de lângă pat, împreună cu alte lucruri pe care hotărâsem să le las acasă. Apoi am închis sertarul.

  Aproape imediat am simţit îndemnul să deschid sertarul şi să iau cheile – lucru pe care l-am şi făcut – deşi nu mi se părea foarte logic.

  Dimineaţa următoare am mers cu maşina la Seattle, am parcat maşina într-o zonă specială şi am pornit înspre docuri, unde ne aştepta vasul de croazieră. După ce am stat puţin la rând şi am completat toate formularele, într-un final am ajuns pe vapor.

  Toată săptămâna am fost foarte binecuvântaţi de peisajul din Alaska de o frumuseţe care îţi tăia respiraţia. Am întâlnit foarte multe persoane minunate şi neam simţit foarte bine. Croaziera s-a încheiat mult prea repede.

  În dimineaţa când trebuia să părăsim vaporul, soţul meu s-a trezit panicat. Şi-a dat seama că nu ştia unde lăsase cheile de la maşină şi se întreba cum vom ajunge acasă. A amintit câteva locuri unde le-ar fi putut lăsa.

  Le-am căutat, dar fără succes. Bagajul nostru mare fusese luat deja de personalul de acolo în timpul nopţii şi era deja în drum spre terminal, de unde urma să îl luăm noi mai târziu.

  Cât de recunoscătoare am fost că am putut să îi spun soţului meu că eu ştiam exact unde erau cheile mele. Imediat după ce ne-am recuperat bagajul l-am deschis, am luat cheile şi aşa am reuşit să plecăm de acolo.

  Dumnezeu a ştiut că voi avea nevoie de acele chei şi m-a inspirat să nu le las acasă.

  Nici cheile soţului meu nu s-au pierdut. Când am despachetat valizele acasă, le-am găsit în buzunarul de la pantalonii scurţi, exact unde le lăsase.

  Îi mulţumesc şi îl laud pe Dumnezeu că întotdeauna ne putem încrede în călăuzirea Sa. Dacă nu as fi ascultat de El? Să hotărâm fiecare să ascultăm si să urmăm glasul lui Dumnezeu astăzi.


  Anna May Radke Waters

  Cheile - 2019. Nici cheile soţului meu nu s-au pierdut. Îi mulţumesc şi îl laud pe Dumnezeu că întotdeauna ne putem încrede în călăuzirea Sa. Dacă nu as fi ascultat de El? Să hotărâm fiecare să ascultăm si să urmăm glasul lui Dumnezeu astăzi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...