Cheile

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde. – Isaia 65:24

  Eu şi soţul meu eram foarte entuziasmaţi. Familia noastră ne dăruise mai repede cadoul pentru aniversarea a şaizeci de ani de căsătorie: o croazieră în Alaska. Am fost foarte ocupaţi cu bagajele şi cu pregătirile pentru plecare. Când am verificat ce am în poşetă, am scos tot ce nu îmi era necesar, inclusiv cheile. Le-am pus pe toate în sertarul noptierei de lângă pat, împreună cu alte lucruri pe care hotărâsem să le las acasă. Apoi am închis sertarul.

  Aproape imediat am simţit îndemnul să deschid sertarul şi să iau cheile – lucru pe care l-am şi făcut – deşi nu mi se părea foarte logic.

  Dimineaţa următoare am mers cu maşina la Seattle, am parcat maşina într-o zonă specială şi am pornit înspre docuri, unde ne aştepta vasul de croazieră. După ce am stat puţin la rând şi am completat toate formularele, într-un final am ajuns pe vapor.

  Toată săptămâna am fost foarte binecuvântaţi de peisajul din Alaska de o frumuseţe care îţi tăia respiraţia. Am întâlnit foarte multe persoane minunate şi neam simţit foarte bine. Croaziera s-a încheiat mult prea repede.

  În dimineaţa când trebuia să părăsim vaporul, soţul meu s-a trezit panicat. Şi-a dat seama că nu ştia unde lăsase cheile de la maşină şi se întreba cum vom ajunge acasă. A amintit câteva locuri unde le-ar fi putut lăsa.

  Le-am căutat, dar fără succes. Bagajul nostru mare fusese luat deja de personalul de acolo în timpul nopţii şi era deja în drum spre terminal, de unde urma să îl luăm noi mai târziu.

  Cât de recunoscătoare am fost că am putut să îi spun soţului meu că eu ştiam exact unde erau cheile mele. Imediat după ce ne-am recuperat bagajul l-am deschis, am luat cheile şi aşa am reuşit să plecăm de acolo.

  Dumnezeu a ştiut că voi avea nevoie de acele chei şi m-a inspirat să nu le las acasă.

  Nici cheile soţului meu nu s-au pierdut. Când am despachetat valizele acasă, le-am găsit în buzunarul de la pantalonii scurţi, exact unde le lăsase.

  Îi mulţumesc şi îl laud pe Dumnezeu că întotdeauna ne putem încrede în călăuzirea Sa. Dacă nu as fi ascultat de El? Să hotărâm fiecare să ascultăm si să urmăm glasul lui Dumnezeu astăzi.


  Anna May Radke Waters

  Cheile - 2019. Nici cheile soţului meu nu s-au pierdut. Îi mulţumesc şi îl laud pe Dumnezeu că întotdeauna ne putem încrede în călăuzirea Sa. Dacă nu as fi ascultat de El? Să hotărâm fiecare să ascultăm si să urmăm glasul lui Dumnezeu astăzi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...