Îngeri păzitori

  Când strigă un nenorocit, Domnul aude şi-l scapă din toate necazurile lui. – Psalmii 34:6

  Avem un vecin, Bob, care locuieşte chiar dincolo de padocul de lângă noi. Poliţist pensionar, el este foarte amabil şi un prieten iubitor. Întotdeauna ajută oamenii, atât pe tineri, cât şi pe bătrâni. De exemplu, un domn mai în vârstă locuia singur vizavi de casa lui Bob şi Myra.

  Bob l-a vizitat pe vecin într-o zi să vadă ce mai face. L-a găsit pe bărbat pe podeaua din bucătărie, aproape inconştient. De îndată a sunat la ambulanţă. Bărbatul a fost dus la spitalul local, dar, din nefericire, a decedat.

  Într-o zi, după ce am terminat cina, am mers să îmi fac o băutură caldă. În-torcându-mă la masă i-am spus soţului meu, Murray: „Nu mă simt prea bine.” El m-a ajutat să mă aşez pe scaun. După ce m-am aşezat, mi-am pierdut cunoştinţa. Murray a trebuit să mă ţină ca să nu cad de pe scaun. Deşi voia să sune pe cineva după ajutor, din cauza implantului cohlear, Murray nu reuşeşte să audă la telefon.

  „Doamne, ajută-ne!” a strigat el neputincios. În doar câteva minute, Domnul a răspuns la rugăciune. Mai întâi, eu mi-am mai revenit puţin. Murray a reuşit să mă ducă apoi în dormitor, unde eram mai în siguranţă. Astfel, el a fost mai liber şi a reuşit să meargă repede să ceară ajutorul vecinilor noştri, Bob şi Myra. De îndată a venit Myra să stea lângă mine cât timp aşteptam să ajungă ambulanţa.

  Am fost dusă la cel mai apropiat spital şi acolo am fost ţinută sub observaţie câteva zile.

  Datorită ajutorului din partea soţului meu, a vecinilor şi a îngerului păzitor (care cred că l-a ajutat pe Murray să mă ţină cât eu eram inconştientă), această experienţă a avut un final fericit şi acum mă simt foarte bine. Lăudat fie Domnul pentru căile Sale minunate de a ne proteja! El este atât de bun!

  În dragostea Sa fără egal, Tatăl nostru iubitor Se îngrijeşte de fiecare dintre noi. Una din cele mai personale modalităţi prin care face El acest lucru este prin ocrotirea îngerilor păzitori. Primim şi mai multe binecuvântări atunci când avem comuniune cu Dumnezeu în fiecare zi prin rugăciune şi studierea Cuvântului Său. Dacă îl lăudăm pentru toate aceste daruri pe care El ni le dă, vom avea parte de şi mai multe binecuvântări în viaţa noastră.

  Cât de minunat este să ştim că niciodată nu suntem singuri în activităţile de fiecare zi, indiferent ce s-ar întâmpla în viaţa noastră, căci „îngerul Domnului tabără… şi scapă din primejdie” (Psalmii 34:7).


  Joan D. L. Jaensch

  Îngeri păzitori - 2019. În dragostea Sa fără egal, Tatăl nostru iubitor Se îngrijeşte de fiecare dintre noi. Una din cele mai personale modalităţi prin care face El acest lucru este prin ocrotirea îngerilor păzitori. Primim şi mai multe binecuvântări atunci când avem comuniune cu Dumnezeu în fiecare zi prin rugăciune şi studierea Cuvântului Său.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...