Îngeri păzitori

  Când strigă un nenorocit, Domnul aude şi-l scapă din toate necazurile lui. – Psalmii 34:6

  Avem un vecin, Bob, care locuieşte chiar dincolo de padocul de lângă noi. Poliţist pensionar, el este foarte amabil şi un prieten iubitor. Întotdeauna ajută oamenii, atât pe tineri, cât şi pe bătrâni. De exemplu, un domn mai în vârstă locuia singur vizavi de casa lui Bob şi Myra.

  Bob l-a vizitat pe vecin într-o zi să vadă ce mai face. L-a găsit pe bărbat pe podeaua din bucătărie, aproape inconştient. De îndată a sunat la ambulanţă. Bărbatul a fost dus la spitalul local, dar, din nefericire, a decedat.

  Într-o zi, după ce am terminat cina, am mers să îmi fac o băutură caldă. În-torcându-mă la masă i-am spus soţului meu, Murray: „Nu mă simt prea bine.” El m-a ajutat să mă aşez pe scaun. După ce m-am aşezat, mi-am pierdut cunoştinţa. Murray a trebuit să mă ţină ca să nu cad de pe scaun. Deşi voia să sune pe cineva după ajutor, din cauza implantului cohlear, Murray nu reuşeşte să audă la telefon.

  „Doamne, ajută-ne!” a strigat el neputincios. În doar câteva minute, Domnul a răspuns la rugăciune. Mai întâi, eu mi-am mai revenit puţin. Murray a reuşit să mă ducă apoi în dormitor, unde eram mai în siguranţă. Astfel, el a fost mai liber şi a reuşit să meargă repede să ceară ajutorul vecinilor noştri, Bob şi Myra. De îndată a venit Myra să stea lângă mine cât timp aşteptam să ajungă ambulanţa.

  Am fost dusă la cel mai apropiat spital şi acolo am fost ţinută sub observaţie câteva zile.

  Datorită ajutorului din partea soţului meu, a vecinilor şi a îngerului păzitor (care cred că l-a ajutat pe Murray să mă ţină cât eu eram inconştientă), această experienţă a avut un final fericit şi acum mă simt foarte bine. Lăudat fie Domnul pentru căile Sale minunate de a ne proteja! El este atât de bun!

  În dragostea Sa fără egal, Tatăl nostru iubitor Se îngrijeşte de fiecare dintre noi. Una din cele mai personale modalităţi prin care face El acest lucru este prin ocrotirea îngerilor păzitori. Primim şi mai multe binecuvântări atunci când avem comuniune cu Dumnezeu în fiecare zi prin rugăciune şi studierea Cuvântului Său. Dacă îl lăudăm pentru toate aceste daruri pe care El ni le dă, vom avea parte de şi mai multe binecuvântări în viaţa noastră.

  Cât de minunat este să ştim că niciodată nu suntem singuri în activităţile de fiecare zi, indiferent ce s-ar întâmpla în viaţa noastră, căci „îngerul Domnului tabără… şi scapă din primejdie” (Psalmii 34:7).


  Joan D. L. Jaensch

  Îngeri păzitori - 2019. În dragostea Sa fără egal, Tatăl nostru iubitor Se îngrijeşte de fiecare dintre noi. Una din cele mai personale modalităţi prin care face El acest lucru este prin ocrotirea îngerilor păzitori. Primim şi mai multe binecuvântări atunci când avem comuniune cu Dumnezeu în fiecare zi prin rugăciune şi studierea Cuvântului Său.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...