Când răspunsul la rugăciune întârzie

  Increde-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. – Proverbele 3:5,6

  Preţuiesc foarte mult următorul citat: „Fiecare rugăciune sinceră va primi un răspuns. Poate că răspunsul nu va veni aşa cum doriţi sau în timpul în care îl aşteptaţi, dar va veni în maniera şi în timpul care se vor potrivi cel mai bine cu nevoia voastră.” (Ellen White, Slujitorii Evangheliei, p. 258)

  Cât de adevărat s-a dovedit a fi acest lucru în experienţa mamei mele! Ca mamă singură, avea de crescut şi de susţinut trei fete. Tatăl meu ne-a părăsit şi s-a mutat în alt stat ca să nu trebuiască să plătească pensie alimentară. Pentru mama mea a fost o adevărată luptă. Trebuia să lucreze ca muncitor necalificat în fabrică, deoarece nici măcar nu terminase liceul.

  Locuiam într-un apartament foarte mic şi trebuia să ne descurcăm cu hainele primite de la alţi oameni. Mâncarea noastră era simplă, dar hrănitoare, iar desert serveam doar în Sabat, la zile de naştere şi de sărbători. Obiectivul mamei era să se asigure că avem parte de o educaţie creştină şi de o profesie. Şi-a mai luat un loc de muncă, făcea curat la birouri în timpul nopţii. Fiecare dintre noi am fost binecuvântate cu slujbe de vară şi, cumva, reuşeam să ne găsim de lucru în vacanţele de iarnă. Persoana care nu avea de lucru pe perioada sărbătorilor gătea spăla şi făcea curăţenie în apartament.

  Au trecut anii fără ca mama să primească pensie alimentară. După ce noi, fetele, am terminat şcoala şi ne-am căsătorit, am aflat că tatăl nostru murise. Mama era acum recăsătorită cu un bărbat creştin foarte bun. Nu doar că era un soţ foarte bun, dar era şi un tată vitreg şi un bunic minunat. Şi avea maşină! Timp de şaisprezece ani, viaţa mamei a fost mai uşoară. Apoi el a murit.

  Au anunţat-o la telefon că putea primi o sumă mai mare de bani din partea Asigurărilor Sociale pentru tatăl meu decedat decât din partea tatălui vitreg. Am mers cu mama la biroul pentru Asigurări Sociale, dar cei de acolo nu ştiau cine o sunase! Totuşi, ei au făcut un total cu suma de plată. Spre uimirea ei, i-au spus mamei că suma pe care urma să o primească lunar în urma tatălui meu era egală cu pensia alimentară pe care ar fi trebuit să o primească cu decenii în urmă!

  Răspunsul ei a fost: „Domnul a ştiut că voi avea nevoie de un venit suplimentar mai mult la anii bătrâneţii, când nu voi mai putea munci ca la tinereţe.” Dumnezeu a ştiut ce era mai bine pentru mama mea.

  Dumnezeu ştie ce este cel mai bine pentru fiecare dintre noi.


  Patricia Mulraney Kovalski

  Când răspunsul la rugăciune întârzie - 2019. Fiecare rugăciune sinceră va primi un răspuns. Poate că răspunsul nu va veni aşa cum doriţi sau în timpul în care îl aşteptaţi, dar va veni în maniera şi în timpul care se vor potrivi cel mai bine cu nevoia voastră.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...