Când răspunsul la rugăciune întârzie

  Increde-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. – Proverbele 3:5,6

  Preţuiesc foarte mult următorul citat: „Fiecare rugăciune sinceră va primi un răspuns. Poate că răspunsul nu va veni aşa cum doriţi sau în timpul în care îl aşteptaţi, dar va veni în maniera şi în timpul care se vor potrivi cel mai bine cu nevoia voastră.” (Ellen White, Slujitorii Evangheliei, p. 258)

  Cât de adevărat s-a dovedit a fi acest lucru în experienţa mamei mele! Ca mamă singură, avea de crescut şi de susţinut trei fete. Tatăl meu ne-a părăsit şi s-a mutat în alt stat ca să nu trebuiască să plătească pensie alimentară. Pentru mama mea a fost o adevărată luptă. Trebuia să lucreze ca muncitor necalificat în fabrică, deoarece nici măcar nu terminase liceul.

  Locuiam într-un apartament foarte mic şi trebuia să ne descurcăm cu hainele primite de la alţi oameni. Mâncarea noastră era simplă, dar hrănitoare, iar desert serveam doar în Sabat, la zile de naştere şi de sărbători. Obiectivul mamei era să se asigure că avem parte de o educaţie creştină şi de o profesie. Şi-a mai luat un loc de muncă, făcea curat la birouri în timpul nopţii. Fiecare dintre noi am fost binecuvântate cu slujbe de vară şi, cumva, reuşeam să ne găsim de lucru în vacanţele de iarnă. Persoana care nu avea de lucru pe perioada sărbătorilor gătea spăla şi făcea curăţenie în apartament.

  Au trecut anii fără ca mama să primească pensie alimentară. După ce noi, fetele, am terminat şcoala şi ne-am căsătorit, am aflat că tatăl nostru murise. Mama era acum recăsătorită cu un bărbat creştin foarte bun. Nu doar că era un soţ foarte bun, dar era şi un tată vitreg şi un bunic minunat. Şi avea maşină! Timp de şaisprezece ani, viaţa mamei a fost mai uşoară. Apoi el a murit.

  Au anunţat-o la telefon că putea primi o sumă mai mare de bani din partea Asigurărilor Sociale pentru tatăl meu decedat decât din partea tatălui vitreg. Am mers cu mama la biroul pentru Asigurări Sociale, dar cei de acolo nu ştiau cine o sunase! Totuşi, ei au făcut un total cu suma de plată. Spre uimirea ei, i-au spus mamei că suma pe care urma să o primească lunar în urma tatălui meu era egală cu pensia alimentară pe care ar fi trebuit să o primească cu decenii în urmă!

  Răspunsul ei a fost: „Domnul a ştiut că voi avea nevoie de un venit suplimentar mai mult la anii bătrâneţii, când nu voi mai putea munci ca la tinereţe.” Dumnezeu a ştiut ce era mai bine pentru mama mea.

  Dumnezeu ştie ce este cel mai bine pentru fiecare dintre noi.


  Patricia Mulraney Kovalski

  Când răspunsul la rugăciune întârzie - 2019. Fiecare rugăciune sinceră va primi un răspuns. Poate că răspunsul nu va veni aşa cum doriţi sau în timpul în care îl aşteptaţi, dar va veni în maniera şi în timpul care se vor potrivi cel mai bine cu nevoia voastră.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...