Cultivă inima! – partea 1

  Căutaţi binele, şi nu răul, ca să trăiţi, şi ca astfel, Domnul Dumnezeul oştirilor să fie cu voi, cum spuneţi voi! Urâţi răul şi iubiţi binele, faceţi să domnească dreptatea la poarta cetăţii; şi poate că Domnul Dumnezeul oştirilor va avea milă de rămăşiţele lui losif. – Amos 5:14,15

  Grădina mea de legume este un loc special pentru mine. Aici interacţionez cu Dumnezeul Creator în meditaţie profundă. Anul trecut am plantat ceva nou, care m-a învăţat o lecţie importantă de caracter.

  Grădina a fost creată pentru a satisface o varietate de dorinţe culinare. Era o grădină salsa cu indispensabilul coriandru, tomatillo, ardei iute mexican şi roşii. Într-o altă parcelă creşteau vinete japoneze, bame, ardei iute Scotch Bonnet şi alune Georgia; şi mai era şi o zonă medicinală a grădinii mele, în care busuiocul, pătrunjelul, menta, melisa, lavanda, cimbrul englezesc, rozmarinul, salvia şi echinaceea aduceau o briză parfumată şi vindecătoare oazei mele din spatele casei. Totul era plantat în grădiniţa de trei metri jumătate pe trei metri jumătate.

  Totuşi, această poveste nu este despre niciuna din aceste plante, ci despre cartoful dulce. Am studiat spaţiul şi cerinţele de fertilizare pentru fiecare plantă, dar cartoful dulce necesita totuşi mai multă grijă din cauza soiului de care doream să mă bucur. Trebuiau să fie varianta dulce a perfecţiunii întruchipate. Voiam cartofi dulci cu o formă perfectă. Dar grădina mea nu a fost cultivată pentru a creşte cartofi dulci cu o formă perfectă.

  După ce a fost construită casa, am cerut să am o secţiune sub fereastra grădinii de la bucătărie, care să fie delimitată cu cărări pavate şi să aibă un sistem de irigaţie. Grădina arăta din toate punctele de vedere perfectă pentru a fi plantată. Dar pentru a creşte cartofi dulci a trebuit să îndepărtez pietrele acoperite de pământ şi pietricelele, chiar şi resturile de la construcţie care erau îngropate 15 centimetri sub pământul frumos şi neted. Cultivarea cartofilor dulci era mai mult decât adăugarea de îngrăşământ şi apă — solul trebuia să fie afânat şi liber de impedimente pentru a creşte tuberculi de cartofi.

  Te-ai gândit vreodată la piedicile care ar putea să-ţi compromită creşterea spirituală?


  Prudence LaBeach Pollard

  Cultivă inima! - partea 1 - 2019. Grădina mea de legume este un loc special pentru mine. Aici interacţionez cu Dumnezeul Creator în meditaţie profundă. Anul trecut am plantat ceva nou, care m-a învăţat o lecţie importantă de caracter.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...