Concentrează-te pe imaginea de ansamblu

  Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. – Filipeni 4:19

  Multe sunt momentele în viaţa mea când rămân mută de uimire văzând operele pline de eleganţă ale lui Dumnezeu, pe care mi le arată chiar şi în vremuri grele. Părinţii mei, dorindu-şi foarte mult ca cei patru copii ai lor să aibă parte de o educaţie creştină, au ales să trăiască intr-un sat filipinez mai retras din Tacras, datorită şcolii creştine de acolo. Din nefericire, în Tacras nu era nicio slujbă de asistentă medicală pentru mama mea. Totuşi, ea a lucrat ca asistentă medicală voluntară timp de aproape zece ani, iar tatăl meu a slujit ca prim-prezbiter în biserică. Viaţa noastră se baza cu totul pe credinţă şi am observat că întotdeauna Dumnezeu ne-a purtat de grijă, deşi casa noastră era ca un spital local. Îmi amintesc şi acum că o ajutam pe mama să aducă pe lume bebeluşi şi să îşi viziteze pacienţii. Deşi mama nu a fost plătită, niciodată nu ne-a fost foame — lucru care pentru familia mea încă rămâne o enigmă. Cum am reuşit să supravieţuim atâţia ani?

  Într-o seară ni se terminase mâncarea şi credinţa noastră aproape că se terminase şi ea. Ne rugam şi ne pregăteam să ne punem la somn, când am auzit o bătaie în uşă. O fostă pacientă de-a mamei mele ne-a adus de mâncare. Cu altă ocazie, un străin a lăsat un sac de orez la uşa casei noastre. Primeam hrană şi bani chiar atunci când aveam cea mai mare nevoie, în ciuda faptului că părinţii mei nu aveau un loc de muncă stabil.

  În cele din urmă, mătuşa Lourdes a reuşit să aranjeze lucrurile în asa fel încât mama să dea un test şi să poată lucra în Canada ca asistentă medicală imigrantă. Cu ajutorul locului ei de muncă, Dumnezeu a deschis uşi ca noi toţi să mergem în Canada în iunie 2006. Viaţa încă era grea, dar Dumnezeu nu ne-a părăsit niciodată, chiar si atunci când am fost înşelaţi în afaceri, când am fost răniţi de persoanele în care aveam încredere sau când am trecut prin greutăţi din cauza mutării dintr-un loc în altul, întotdeauna Dumnezeu a fost acolo, călăuzindu-ne familia. Poate uneori ne temem că viaţa va fi prea grea dacă alegem să îi predăm totul lui Dumnezeu. Totuşi, în scurta mea viaţă, am observat că, fără Dumnezeu, viaţa este mult mai grea. Când umblăm pe calea pe care El a pregătit-o pentru noi, nu avem motive de îngrijorare. El a făgăduit că va purta poverile noastre. Am învăţat să am încredere că Dumnezeu vede imaginea de ansamblu chiar şi în momentul în care eram pe punctul de a muri de foame sau când viaţa nu avea sens. Privind în urmă, văd cum Dumnezeu ne-a călăuzit familia în vremuri grele, astfel încât să ne bazăm cu totul pe El.

  Ai asigurarea – şi fii plină de credinţă – că orice ţi-ar veni în cale, Dumnezeu vede imaginea de ansamblu.


  Ellen Jane Tejano-Galupo

  Concentrează-te pe imaginea de ansamblu - 2019. El a făgăduit că va purta poverile noastre. Am învăţat să am încredere că Dumnezeu vede imaginea de ansamblu chiar şi în momentul în care eram pe punctul de a muri de foame sau când viaţa nu avea sens. Privind în urmă, văd cum Dumnezeu ne-a călăuzit familia în vremuri grele, astfel încât să ne bazăm cu totul pe El.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...