Concentrează-te pe imaginea de ansamblu

  Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. – Filipeni 4:19

  Multe sunt momentele în viaţa mea când rămân mută de uimire văzând operele pline de eleganţă ale lui Dumnezeu, pe care mi le arată chiar şi în vremuri grele. Părinţii mei, dorindu-şi foarte mult ca cei patru copii ai lor să aibă parte de o educaţie creştină, au ales să trăiască intr-un sat filipinez mai retras din Tacras, datorită şcolii creştine de acolo. Din nefericire, în Tacras nu era nicio slujbă de asistentă medicală pentru mama mea. Totuşi, ea a lucrat ca asistentă medicală voluntară timp de aproape zece ani, iar tatăl meu a slujit ca prim-prezbiter în biserică. Viaţa noastră se baza cu totul pe credinţă şi am observat că întotdeauna Dumnezeu ne-a purtat de grijă, deşi casa noastră era ca un spital local. Îmi amintesc şi acum că o ajutam pe mama să aducă pe lume bebeluşi şi să îşi viziteze pacienţii. Deşi mama nu a fost plătită, niciodată nu ne-a fost foame — lucru care pentru familia mea încă rămâne o enigmă. Cum am reuşit să supravieţuim atâţia ani?

  Într-o seară ni se terminase mâncarea şi credinţa noastră aproape că se terminase şi ea. Ne rugam şi ne pregăteam să ne punem la somn, când am auzit o bătaie în uşă. O fostă pacientă de-a mamei mele ne-a adus de mâncare. Cu altă ocazie, un străin a lăsat un sac de orez la uşa casei noastre. Primeam hrană şi bani chiar atunci când aveam cea mai mare nevoie, în ciuda faptului că părinţii mei nu aveau un loc de muncă stabil.

  În cele din urmă, mătuşa Lourdes a reuşit să aranjeze lucrurile în asa fel încât mama să dea un test şi să poată lucra în Canada ca asistentă medicală imigrantă. Cu ajutorul locului ei de muncă, Dumnezeu a deschis uşi ca noi toţi să mergem în Canada în iunie 2006. Viaţa încă era grea, dar Dumnezeu nu ne-a părăsit niciodată, chiar si atunci când am fost înşelaţi în afaceri, când am fost răniţi de persoanele în care aveam încredere sau când am trecut prin greutăţi din cauza mutării dintr-un loc în altul, întotdeauna Dumnezeu a fost acolo, călăuzindu-ne familia. Poate uneori ne temem că viaţa va fi prea grea dacă alegem să îi predăm totul lui Dumnezeu. Totuşi, în scurta mea viaţă, am observat că, fără Dumnezeu, viaţa este mult mai grea. Când umblăm pe calea pe care El a pregătit-o pentru noi, nu avem motive de îngrijorare. El a făgăduit că va purta poverile noastre. Am învăţat să am încredere că Dumnezeu vede imaginea de ansamblu chiar şi în momentul în care eram pe punctul de a muri de foame sau când viaţa nu avea sens. Privind în urmă, văd cum Dumnezeu ne-a călăuzit familia în vremuri grele, astfel încât să ne bazăm cu totul pe El.

  Ai asigurarea – şi fii plină de credinţă – că orice ţi-ar veni în cale, Dumnezeu vede imaginea de ansamblu.


  Ellen Jane Tejano-Galupo

  Concentrează-te pe imaginea de ansamblu - 2019. El a făgăduit că va purta poverile noastre. Am învăţat să am încredere că Dumnezeu vede imaginea de ansamblu chiar şi în momentul în care eram pe punctul de a muri de foame sau când viaţa nu avea sens. Privind în urmă, văd cum Dumnezeu ne-a călăuzit familia în vremuri grele, astfel încât să ne bazăm cu totul pe El.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...